Haber61 Ajandası - 06.06.2016

MEMUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR ARTACAK?   Memurlar ve memur emeklileri için her yıl iki dönem çok önemli. Ocak ve temmuzda 3 milyona yakın memur ve 2 milyon civarında memur emeklisinin maaşlarında artış oluyor. Artış oranı toplu sözleşme görüşmelerinde ortay

Haber61 Ajandası - 06.06.2016
MEMUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR ARTACAK?

Memurlar ve memur emeklileri için her yıl iki dönem çok önemli. Ocak ve temmuzda 3 milyona yakın memur ve 2 milyon civarında memur emeklisinin maaşlarında artış oluyor. Artış oranı toplu sözleşme görüşmelerinde ortaya çıkıyor ve 2 yıllık olarak belirleniyor. Son görüşmelerde 2016 için yüzde 6+5 ve 2017 için yüzde 3+4 oranında zam anlaşması yapıldı. Memurlar ve memur emeklileri hangi ayda hangi oranda zam alacaklarını biliyor. Fakat önceden bilinmeyen bir veri daha var. O da enflasyon. Hem ocak hem de temmuzda iki ayrı enflasyon oranı belirleniyor. Bunlar 6 ay boyunca oluşan enflasyonun endeks aralıklarına göre toplamından oluşuyor. Toplu sözleşmede ortaya çıkan ocak zam oranı bu enflasyonun altında kalırsa aradaki fark da maaşlara yansıtılıyor. Ocakta yüzde 6'lık zamma ilave 0.90'lık fark ödenmişti. 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamı ile 6 aylık oran da ortaya çıkmış olacak. Ocak ayında verilen yüzde 6'nın üzerindeki oran fark olarak yansıtılacak. TÜİK verilerine göre 2016'nın ilk 3 ayında yüzde 1.75'lik bir oran görüyoruz. Nisan enflasyonu ise TÜFE'de 0.78 çıktı. İlave edilince endeks aralıklarına göre 4 aylık 2.55'lik bir oran karşımıza çıkıyor. Dün açıklanan mayıs enflasyonu 0.58 çıkınca 5 aylık toplam 3.15 oldu. Önümüzde bir aylık enflasyon verisi kaldı. Fark ödenmesi için 2.85'in üzerinde çıkması gerekiyor. 10 yıllık rakamlara bakıldığında genel olarak yaz aylarında enflasyon artışı yavaşlıyor

DARISI İNŞALLAH TRABZON’UN BAŞINA! 2.SAYFADA

DARISI İNŞALLAH TRABZON’UN BAŞINA!

LÖSEV’in lösemili çocukların pijamasından yemeğine, yoğun bakımından trombositine, yurt dışı ilaç ve tetkiklerinden evlerinin buzdolabına kadar her şeyin tamamen ücretsiz karşılanacağı LÖSANTE hastanesi kapılarını açıyor. Hastane Sağlık Bakanlığı tarafından 75 yataklı ruhsat alındı. Bu son derece güzel ve sevindirici haber. Kimin bu hastanenin kurulmasında emeği varsa Allah razı olsun. İnşallah yakın zamanda bölgemizde Lösemili çocuklar için hastane kurulur ve hizmete geçer. Ne kadar acil bir ihtiyaç olduğunu yazacak değilim bilenler çok iyi biliyor

ERBAKAN HOCA’NIN MUHAMMED ALİ HAYRANLIĞI! 3.SAYFADA

ERBAKAN HOCA’NIN MUHAMMED ALİ HAYRANLIĞI!

Efsane boksör Muhammed Ali  ABD'nin Arizona eyaletinde hayata gözlerini yumdu. Ali, 32 yıldır parkinson hastalığıyla savaşıyordu. Dünya Ali'nin ölümünü konuşurken çok bilinmeyen bir ayrıntı da ortaya çıktı. Muhammed Ali, 1976 yılı Ekim ayında Türkiye'ye gelmişti. O dönemin Milli Selamet Partisi lideri Necmettin Erbakan ile Sultanahmet Camii'nde cuma namazı kılmıştı... Rahmetli Erbakan, Muhammed Ali'ye hayrandı... Öyle ki 1979 yılında dünyaya gelen oğluna Muhammed Ali Fatih ismini koymuştu.

BAHÇELİ OYUNU BOZACAĞIZ DİYOR! 4.SAYFADA


BAHÇELİ OYUNU BOZACAĞIZ DİYOR!

1 Kasım seçimlerinde yaşanan hezimet sonrası kurultay çağrısında bulunan genel başkan adaylarını ve teşkilatları hedef alan  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkücü iradenin değişim beklentisine 'Oyunu bozacağız!' diye cevap verdi. “Kutlu davamızın önüne geçmek için çırpınanlar oyunlarıyla bozguna uğrayacaktır. Dava titrek bir kandil değil, kuvvetli bir meşaledir. Kimse merak etmesin, herkes emin ve müsterih olsun: Oyunu Bozacağız…” değerlendirmesinde bulundu.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, güçlüklerin yüksek bir ülkünün dünyevi imtihanı olduğunu belirterek, “Kutlu davamızın önüne geçmek için çırpınanlar oyunlarıyla bozguna uğrayacaktır. Dava titrek bir kandil değil, kuvvetli bir meşaledir. Tek kürekli bir tekneyle nehir geçilemez çok aktörlü oyuncuyla da davanın suru aşılamaz. Güçlükler bir şuur ve sevdanın, yüksek bir ülkünün dünyevi imtihanıdır. Bu imtihandan yüz akıyla çıkmak için ön şart oyunların bozulmasıdır. Kimse merak etmesin, herkes emin ve müsterih olsun: Oyunu Bozacağız” dedi.

KORAY AYDIN TRABZON’DA KİMLERLE BULUŞACAK? 5.SAYFADA

KORAY AYDIN TRABZON’DA KİMLERLE BULUŞACAK?

MHP Genel Başkan adayı eski bakan ve milletvekili Koray Aydın 11 Haziran’da Trabzon’da olacak. Aydın’ın aynı gün iftar programı yapması bekleniyor. İftar programına MHP Trabzon teşkilatlarında hizmet etmiş eski ve yeni isimlerle birlikte Trabzon delegelerinin katılması bekleniyor. Tüzük değişikliği sonrası gerçekleşecek Olağanüstü Kurultay ile MHP’de yeni bir sayfa açılacağını belirten Koray Aydın haber61.net siyaset ajandasına yaptığı açıklamada “MHP artık 78 milyonun umudu olacak. Karanlık günleri geride bırakmak ülkenin içinde olduğu bu kötü durumdan kurtarmak için iktidar olmak istiyoruz, bunu başaracak kadrolara ve güce sahibiz” dedi.

AVANS SİSTEMİ KİMLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK? 6.SAYFADA

AVANS SİSTEMİ KİMLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK?

Seçimlerden önce emekliler için maaşının 10 katı kredi konusu da gündeme gelmişti. Hala masada olan bu sisteme göre ise kamu bankaları emeklilere maaşlarının 10 katı kadar faizsiz kredi verecek. Kamu bankalarının faizsiz kredi vermesi planlanan emekliler için avans sistemi getiriliyor. Buna göre acil ihtiyacı olan emeklilere maaşına mahsuben avans verilecek. Bu avans maaşın 3 katını bulacak ve 36 aya kadar taksitle geri ödenebilecek. Üzerinde çalışmaları süren sistem yeni emeklilere verilen 3 bin 900 liralık avansın dışında bir uygulama olarak gündeme geldi. Emeklilik için müracaat eden vatandaşlar maaşlarının bağlanması gecikince avans alma imkanına sahipler. Bu rakamda 3 bin 900 liraya kadar çıkıyor. Şimdi bu uygulamanın tüm emekliler için geçerli olması gündemde. Avans, maaşa göre belirlenecek. Örneğin; 2000 lira aylık alan bir emekliye maaşın 3 katma kadar yani 6 bin liraya kadar avans verilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak. Emekli vatandaşlar özellikle yaz ve bayram dönemlerinde yaşadıkları sıkıntıları avans sistemiyle atlatmış olacak. Parayı küçük taksitlerle geri ödeyecek.

SAHTECİLER ŞİMDİ YANDI! 7.SAYFADA

SAHTECİLER ŞİMDİ YANDI!

Haber61.net siyaset ajandasının ülke gündemine taşıdığı sahte üretim noktasında çok önemli bir gelişme yaşandı. Gıda Bakanlığı, etten bala, peynirden zeytinyağına kadar onlarca gıda maddesinin sahtesini üretenlerin peşini bırakmıyor. Bakanlık, taklit ve tağşiş gıdaya 200 bin liraya kadar para cezası getiren bir taslak hazırladı.Taklit ve tağşiş gıdalara devlet el koyup mülkiyetini kamuya geçirecek. Yıl içinde ilk kez taklit ve tağşiş yapan firmalara 20 bin lira ceza verilecek. Bir yıl içinde ikinci kez yakalanırsa ceza 100 bin liraya yükselecek. Bir yıl üçünce kez firmanın yakalanması halinde ise ceza 10'a katlanacak yani 200 bin liraya çıkacak. İşyeri de 6 ay süre ile kapatılacak. Şu an ceza sadece 10 bin lira.

Vatandaşların yaşamını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde üretilen gıdalar bakanlık gözetiminde hemen imha edilecek...

ERBAKAN HOCA’NIN MUHAMMED ALİ HAYRANLIĞI!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem