Haber61 Ajandası - 17.07.2016

Haber61 Ajandası - 17.07.2016

Haber61 Ajandası - 17.07.2016

YENİ VALİ SON KARNEYİ VERECEK!

Yaklaşık 3 yıla yakın Trabzon’da görev yapan Vali Abdil Celil Öz Trabzon’dan ayrıldı. Son valilik kararıyla merkeze alınan Vali Öz’ün yerine göreve başlayan Trabzon Valisi Yücel Yavuz eğitim ve öğrenime 2015-2016 yılında kapılarını açan Ahmet Saka İlköğretim Okulunda bugün gerçekleşecek karne törenine katılacak.

Saat 10.00’da başlayacak karne töreninde  son sınıflarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek. Trabzon’un çiçeği burnundaki yeni valisi Yücel Yavuz öğrencilerin karne sevincine ortak olacak. Yeni Vali Yavuz 1966 Safranbolu doğumlu.21 Mayıs 2014 tarihinden bu yana Gümüşhane Valisi olarak görev yapıyordu. Yeni kararnameyle Trabzon Valisi olarak görevlendirildi.

AYDINLIKEVLER MAHALLESİ İLKOKULU GERİ İSTİYOR!

Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri İlkokullarını geri istiyor.

Geçen yıla kadar ilkokul olarak hizmet veren 2015-2016 eğitim döneminde ise İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmete giren Aydınlıkevler  İlköğretim Okulunun önümüzdeki dönemde yeniden ilkokul olmasını isteyen vatandaşlar görüşlerini Haber61.net siyaset ajandası ile paylaştılar: "Aydınlıkevler İlköğretim okulu yüzlerce çocuğumuza hizmet veriyordu.Bu mahalle için büyük bir ihtiyaçtı. Fakat okulu yeni yapılan Ahmet Saka’ya taşıdılar. Çocuklarımız mağdur oldu,ekonomisi iyi olmayan aileler servise para bulamadı.İmam-hatip olarak hizmet veren okulumuzun yüzde 90’ı boş durumda.Sınıfların çoğu boş. Biz diyoruz ki okulumuz İmam Hatip’le birlikte ilkokul olarak da hizmet vermeye devam etsin.Çocuklarımızda onların aileleri de mağdur olmasın”

CEMİYETİN İFTAR YEMEĞİNE DAMGASINI VURANLAR!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki gün gerçekleştirdiği iftar yemeğine aynı  gün farklı organizasyonlar olmasına rağmen  önemli bir katılım oldu.

Ergun Ata, Hasan Kurt, Murat Taşkın, İhsan Öksüz, Turgut Özdemir, Osman Çavuşoğlu, Turgay Beşyıldız, Orhan Çavuşoğlu, Altuğ Atalay, Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, Miraç Özağcı, Zeki Sancak, Zihni Ağırman, Ali Kemal Yazıcı, Adnan Sungur gibi Trabzon basının önemli kalemleri ile birlikte gazetelerin, internet sitelerin ve televizyonların temsilcileri ve çalışanları katılım gösterdi.  

TGC Başkanı Yusuf Turgut meslektaşlarının  iftar yemeğine gösterdiği ilgiden dolayı oldukça mutlu olduğunu belirterek “İşte Trabzon basının güzel yüzü bu.Ne olursa olsun bir arada olmayı başarıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi her zaman korumalıyız” dedi.

İftar yemeğine  TGC seçimlerinde başkan adayı olan Nevzat Yılmaz ile Tahir Orhan’ın da katılması dikkat çekti. Seçimlerde önemli bir başarı sağlayan ve taraflı-tarafsız herkesin takdirini toplayan Tekin Atay ise yemeğe katılmadı.Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül,Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Azizoğlu ile Ortahisar Belediye Başkan Yardımcılarından Selahattin Çebi’de iftar sonrası programa dahil olarak gazetecilerle sohbet yaptı.Hacıoğlu tesislerinde gerçekleşen iftar yemeğine Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu ile Ortahisar Belediye Başkanlığı Basın Müdürü Yusuf Keskin’de katıldı.

BAKAN SOYLU MÜJDEYİ VERDİ!

Yaklaşık 3.7 milyon gencin Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcunu silen hükümet, bu konuda yeni bir adım daha atıyor. Hükümet GSS kapsamında bulunan 3 milyon kişinin primlerini düşürecek bir çalışma başlatıyor.

Buna göre okumayan, çalışmayan ve aile içindeki geliri asgari ücretin üçte birini aşanlardan alınan GSS primlerinde sadeleşmeye gidilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 65 TL, 195 TL ve 395 TL olarak uygulanan GSS primlerinin tekleştirileceğini açıkladı.

Tekleştirilecek prim tutarının en alt oran olan 65 liranın altında olacağını dile getiren Soylu “Bu önemli bir adım ama bu adımın peşinden bunu güçlendirecek önemli değişiklikler de geliyor” dedi. Soylu, 65 liranın altında olacak prim tutarıyla, kapsamdaki kişilerin genel sağlık sigortasından daha iyi istifade ettirilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Tekleşen prim sistemiyle birlikte prim borçlu sayısının azalması bekleniyor. Bakan Soylu, tahsilat kabiliyetinin çok az düzeyde olduğunu ifade ederek, “Ortalaması yüzde 6. Bu bizim açımızdan da problemli ve sürdürülebilir değil” tespitini yaptı.

Genel Sağlık Sigortası’ndaki yeni düzenlemeyi açıklayan Bakan Soylu “Özellikle GSS’de yaklaşık 10 milyon 50 bin aktif sigortalı olmayıp, aynı zamanda aktif sigortalının yükümlülüğünde bulunmayan ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) kendi kriterleriyle belirlediği, primlerinin de buna göre oluştuğu bir kitle var. Bizim C1 dediğimin Yeşil Kart’lılardan oluşan 7 milyon 300 bin kişi bulunuyor. Bir de asgari ücretin belirli bir bölümü, onun üstü ve onun daha üstü olan gelir skalasına göre belirlenen bir sağlık sistemimiz var. Burada prim tekleştirmesine çalışıyoruz. Bu durum 2 milyon 900 bini aşkın insanı ilgilendiriyor” dedi.

KAMUYA HANGİ DALLARDA PERSONEL ALINACAK?

Çalışma Bakanlığı kamuya temmuz ayı başında tam 10 bin 144 personel alınacağını, başvuruların ise 22 Haziran-1 Temmuz arasında yapılacağını duyurdu.

190 sayılı KHK'ya tabi kurumlar (Üniversiteler hariç) 7.856 kişi, -Üniversiteler 725 kişi, -Mahalli İdareler 348 kişi, -Kamu İktisadi Teşebbüsleri 1208 kişi, -Diğer 7 kişi

Alınacak personelin hizmet sınıflarına dağılımı ise söyle; -Sağlık ve Yardımcı sağlık Hizmetleri Sınıfı 6.162 kişi, -Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 1.767 kişi, -Teknik Hizmetler Sınıfı 825 kişi, -Avukatlık Hizmetleri Sınıfı 150 kişi, -Yardımcı Hizmetler Sınıfı 32 kişi, KİT'lere yerleştirilecek 1208 personelin 71'i ortaöğretim, 436'sı önlisans ve 701'i lisans mezunları arasından seçilecek.  

Tercihlerin sonra erdiği 1 Temmuz tarihinden sonra, birkaç gün içinde ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıklayacak. 2016/1 Yerleştirmeleri kapsamında atama yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin detaylı bilgiler (KPSS Tercih Bilgi Sistemi) www.dpb.gov.tr, www.dpb.gov.tr ve www.turkiye.gov.tr internet adreslerinde 16 Haziran itibariyle yer alacaktır. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla duyurulur"

PSİKOLOJİK BASKIYA TAZMİNAT CEZASI!

İşyerlerinde psikolojik baskıya ve ayrımcılığa maruz kalan çalışanları kanunlar koruyor. Bunu yapan yönetici ya da işyeri sahipleri hem tazminat ödüyor hem de cezaya çarptırılıyor. Çalışan psikolojik tacize uğradığı zaman bunu delilleriyle ortaya koyarak haklı fesih hakkını kullanabiliyor.

Böylece tazminat alıyor. Ayrımcılık yapılmışsa ayrıca 4 brüt maaş tutarında ayrımcılık tazminatı talep edilebiliyor. Maddi tazminatların yanında manevi tazminat hakkı da var. Belli şartlarda kötü niyet tazminatı için de başvurulabiliyor. İşyerinde böyle bir durum ile karşılaştığınızda bunu mutlaka belgeleyin. Bu yüzden bilgi ve belgeleri (e-posta, not, mesaj) günü gününe saklayın.

Şahitler de önemli. Durumu mutlaka yazılı olarak üstlerinize, insan kaynakları birimlerine bildirin. Ve bu başvuru yazılarını saklayın. Bütün bunlarla birlikte mutlaka ALO 170'i arayarak psikolojik ve hukuki destek isteyin. İstifaya zorlama 16.94 Kötü muamele 15.31 Sözlü taciz 14.64 Ayrımcılık 11.88 Hakaret 11.67 Görev yeri değiştirme 11.34 ALO 170'E YAPILAN BAŞVURULAR (%) Özel sektör 70 Kamu sektörü 30 Özel sektör Kadın 44 Erkek 58 Kamu sektörü  Kadın 5O Erkek 50

MUHALEFET GÜN GEÇTİKÇE ERİYOR!

1 Kasım seçimleri öncesinde en doğru tahmini yapan kamuoyu araştırmacısı Adil Gür, yaptıkları araştırmalarda muhalefet partilerinin oylarının erimekte olduğunu söyledi. MHP'deki olası bir lider değişiminin AK Parti'den çok MHP'yi etkileyeceğini belirten Gür "Türkiye'de siyasi partiler kutuplaşmadan besleniyor.

Onun için iktidar da muhalefet de gerilim siyasetini tırmandırıyor. Çünkü seçmen sorgulamadan aidiyet duygusu içerisinde bir tarafı seçiyor. Yani hükümetin icraatlarını ya da muhalefetin performansını sorgulayarak oy vermiyor. Oysaki olması gereken tam tersi. O nedenle günün birinde insanların önüne farklı bir yol çıkar ise bu kutuplaşma siyasetiyle oy devşirmeye, oy kazanmaya çalışanlar kaybeder" dedi. Siyasi krizler ekonomik yansımaları da beraberinde getirdiğini belirten Gür, halkın kavga edenleri sevmediğini söyledi.

Gür'ün muhalefetle ilgili Milliyet'te yer alan dikkat çeken açıklamaları şöyle: İddialı bir şey söyleyeyim. Yaptığımız araştırmalara göre MHP'deki bir lider değişikliği AK Parti'den çok CHP'ye zarar verir. Çünkü ülkede birtakım problemler var ama seçmenin AK Parti ile arasında güçlü bağları hâlâ devam ediyor. Oysaki CHP'de tabanda aykırı görüşler var. Yani MHP'ye oy veren kadar milliyetçilik hassasiyeti olan ya da HDP'yle ideolojik yakınlık duyan seçmen de var. Bu partiye oy veren Alevi yurttaşlar var. Böyle olunca da CHP tabanındaki mutsuz kitle çok daha fazla. Yani MHP'deki olası bir değişiklikte ya da oluşumda CHP daha fazla zarar görecektir.Şunu net olarak söylemek mümkün. Hiçbir muhalefet partisi şu an 1 Kasım'ın üstünde değil, altında. Parti ayrımı yapmadan söylüyorum, bugün seçim olsa hiçbir muhalefet partisi 1 Kasım'da aldığı oyu alamaz. Çünkü 'hükümet başarılı mı' diye soruyorsunuz, yüzde 45-50 civarında 'başarılı' diyen var. 'Muhalefet başarılı mı' diyorsunuz, başarılı bulanların oranı yüzde 11-12' yi geçmiyor. Oysaki yüzde 50 oy almış bir muhalefet söz konusu. Yani orada daha mutsuz bir kitle var.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem