Haber61 Ajandası - 06.09.2016

Haber61 Ajandası - 06.09.2016

Haber61 Ajandası - 06.09.2016

ESKİ TRABZON VEKİLİNDE FETÖ UYARISI!

AK Parti Trabzon eski vekili aynı zamanda eski belediye başkanı Asım Aykan halen devam eden FETÖ operasyonlarına dikkat çekerek kurunun yanında yaşta yanıyor mesajı veriyor. Uygulamanın hem AK Parti’ye hem de vatandaşın devlete olan güveninde sıkıntı yarattığını belirten Aykan sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı: ”Güle oynaya gelen ihtilali haber veremiyen MİT şimdi onbinlerce insan hakkında rapor düzenliyor. Bir kişinin kaderi amirinin dudakları arasında. At gitsin... Sen kendi evladını böyle memuriyetten atabilirmisin? İbadet,ticaret,ihanet kesiminde birinci grup YANIYOR. Asıl işi çeviren hainler tüymüş.FETÖ ihanet teşkilatı en büyük zararı saf insanlara verdi.Bir nesli mahvetti.Anadan,babadan,yardan ayırdı.Bu operasyonları yapanların çoğunun AK parti diye bir derdi yok.Kendilerini sağlama alma peşindeler. Tayyip beye yıllarca dua edenleri ağlatıyorlar.
Kurunun arasında yaşlar YANIYOR.Bir furyadır gidiyor.AK parti bu işe derhal müdahil olmalı.
Delilsiz,ispatsız,belgesiz infazlar en çok FETÖ örgütüne yarar”
**
ERKEN EMEKLİLİKTE İŞLEM TAMAM!

Büyük çoğunluğu esnaf olan Bağ-Kur’lulara erken emeklilik getirecek olan çalışma,büyük sevince yol açtı. Haber61.net siyaset ajandasının ilk kez duyurduğu çalışma hayata geçtiğinde yüz binlerce esnaf daha az prim ödeyerek emekli olabilecek. Sitemizi arayan Bağ-Kurlular çalışmayı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek “Zaten SGK ile bizim aramızda bir haksızlık oluyordu.Bütün kurumlar SGK çatısı altında birleşmesine rağmen ayrı kurallar olması adaletsizlik.Bunun düzeltilecek olması çok sevindirici” dediler. Dördüncü esnaf Sanatkar Şurasında gündeme gelen çalışma ile Bağ-Kur’lular 7 bin 200 gün prim ödeyerek emekli olacak. Söz konusu çalışmanın yasa tasarısı haline getirilerek Meclis’e sunulması bekleniyor. Haber61.net siyaset ajandasına konuşan TESOB Başkanı Metin Kara “Uygulamayı desteklediklerini ve sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirdi”
**
ERDOĞAN’A REKOR DESTEK!

2 bin 700 kişiyle yapılan “65’inci Hükümet’in İlk 100 Gün Performans Araştırması”, 15 Temmuz sonrası tabloyu da gözler önüne serdi. “Yarın Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu Erdoğan’a verir misiniz?” sorusuna, yüzde 71.15’lik kesim “Evet” yanıtını verdi. Fırat Kalkanı Operasyonu’na yüzde 78 destek gelirken, yüzde 90'lık kesim "ABD'ye güven olmaz" dedi. Araştırmaya katılan ve seçimlerde AK Parti'ye oy verdiğini söyleyenlerin tamamına yakını Erdoğan'a yeniden oy vereceğini belirtirken, MHP'li seçmende oranın yüzde 82'yi bulması dikkat çekti. CHP'li seçmenin yüzde 34'ü, HDP'li seçmenin de yüzde 36'sı, "Oyum Erdoğan'a" cevabını verdi. Araştırmanın analizinde, "Bu sonuç, vatandaş nazarında 15 Temmuz öncesi ve sonrasında yaşananlarla yakalanan milli birlik ruhunun yansıması olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkenin sigortası olarak görüldüğüne işaret etmektedir" denildi. Hükümet başarılı “Binali Yıldırım Başbakanlığındaki 65'inci Hükümet'i başarılı buluyor musunuz?" sorusuna verilen cevaplar da hükümete desteği gözler önüne serdi. Henüz 100 günü yeni geride bırakan hükümeti yüzde 62'lik kesim başarılı bulduğunu belirtirken, yüzde 33'lük kesim “Hayır" dedi. Yüzde 5'lik grup ise “kararsız" kaldı. Başbakan Yıldırım için en çok “Halktan biri ve konuştuğunu yapan lider" denildi. Araştırmaya katılanlar, FETÖ ile mücadelede yüzde 72'i hükümeti başarılı buldu. “Mücadele yetersiz" diyenler yüzde 10 çıkarken, yüzde 18'lik kesim kararsız olduğunu belirtti. “FETÖ ile mücadelede bundan sonra atılması gereken adım"ın sorulduğu katılımcılardan yüzde 32'si “FETÖ'nün siyasi ayağı temizlenmeli" dedi. Yüzde 22'lik kesim “Yeni FETÖ'ler, benzer paraleller oluşturmak isteyenlere fırsat verilmemeli" derken, yüzde 18'lik grup, “Halkın dini ve milli duygularının istismar edilmemesi için gereken tedbirler alınmalı" ifadesini kullandı. Yüzde 11'lik katılımcı ise “Mağdurlar kitlesi oluşturulmamalı" hassasiyetini dile getirdi.
**
CHP’DE KADINLAR SAHADA!

CHP Trabzon’da kadınlar ve gençler ile sahada halkın içinde olma noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda zaman zaman esnaf ziyaretleri de gerçekleşiyor.CHP’li kadınları esnaf ziyaretinde yakaladık ve sohbet etme imkanı bulduk. Ziyaretlerle ilgili konuşan CHP Trabzon Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Ayfer Tunçkıran Çağlayan, esnafın içinde olduğu zor koşullara ve haksız rekabete karşı direndiğini belirterek “Küçük esnafımız büyük sıkıntılar yaşıyor. Çoğu kirasını ödeyemiyor,sigortasını yatıramıyor.Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle birlikte esnafçılıkta ne yazık ki tarih oluyor. Bu durum çok üzücü” dedi.CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’de toplumun her kesimine ulaşabilme noktasında bu ziyaretlerin önemsediklerini belirterek “Biz parti olarak seçimden-seçime değil her zaman vatandaşın ayağına gitmeyi borç biliyoruz” dedi.
**
ANNELERE DEVLET DESTEĞİ!

Annelere devletin desteği sürüyor. Devlet, doğan her çocuk başına karşılıksız üç farklı destek sağlıyor. 300 ila 600 lira arasında değişen doğum yardımı, 122 lira süt parası, 4099 lira da rapor parası. Bir doğum yapan SSK'lı annenin eline en az 4521 lira geçiyor. Üç çocukta destek 14 bin lirayı buluyor. Meclis'te kabul edilen Torba yasayla, 15 Mayıs 2015 tarihi ve sonrasında doğan çocuklar için anneye doğum yardımı ödemesi yapılıyor. Buna göre; tüm annelere şartsız olarak ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor. Doğum yardımı ödemeleri sadece Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşlarına değil aynı zamanda yurtdışındaki Türk vatandaşlarına da ödeniyor. Doğum yardımıyla ilgili en çok merak edilen soru ise yardım için kimin, nereye başvuracağı. Yardım için başvurular, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Î1 Müdürlüklerine, Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine, ilçelerde ise kaymakamlık binalarının içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor. Yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşları başvurularını büyükelçilikler ve konsolosluklar aracılığı ile yapabiliyor. Memurlar ise doğum yardımı için başvurularını kendi kurumlarına yapabilme imkanına sahip.
**
BİZDE FETÖ’CÜ OLMAZ!

Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefetin, FETÖ darbe girişiminin 'siyasi ayağının' ortaya çıkarılmasıyla ilgili eleştirilerine, AK Parti'den yanıt geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partinin yönetiminde ve üst kurullarında FETÖ'cü olmasının mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi: ” Tek siyasi ayak biz değiliz.Zaten biz partideki taramamızı 17-25 Aralık sürecinde başlatmıştık. Belediye başkan adayları, meclis üyeleri ve milletvekili adaylarının belirlenmesi sürecinde gerekli taramaları yaptık. Ancak bu süreç devam edecek. Görmediğimiz, kendisini gizleyenler olabiliyor. KHK düzenlemelerine paralel olarak teşkilatla yapılacak çalışmaları duyurmuştuk. Son MYK'da da 4 il yöneticisinin partiyle bağını kestik. Bunun dışında istifa ettirdiklerimiz de var. Doğru karinelere göre olmasına özen gösteriyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam