Haber61 Ajandası - 08.10.2016

Haber61 Ajandası - 08.10.2016

Haber61 Ajandası - 08.10.2016

TRABZON HALKI SANDIĞI BEKLİYOR!
CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ü Mersin CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit’le sohbet ederken yakaladık.Güngör ziyaretle ilgili “CHP Mersin İl Başkanımız ve Sürmeneli hemşerimiz, sevgili Abdullah Özyiğit Trabzon'a geldiğinde kısa süreli de olsa birlikte olma fırsatı yakaladık. Biraz dertleştik ve uçağa koyup Mersin'e yolcu ettik. Tüm İl Örgütümüze selamları var. Bir dahaki gelişinde hep birlikte olmak dileği ile” şeklinde yorum yaptı.Güngör fırsat buldukça ülkenin dört bir tarafındaki il başkanları ve teşkilatları ile bir-araya gelip görüş-alış verişi yaptıklarını belirterek “Hem parti içi kaynaşma ve dayanışma hem de ülke sorunlarına bakış noktasında fikirlerimizi ortaya koyuyoruz” dedi.Güngör ülkede olup-bitenler noktasında halkın hem şaşkın hem de gelecek adına kaygılı olduğunu belirterek “Türk insanı artık yaşadığı bu kaos ortamından kurtulup geleceği görmek istiyor.Trabzon’da sokakta kimi görsem herkes sandığı bekliyor.Vatandaş seçimlerde hem kendilerini kandıranlara hem de “bizde kandırıldık” diyenlere oy vermeyecek,prim tanımayacak.Türkiye’nin yeni bir beyaz sayfası açması şart.Onun içinde CHP’nin iktidar olması gerekiyor” şeklinde konuştu
**

KIZ ÇOCUKLARINDA VAHİM TABLO!
Birleşmiş Milletler(BM) rakamlarına göre kız çocukları için durum vahim.Dünya üzerinde okuma-yazma bilmeyen 774 milyon kişinin üçte ikisi kadın.Dünya üzerinde 66 milyon kız çocuğu okula gidemiyor.Eğer değişim yaşanmaz ve önlem alınmazsa 2020 yılına kadar 142 milyon kız çocuğu 18 yaşından küçük evlenmiş olacak.Ülkemiz dede tablo aynı.Türkiye genelinde kadınların yüzde 26’sı 18 yaşından önce evlenmiş.2013 yılı itibarıyla 25-49 yaş arasında olan kadınların yüzde 10’u ilk çocuğunu 18 yaşından önce kucağına almış.Türkiye genelinde kadınların yüzde 32’sinin okula gitmesi engellenmiş.İşte böylesine bir ortamda dünyanın tüm dikkatini bu gerçeklere çekmek zorundayız..Kız çocuklarımızın geleceği için herkesin elinden geleni yapması şart.Trabzon yerelinde AK Parti Trabzon Miletvekili  Ayşe Sula Köseoğlu başta olmak üzere partilerimizin kadın kolları başkanları,kadın üyeler,sivil toplum örgüt,dernek ve vakıflar ortak bir çalışma içinde olmalı..Trabzon’da şiddete uğrayan,ekonomik sıkıntılar yaşayan,gidecek yeri olmayan kadınlarımızın sayısında artış olduğunu söylemek mümkün..Boşanmalardaki artışta dikkatlerden kaçmamalı..
**

FAR SAYESİNDE HAYATA TUTUNDU!
Artvin-Hopa’daki taksi durağına giden Gürcistan asıllı bir şahıs, beni Borçka’ya götür diyerek Borçka Kaynarca Köy yolunda boğazına bıçak dayayarak kesmeye çalıştı.Gaspçının elinden yukarıdan gelen bir aracın far sayesinde kurtulan Osman Atabay, yaşadığı korku dolu anlarını anlattı.Eşkal ve araç bilgilerini alan Borçka Asayiş ekipleri, Kaynarca Köy yolu üzerinde arama noktası oluşturup belirtilen şahsi beklemeye başladı. Gürcistan uyruklu şahıs yoldan geçen araca el kaldırıp binerek Borçka yolu istikametine giderken kontrol noktasına geldiğinde tarif edilen eşkal göz altına alındı.Gözü dönmüş Gürcistan uyruklu Armaz Davitadze (25) çıkarıldığı Borçka Asliye Sulh Ceza Mahkemesinde tutuklanarak Artvin Ceza-evine konuldu.
**

SOSYAL MEDYADA “RÜZGAR” TARTIŞMASI!
Büyük tartışma yaratan Rüzgar Çetin'in tahliyesiyle ilgili insanların sosyal medyadan tepkisi dinmek bilmiyor.Bu tepkilerin en anlamlısı ve ilginci ise devletin üst düzeyinden geldi.Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Rüzgar Çetin'in aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu şehit polis İsmet Fatih Alagöz için duygusal bir paylaşımda bulundu.Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Rüzgar Çetin'in aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu şehit polis İsmet Fatih Alagöz için, sosyal medya hesabında bir mesaj paylaştı. Türkeş, Twitter hesabından paylaştığı mesajında "O ailesine sarılamadı" ifadelerine yer verdi. Türkeş'in paylaşımı kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.Bu Arada  İstanbul Beşiktaş'ta alkollü halde kullandığı araçla polis Fatih Alagöz'ün ölümüne neden olan Rüzgar Çetin'in tahliyesini sağlayan 3 milyon liralık anlaşmanın perde arkası netleşiyor. Çetin'in annesi Hale Sözmen ile avukatı Mikayil Dilbaz üç kez şehit polisin eşi Özlem Alagöz'ün yaşadığı Adana'ya, dört kez de anne, baba ve iki kardeşin bulunduğu Çorum'a gitti.

**
FETÖ İŞADAMLARINI NASIL KULLANDI?
Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türkiye’de ‘himmet’ adı altında topladığı paraları yasadışı yollardan kaçırmak için, yurt dışına geziye götürdüğü iş adamlarını ‘kurye’ olarak kullandığı ortaya çıktı. 5 TEMMUZ’DAKİ başarısız darbe girişiminin ardından tutuklanan FETÖ’nün sözde ‘Babaeski imamı’ Recep Demircan, örgütün himmet paralarını yurt dışına nasıl kaçırdığını anlattı. Demircan, örgütün yurt dışına para transferinde Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya gibi ülkelerdeki okullarına gezi amaçlı götürdüğü işadamlarını ‘kurye’ olarak kullandığını itiraf etti. 2007 yılından sonra yurt dışı kurbanları adı altında para toplanmaya başladıını anlatan Recep Demircan, “Bu paraların bir kısmı ile kurbanlar kesildi. Kalanı ise çanta ile İstanbul’a götürülüyordu. Yurt dışı kurbanlar için bu kişilerden 500 TL toplanıyordu. Yurt dışında bu kurbanın bedeli 100 TL civarındaydı. Kalan para cemaatin kasasına girerdi” dedi.ABD’ye giden kişilere Fethullah Gülen’in kullandığı eşya olarak çeşitli hediyeler verildiğini belirten Demircan, “Arkadaşlara tespih, takke, gömlek hatta iç çamaşırı bile verilmiş. Cemaat mensubu arkadaşlar bu hediyeleri özel bir şekilde saklıyorlardı ” diye konuştu. 
**

TRABZONLU BAŞKAN “BAŞDANIŞMAN”  OLDU!
Beykoz Trabzonlular Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Yüksek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Başdanışmanlığı’na getirildi…15 Temmuz FETÖ Darbe Teşebbüsü sonrası, görev süresinin bitimine 1 ay kala Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden alınan Prof. Dr. İsmail Yüksek için Yüksek Öğrenin Kurumu önemli bir karar verdi.Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü iken 2010 yılında Fatih Üniversitesi’nden alarak göreve başlattığı iki öğrenim görevlisine husumet duyan bir başka görevlinin şikâyeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan ve soruşturma süresinde görevden alınan İsmail Yüksek, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevine iade edildi.Yüksek Öğrenim Kurumu Denetleme Kurulu’nun yapmış olduğu soruşturmayı değerlendiren YÖK, İsmail Yüksek’in görevine iade edilmesine karar verdi.Görev süresi biten Prof. Yüksek’in, rektörlük koltuğuna oturmadan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün başdanışmanlığına ataması yapıldı. Prof. İsmail Yüksek’in İstanbul’da yürütülen Teknopark ve diğer teknoloji projelerinden sorumlu olacağı öğrenildi.Öte yandan Prof. Dr. İsmail Yüksek’in, önümüzdeki 1 ay içinde bir Vakıf Üniversitesi’ne rektör olarak göreve başlayacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam