Haber61 Ajandası - 06.08.2016

Haber61 Ajandası'ndan kısa kısa - 06.08.2016

Haber61 Ajandası - 06.08.2016

NECİP BAŞKAN İLK 11’İ KURDU!

Eski Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç’in fanatik Trabzonsporluluğunu bilen çok iyi bilir.Başkan Sevinç şu sıralar emekliliğin tadını çıkarıyor zaman-zaman da gündeme dair düşüncelerini paylaşıyor.Necip Sevinç Trabzonspor’un transfer politikasına tam destek verdiğini sosyal medya hesabından şu sözlerle dile getirdi:”Yeni alınan oyuncularımız var.Bunları takım yapmak 2 ay alabilir.Tüm taraftarlarımızı sabırlı olmaya çağırıyorum.İşte ilk 11 ve kuvvetli yedekleri.
Onur - Akpro, Uğur, Durica, İbanez-Bero, Onazi - N'Doye,M.Ekici, Suk, Castillo- Okay, Yusuf, Güray, M.Akbaş, Ramil, Zeki,Mustafa, Aytaç,Ramazan,Esteban,Muhammet. İşte ilk defa her an takıma girebilecek kuvvetli yedekler..Yaş ortalaması 24 olan bu takım taraftara enerji veriyor.”

**
FETÖ’CÜLER DİNE ZARAR VEREN SAHTEKARLARDIR!

FETÖ mensuplarının 15 Temmuz darbe girişimin ardından olağanüstü toplanan Din Şurası sonuçlandı.Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez “FETÖ terör hareketi sahte bir mehdi hareketidir. Tarih boyunca toplumun güvenliğini tehdit eden mehdici-mesihçi ve Hurufi-batini karakter arz eden bir çok fitne ve fesat hareketi ortaya çıkmıştır.FETÖ’nün dine verdiği zarar için komisyon kurulacak” dedi.Şura’da ayrıca FETÖ’ye ilişkin şu tespitlerde bulunuldu:“Dini yapı olarak nitelendirilemez.Dini kaynakları şaibedir.FÖTÖ’nün liderine atfedilen sıfatlar İslam ile bağdaşmaz.FETÖ açık bir din istismarı hareketedir.Din kisvesi altında bir güç ve çıkar hareketidir.İslam ümmetinin vahdetini parçalayan bir tefrika harekedir.İçinde ahlak barındırmayan bir sır hareketidir.Gayrı-i ahlaki harekettir. Dinlerarası diyalog adına din mühendisliği yapan ve kelime-i tevhidi parçalayan bir harekettir.”
**

ÖZEL SEKTÖR DE İŞTEN ÇIKARTACAK!
FETÖ'cüler kamudan tek tek temizlenirken, özel sektörde de benzer bir süreç devam ediyor. Bu kapsamda işveren, gözaltı veya tutukluluk süresi uzayan çalışanı tazminatını ödeyerek işten çıkarabilir. İşveren bunun için sözleşmedeki 'derhal fesih' hakkını kullanır. Özellikle ekonominin gidişatı açısından yönlendirici ve belirleyici olabilecek sektörlerde manipülasyonların önüne geçilmesi adına çok önemli tedbirler alınıyor. Bu kapsamada tutuklamalar ve gözaltılar nedeniyle işgücü kaybı yaşayan işverenler gözaltı veya tutukluluk süresi uzarsa işçisini işten çıkartabilir. Ancak bunun için bazı şartların oluşması gerekir. Bu nedenle işten çıkartılan işçi kıdem tazminatına hak kazanacağı gibi işsizlik sigortasından maaş da alabilir.İş Kanunu'na göre, işveren tutuklanan veya gözaltına alınan işçiyi sırf bu nedenle işten çıkartamaz. Fakat tutukluluk süresi uzarsa durum değişir. İşçinin kıdemine göre belirlenen ihbar süresini aşan tutukluluk ve gözaltı süreleri işverene, işçiyi işten çıkarma hakkı verir.Buna göre;İşyerindeki kıdemi 6 aydan az olan işçinin tutukluluk veya gözaltı süresi 2 haftayı Kıdemi 6 ay ila 1,5 yıl arasında olan işçinin tutukluluk veya gözaltı süresi 4 haftayı Kıdemi 1,5 yıl ila 3 yıl arasında olan işçinin tutukluluk veya gözaltı süresi 6 haftayı Kıdemi 3 yılı geçen işçinin tutukluluk veya gözaltı süresi 8 haftayı geçmişse işveren işçiyi işten çıkartabilir.
**

KILIÇDAROĞLU’NUN KARARINA TAM DESTEK!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, parti içi yapılan değerlendirmeler sonucu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı'da gerçekleştirilecek olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacağını belirterek, "İhtiyaç ve inancımız, şehitlerimize duyduğumuz sonsuz saygı sebebiyle verdiğimiz kararlarda kararlılığımız devam etmektedir. Sayın Genel Başkanımız ayrıca birazdan Sayın Başbakanımızı arayarak kararla ilgili görüşlerini kendisiyle detaylı biçimde paylaşacaktır" dedi. CHP’liler Genel Başkanlarının doğru karar verdiklerini belirterek gün demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkma günüdür dediler.MHP Lideri Devlet Bahçeli’den sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Pazar günü gerçekleşecek mitinge katılacak olmasını değerlendiren AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ise haber61.net siyaset ajandasına yaptığı açıklamada “Türkiye bütün dünyaya demokrasi dersi veriyor.Bizim bu birlikteliğimiz olduğu sürece sırtımızı kimse yere getiremez.Teröre karşı bir ve beraber olmaya devam edeceğiz” dedi.

**
O KİŞİ ZIR DELİ ÇIKTI!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fetullah Gülen'in ileri derecede şizofren olduğu ortaya çıktı. Akit'in ulaştığı bilgilere göre, Fetullah Gülen, yıllardır ileri derecede şizofren hastalarının kullandığı Zyprexa ve Clopixol Depot adlı ilaçlarla kontrol altında tutuluyor.Gülen'in kullandığı ilaçlar ve psikolojik durumuyla ilgili bilgiler, kendisini sözde "Mehdi" kabul edip ülkesine ihanet eden memurundan, üst düzey bürokratına, omzu bol yıldızlı generallere kadar onca insanın kimin peşine takılıp vatan haini olduklarını göstermesi açısından ibret vesikası niteliği taşıyor. Edinilen son derece kritik bilgilere göre, Fetullah Gülen'e doktorlar yıllardır ayda bir Clopixol Depot veriyorlar. Söz konusu ilaç çok etkili bir ilaç olduğundan, doktorları terörist başına yapılan Clopixol Depot'u çözmek için de Akineton uyguluyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem