Haber61 Ajandası 02.08.2016

Haber61 Ajandası 02.08.2016

Haber61 Ajandası 02.08.2016

FETÖ’NÜN SIZMADIĞI YER YOK!

15 Temmuz’da FETÖ darbe girişimi sonrasında devlete sızmış tüm yapılar bir bir deşifre olmaya başladı. FETÖ’cülerin kamu kurumlarının yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına sızdıkları tespit edildi. Siyasi partileri kaset kumpaslarıyla dizayn etmeye çalışan FETÖ’nün, Deniz Baykal’ı koltuğundan ettikten sonra, Kılıçdaroğlu’nun da etrafını kuşattığı ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hızla çökertilen örgüt ağında, CHP liderinin koruması iki polisin bağlantısı tespit edildi. Durum, acil olarak Kılıçdaroğlu’na iletildi. FETÖ üyesi polislerin, uzun süredir Kılıçdaroğlu’nun evinin dış güvenliğini için görev aldıkları anlaşıldı. CHP’de milletvekili ve danışman düzeyinde kendilerine yer bulan FETÖ’cülerin, partinin siyasetinde aktif olmak için yoğun mesai harcadıkları da güvenlik raporlarına yansıdı.

MAÇKA’DA İKİNCİ TERÖR SALDIRISI!

10 gün önce gerçekleşen ve 3 polis memurunun şehit edilmesi ile sonuçlanan hain terör saldırısının ardından Maçka’da ikinci bir terör saldırısına yönelik önlemler alındı. Maçka ilçesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nden Gümüşhane istikametine doğru bir miktar yukarıdan başlayarak, İsmet Zeki Eyüboğlu Konutu’yla Sofra Düzü Mevkii'ndeki Bayrak Tepe arasındaki sık ağaçlık alan, oluşturduğu güvenlik zafiyeti ve risk algısı nedeniyle yeniden düzenlemeye tabi tutuluyor.Maçka Kaymakamlığın yazılı teklifi ve Trabzon Valimizin olur vermesiyle Orman Bölge Müdürlüğü ve Maçka Orman İşletme Müdürlüğü’nce başlatılan seyreltme ve tıraşlama çalışmaları dün  itibariyle başladı.Çalışmaları yerinde gören Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, İlçemizi tam cepheden gören ve yoğun bitki örtüsü nedeniyle teröristler için uygun saklanma koşulları sağlayan alanın biran evvel bu özelliğini ortadan kaldırmak için başlatılan çalışmaların önemli olduğunu belirterek, tamamı orman arazisi olan bu alanın tıraşlama çalışmaları sonrasında orman yolu yapılması suretiyle de ulaşılabilir kılınacağını ve sonrasında aynı bölgenin ışıklandırılmasının planlandığını söyledi. Kaymakam Pişkin, bu çalışma sonrası o bölgeden ilçemize yönelik ikinci bir terör saldırısı ihtimalini ortadan kaldırmış olacaklarını ifade etti.

AYDIN'DAN SON MİTİNG ÇAĞRISI! 

Akçaabat Belediyesi MHP'li Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın, '15 Temmuz Darbe Girişimi' sonrası 7 Ağustos'ta sonlandırılacak demokrasi nöbetleri mitingleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı:” 7 Ağustosta 2016 Pazar günü sonlanacak olan Demokrasi Nöbeti mitingleri için Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Trabzon Millet Vekillerimiz ile Sayın Valimize, tüm STK'lara ve Siyasi Parti Başkanları, Belediye Başkanlarımıza çağrımdır. Birlik ve bütünlüğümüz adına yaşadığımız bu güzelim ülkede demokratik ve hukukun üstünlüğü doğrultusunda Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana, güvenliğimiz sağlayan güvenlik güçlerimiz den şehit düşen ve gazi olan tüm kardeşlerimiz için ayrıca 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi bu ruhu tekrar ortaya koyan kardeşlerimiz için 7 Ağustos Pazar gecesi tüm sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerinde katılımlarıyla hep birlikte Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutarak sonlandıralım”

ÜNİVERSİTELERDEN FETÖ’YÜ TEMİZLEYİN!

Aralarında KTÜ’nün de olduğu 54 üniversiteden 338 öğrenci topluluğu ‘’Üniversitelerimiz FETÖ ve PKK’dan Temizlenecektir’’ başlığı ile Fethullahçı darbe girişimine karşı ortak bildiri yayınladı. Bidiri e şu görüşlere yer verildi: “Ülkemiz ve milletimiz, 15 Temmuz gecesi Amerikan destekli olduğu kesinleşen, devletimiz ve ordumuz içerisinde yuvalanmış Fethullahçı Terör Örgütü tarafından bir darbe girişimine maruz kaldı. Ordumuzun, polisimizin ve milletimizin kahramanca direnişi, bu darbe girişimini kısa sürede bastırdı.Hain saldırı sonucunda, 264 vatan evladı şehit düştü, 2 bin 185 yutttaşımız yaralandı.  Büyük bedeller ödenerek girişim püskürtüldü.Milletimiz meydanları doldurarak yeni bir girişimin önüne geçti, bütün dünyaya bağımsızlığını, birliğini ve egemenliğini koruyacağının mesajını verdi.Vatansever üniversite öğrencileri olan bizler, ilk andan itibaren alanlarda görevimizi yerine getirdik, milletimizin gücünün ve birliğinin harcı olduk. Bu konudaki sorumluluğumuzu ve vatan görevini yerine getirmeye devam edeceğiz.Devletimizin, güvenlik kuvvetlerimizin ve eğitim kurumlarımızın, milli egemenliğimize kast eden Fethulahçı Terör Örgütü mensuplarından arındırılması, devletimizin ve milletimizin geleceği açısından hayati öneme sahiptir. Bu bağlamda, üniversitelerimizden Fethullahçı Terör Örgütü  ve PKK terör örgütü unsurlarının temizlenmesinin destekçisi olacağız.

YATIRIMLAR ARTACAK VATANDAŞ RAHATLAYACAK!

Hükümet yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak reformlara tüm hızıyla devam ediyor. 11 milyon emekliye banka promosyonu için de süreç işliyor. Promosyonun kısa süre içinde hayata geçirilmesi hedefleniyor. Promosyonda yıllık tutarın 150 lira ile 300 lira arasında olması ve 3 yıllık toplu ödeme yapılması bekleniyor. Buna göre emekliler, promosyon başladığında bankadan 450 ile 900 lira arasında toplu ödeme alacak.Bunun karşılığında da 3 yıl aynı bankadan maaşını almaya devam edecek. Promosyon tutarını 2 kriter belirleyecek. Emeklinin maaşına ve bankada parasını tutma süresine göre promosyon tutarı değişecek. Edinilen bilgiye göre; bütün emekliler için ‘500 liranın altı, 500-1000 lira arası, 1000-2000 lira arası ve 2000 lira üstü maaş’ olmak üzere kademelendirme yapıldı. Bu kademelere göre ödenecek tutarlar değişecek.Hükümet yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak reformlara tüm hızıyla devam ediyor. 11 milyon emekliye banka promosyonu için de süreç işliyor. Promosyonun kısa süre içinde hayata geçirilmesi hedefleniyor. Promosyonda yıllık tutarın 150 lira ile 300 lira arasında olması ve 3 yıllık toplu ödeme yapılması bekleniyor. Buna göre emekliler, promosyon başladığında bankadan 450 ile 900 lira arasında toplu ödeme alacak.

VATANDAŞ 15 TEMMUZ’U NASIL YORUMLUYOR!

FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları darbe girişiminden sonra vatandaşlar kanlı darbe girişiminin arkasında kimlerin olduğunu siyasi partilerin tutumunu ve olayı nasıl yorumladıkları MAK Danışmanlık'ın araştırmasına yansıdı. Yerli ve yabancı bazı basın kuruluşlarının FETÖ terör örgütü ve arkasındaki uluslararası entelijansiyanın yönlendirmesiyle 15 Temmuz darbe girişimini sulandırma böylece toplumsal vicdanları susturma gayretlerine rağmen ülkemiz insanları siyasi parti ayırmaksızın nerdeyse tamamına yakını 15 Temmuz gecesi demokrasiye darbe girişimi yapıldığını net olarak gördü ve bu kanaatinde değiştirmekten öte bu kanaati gün geçtikçe daha berrak olarak kesinleşmektedir. Türkiye'de 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanının halkı sokaklara meydanlara çağırmasıyla başlayan meydan gösterilerine her siyasi görüşten toplumun % 72 si en az bir kerre katılmış. Bunların % 20 si hergün katılmaya devam ederken, % 28 bir kaç gününü nöbet tutma hassasiyetiyle zamanını meydanlarda geçirmiş. Hiç katılmadım diyenlerin oranı ise sadece % 22.Bu rakamlar demokrasi nöbetine katılımın iktidarın ötesinde önemli bir muhalefet desteğinin de oluştuğunu göstermesi bakımından önemlidir. Her siyasi partiden seçmene ayrı ayrı sorduğumuz bu soruda vatandaşın 15 Temmuz darbe teşebbüsünde kendi partisinin liderini nasıl gördüğünü anlamak istedik. Ak Partili seçmenin partisinden % 95'lik memnuniyeti, % 4 lük kararsızlarla neredeyse blok bir destek olarak okunmalıdır. Siyasi parti liderlerinin 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı ortaya koydukları duruşları parti tabanlarında olumlu karşılandı. Ancak özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ilk andaki çıkışı çok ciddi takdir toplamış durumda...Başbakan Binali YILDIRIM partisinin oy oranı ölçüsünde destek bulurken bu soruya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dahil etmediğimizi belirtmeye sanırım gerek yok.Bu soruda hükümete destek oranı değil; siyasi liderlerin darbe teşebbüsünün başarı ile sonuçlanmasında katkısını anlamaya çalıştık. Hükümetin başarı grafiğini ayrı bir soruda değerlendirdiğimiz için cevap bu menfur eylem karşısında ortaya konulan başarıyı göstermektedir. Ayrıca vatandaş hükümeti zaten mücadeleyi yapmak zorunda görüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler