Haber61 Ajandası - 13.09.2016

Haber61 Ajandası - 13.09.2016

Haber61 Ajandası - 13.09.2016

VEKİLLERİN TRABZONSPOR İSYANI!

Sahasında Osmanlıspor’a yenilen Trabzonspor’da moraller bozuk. Sadece takım değil camiada-taraftarda büyük bir üzüntü var.Takıma güven noktasında ciddi endişeler yaşanmaya başlandı.Osmanlıspor karşısındaki oyun gelecek adına çokta güven vermiyor.Osmanlıspor karşılaşmasını izleyenler arasında AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu,Muhammet Balta ve Adnan Günnar’da vardı.Her üç vekil maç sonrası üzüntü yaşarken takımın bu hailen çok ta anlam veremediklerini belirterek şu mesajı verdiler:”Daha sezonun başındayız kaybedilen puanların telafisi var .Taraftarın takıma destek olması şart. İç sahada seyircimizin de desteği ile Trabzonspor hak ettiği yere gelecektir”  Bu arada Trabzonspor taraftarı da sosyal medya aracılığı ile seslerini duyurarak oynanan oyundan memnun olmadıklarını belirterek takıma uyarılarda bulunmaya devam ediyor
**

MİLYONLARCA KİŞİYE MÜJDE!
11 milyona yakın emekliye memurlar gibi banka promosyonu ödenmesi sürecinde sona yaklaşıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bankalarla hazırladığı promosyon çalışmasını bayramdan sonra Başbakan Binali Yıldırım'a sunacak. 11 milyona yakın emeklinin heyecanla beklediği promosyonda karar, merak ediliyor...Bakanlık, emeklilere maaşının yattığı bankaların promosyon ödemesi için uzun süredir çalışıyor. Bu konuda bankalarla sıkı pazarlıklar yapıldı ve çalışma tamamlandı. Çalışma onaylanırsa, detaylar kamuoyuna duyurulacak, bankalar ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında protokol imzalanarak emekliler için promosyon dönemi başlatılacak. Promosyonda emeklilere 3 yılda bir ödeme yapılması üzerinde duruluyor. Emeklilere yıllık 150 ile 300 lira verilmesi, 3 yıllık promosyonun toplu ödenmesi konusunda anlaşıldığı ifade ediliyor. Yine emeklilerin maaşına göre bir kademelendirme yapıldığı belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre; maaşlar '500 liradan az', '500-bin lira arası', 'bin-2 bin lira arası' ve '2 bin lira üstü' şeklinde kademelendirildi. Bu kademelere göre promosyon tutarı değişecek. Maaşı yüksek olan daha yüksek promosyon alabilecek. Ayrıca bankaların 'Emekliler maaşın tamamını hemen çekiyor' şikayetleri nedeniyle, bu konuda da düzenleme yapılacağı, parasını hemen çekmeyenlerin daha avantajlı olacağı konuşuluyor.

**
FETÖ’NÜN YENİ KRİPTO OYUNU!
15 Temmuz cunta kalkışmasının ardından FETÖ/PDY operasyonları kapsamında 70 bine yakın kamu görevlisi görevden ihraç edilmiş ya da açığa alınmıştı. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, maaşlar üzerinden kamuya aktarılan ödenekte oluşan değişikliklerin takibini yaparken FETÖ’nün yeni bir kripto uygulaması ile karşılaştı. Kamu Personel Harcamaları Sistemi üzerinden yapılan detaylı incelemelerde operasyonlar kapsamında ağustos ayında kamudan ihraç edilen memurların Eylül ayında da maaşlarının hesaplandığı görüldü. Bayramdan önce ödenmesi planlanan maaşlarla ilgili hemen devreye girildi.Hükümetin bayram öncesinde memurların maaş ödeme planı üzerine 2 Eylül’de maaşların ödenmemesi talimatı verildi. FETÖ’den ihraç edilen hakim savcılar ve kamudan atılan diğer personellerin maaş hesapları donduruldu. Müfettişler konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.İncelemelerde Kamu Personel Harcama Sistemi’nde maaşların farklı kodlarla kaydedildiği belirlendi. İhraç edilen kişilerin maaşlarının hesaplanmaması için “İşten ayrılma” koduyla işlenmesi gerekirken “Nakil” veya başka kodların girildiği tespit edildi. Maaşların ödenmesine kısa bir süre kala FETÖ üyelerinin hesabına yatacak milyonlarca lira kurtarıldı.

**
TÜRKİYE 2 AYDIR DİKEN ÜZERİNDE!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gülen Cemaati ile mücadele edilirken yüzeyde kalındığını, çok sayıda mağduriyet yaşandığını belirterek, “Hala ‘Yurtta Sulh Konseyi’ isimli ihanet oluşumunun elebaşları konusunda milletimize doyurucu ve tatmin edici bir açıklama yapılmamıştır” dedi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, bugün 15 Temmuz darbe girişiminin 60. günü olduğuna dikkat çekti. Türk milletinin yakın tarihinin en buhranlı günlerinden geçtiğini ifade eden Bahçeli, “Fethullahçı terör örgütü Türk milletinden intikam alma yarışına giren zalimlere piyonluk yapmış, onlar adına kurşun atmış, zulüm yapmış, tuzak kurmuş, küresel mahfillerde kurulan kirli oyunlara figüranlık görevini üstlenmiştir. Türk tarihi böylesine soysuz, köksüz ve satılmış bir ihanet çetesine çok az tesadüf etmiştir” dedi.15 Temmuz kalkışmasının milletin hayranlık verici uyanışıyla püskürtülmüş olsa da, Türkiye’nin 60 gündür “diken üstünde, bıçak sırtında, korku kapanında” olduğunu belirten Bahçeli, “Milletimizin tereddütle bezenmiş, tedirginlikle harmanlanmış bekleyişi maalesef artarak sürmektedir. FETÖ’nün girmediği alan, yerleşmediği kesim, tahrip etmediği manevi miras ve emanet neredeyse kalmamıştır” dedi.

**
KREDİ BORÇLULARINA MÜJDE!
Banka yöneticilerinin kullandırdığı kredi battığı için zimmet suçundan yargılanmaları sonlanıyor. Ekonomi yönetimi daha kolay kredi verilmesinin önünü açmak için, zimmet maddesini değiştirme kararı aldı. Finans sektörünün uzun süredir gündeme getirdiği Bankacılık Kanunu'ndaki zimmet maddesinin değiştirilmesi talebine bayram müjdesi geldi. Verilen kredinin batması veya geri ödenmemesi halinde yöneticilerin "zimmet" suçundan yargılanmasının kaldırılması isteği ekonomi yönetiminin ajandasına girdi.Haber61.net siyaset ajandasının gündeme taşıdığı olayla ile ilgili son yapılan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) toplantısında da gündeme gelen kanun değişikliğinin yapılması halinde finans sektörü hem daha kolay kredi verebilecek, hem de kredi borçlarını daha rahat yapılandırabilecek. 

** 
ORHAN BAŞKANDAN MESAJ VAR!
Hac görevi için kutsal topraklarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bütün islam aleminin bayramını kutlayarak “Barış ve kardeşlik” verdi.Gümrükçüoğlu insanlığın terör noktasında büyük bir sınavdan geçtiğini belirterek “Teröre kim destek verirse yarın başına geleceklerini de hesaba katmalı. Bu insanların tek gayesi öldürmek üzerine kurulu.Hiç-birinde zerre kadar Allah korkusu yok” dedi.  Kutsal topraklarda 2 milyonu aşkın Müslüman, hac farizasını yerine getirdi.Arafat ve Müzdelife'deki vakfe dualarının ardından Mina'ya oradan da Cemerat denilen "şeytan taşlama" alanına geçen Müslümanlar, "büyük şeytana" gece yarısından sonra 7 taş attı.Kutsal vazife için cumartesiden itibaren yollara düşün Müslümanlar, şeytan taşlamanın ardından Kabe'ye geldi.Hacılar Cemerat'a kadar toplam 21 kilometre yolu yürüdü. Buradaki vakfelerini tamamlayıp şeytanı taşlayanlar, Mescid-i Haram'a ulaştı.İhramlarıyla kutsal topraklarda renkli görüntüler oluşturan Müslümanlar, Kabe'de ziyaret tavafı ve say yaptı, ardından tıraş olup ihramdan çıktı. Böylece 2 milyonu aşkın kişi hacı oldu.İbadetlerini yerine getirerek hacı olma mutluluğunu yaşayan Türk hacılar, duygularını "Bu muazzam hadise anlatılmaz, ancak yaşanır" şeklinde dile getirdi.
Hacılar, bayramın ikinci, üçüncü ve dördüncü günlerinde de hem ibadetlerini yapacak hem de kutsal topraklardaki manevi atmosferden istifade etmeye çalışacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam