Haber61 Ajandası - 07.09.2016

Haber61 Ajandasından kısa kısa - 07.09.2016

Haber61 Ajandası - 07.09.2016

BORCU NEDENİYLE EMEKLİ OLAYAMAYA MÜJDE!
Milyonlarca Bağ-Kur'lu yapılandırma imkanı ile borçlarını daha az ödemeyle kapatabilecek. Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar muradına erecek. Devlet, hemen emekli olabileceklere Ziraat Bankası aracılığıyla düşük faizli kredi verecek.Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak geçen ay yürürlüğe giren af yasası prim borcu olan Bağ-Kur'luların da yüzünü güldürdü. Bağ-Kur'lular yapılandırma imkanıyla  borçlarını daha az ödemeyle kapatabilecek. Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar da muradına erecek. Bir başka ifadeyle 30 Haziran 2016'ya kadar olan prim borcunu ödeyen prim, yaş ve yıl şartını tamamlarsa hemen emekli olacak..Borcu olanlara kredi kolaylığı da sağlanacak. Bu kapsamda SGK ile Ziraat Bankası arasında protokol imzalandı. Böylece Bağ-Kurlunun borcunu ödeyip hemen emekli olması sağlanacak. Bu durumdaki BağKur'lular herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanabilecek. Kredi borcunu da taksit taksit emekli maaşıyla ödeyecek. Ödeme için maaştan kesilecek tutar, kredi tutarına ve vadesine göre değişecek.Peşin ödemeyi seçerek borcunu kapatanlar, emeklilik için gerekli şartları tamamlamışsa hemen maaş almaya başlayacak. Taksitli ödeme seçilirse, enflasyona göre hesaplanan borçlar vadeye bölünecek. Borç, 6, 9,12,18 taksit şeklinde ödenecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. Ama taksitle ödemeyi seçenler borç bittikten sonra emekli maaşına kavuşacak. Yeni yasa kapsamında 300 binden fazla esnafın emeklilik hakkı elde etmesi bekleniyor.
**

KAÇ BİN ÖĞRETMEN ALINACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı, Dershane ve etüt merkezlerinde görev yapan 5.000 bin sözleşmeli öğretmenin atamasının yapılacağını duyurdu.Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde: Dersaneler ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinde eğitim personeli olarak görev yapanlar arasından Bakanlığımızın çeşitli alanlarından 5.000 sözleşmeli öğretmen ataması yapılacaktır. Bu kapsamda atanacak adayların başvuruları, MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri ile ‘Dersaneler ile Öğrenci Etüt Eğitim Merkezlerinde Görev Yapan Eğitim Personelinin Sözleşmeli Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Duyurusu’nda yapılan açıklama doğrultusunda alınacaktır.
**

30 YIL SONRA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ!
Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi dünkü köşesinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine “30 yıldır girilmeyen Çukurca’ya girdik” dediğini aktardı. Bakan Soylu bu ifadeleri ile 15 yıldır Türkiye’yi yöneten kendi partisi AKP’nin de Çukurca’ya giremediğini itiraf etti.Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır gezisindeki heyette yer alan Abdülkadir Selvi,  bugünkü köşesinde o geziye ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı. “Başbakan’ın iki bakanıyla birlikte operasyon bölgesini ziyaret etmesi TSK’ya büyük bir moral oluyor. Başbakan’ın Diyarbakır programı sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştum.” diye yazan Abdülkadir Selvi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine söylediklerini şöyle aktardı:“‘30 yıldır girilmeyen Çukurca’ya girdik. Şehitlerimiz var. İçimiz yanıyor. Ama terörle mücadele adına bu operasyonları yapmak zorundayız. Operasyonlar çok başarılı bir şekilde yürüyor’ dedi. O sırada PKK’nın Tendürek sorumlusu, ‘Mahir’ kod adlı Hakan Yeni’nin etkisiz hale getirildiği haberi gelmişti. İçişleri Bakanlığı görevine çok çabuk adapte olmuş.”
**

İKİ BAKANIN ASKER KAVGASI!
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askerlik hizmetini yapmış yükümlülerin askerlik borçlanması tutarının kaldırılması, azaltılması veya taksitlendirilmesi hususunda düzenleme yapılması için bakanlığınca hazırlanan Kanun Tasarısı Taslağının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderildiğini; taslağın, aktüeryal dengeler açısından sosyal güvenlik sisteminin olumsuz yönde etkileneceği gerekçeleriyle uygun görülmediğini bildirdi.CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, soru önergesinde askerlik süresindeki emeklilik kesintilerinin devlet tarafından karşılanması yönünde bir çalışma olup olmadığını sordu.Soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askerlik hizmetini yapmış yükümlülerin askerlik borçlanması tutarının kaldırılması, azaltılması veya taksitlendirilmesi hususunda düzenleme yapılması için bakanlığınca hazırlanan Kanun Tasarısı Taslağının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderildiğini, taslağın, bu yöndeki bir düzenleme ile tüm borçlanma türleri için aynı şekilde işlem yapılması gündeme geleceği, aktüeryal dengeler açısından sosyal güvenlik sisteminin olumsuz yönde etkileneceği gerekçeleriyle uygun görülmediğini açıkladı.
**

HEDEF KARADENİZ’İ CAZİBE MERKEZİ YAPMAK!
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği tarafından Doka destekli Sağlık Turizmi bilgilendirme toplantıları Ordu ilinden sonra Trabzon'da düzenlenen eğitimlere katılım ve ilgi çok yüksek.Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz bölgede turizm ve Sağlık turizmi anlamında bugüne kadar gerek yabancı yatırımcıların bölgemize gelmesinde,gerek yabancı basın mensuplarının bölgemize gelip tanıtım yapmaları konusunda bugüne kadar çok başarılı olduklarını söyleyerek amacımız bölgemizi Dünyada tanınır bir cazibe merkezi haline yani çekim merkezine dönüştürmektir .Eğitimler konusunda Ordu'da,Rize'de ve Trabzon'da tüm sağlık ve turizm okulu öğrencilerine ve öğretmenlerine konferanslar vererek Sağlık Turizm kavramını herkese anlattık .Uzungöl ve Trabzon'da otel çalışanlarına ve acentalara turizm ve sağlık turizmi konusunda bilgilendirme eğitimleri vererek  herkesi turizme alıştırdık. Yeşille mavinin buluştuğu Doğu Karadeniz Bölgesimizde eğitimli insan gücünü sürekli eğiterek illerimizin bürokrasileride alt ve üst yapısıyla hazır hale getirmeye devam ederse özellikle Orta Doğu ülkeleri ve Avrupa açısından bir internette karşınıza ilk çıkacak bir çekim merkezi olacaktır.Tek amacımız 2023 Türkiye hedefine destek olmak,katkı sağlamaktır.

**
TARIM BAKANLIĞINDA ŞOK FETÖ OPERASYONU!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında KHK ile 733 kişinin Bakanlıktan ihraç edildiğini belirterek, "458 kişi de şu anda açığa alınmış bulunmakta. İnceleme devam ediyor." dedi.Terör örgütlerinin aynı amaca hizmet ettiğini belirten Bakan Çelik, "FETÖ, PKK, PYD, DAEŞ... Hepiniz aynı amaca hizmet ediyorsunuz. Türkiye üzerinde hesaplarınız var. Türkiye üzerinde hesabı olanlara maşa görevi görüyorsunuz." ifadelerini kullandı."Hayvan varlığımızla ilgili bir sorun yok"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık potansiyeline ilişkin, "Hayvan varlığımızla ilgili bir sorun yok. Aksi tüm değerlendirmeler spekülatif değerlendirmelerdir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam