Haber61 Ajandası- 02.03.2016

TGC’DE SEÇİM HEYECANI! Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde 7 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimler öncesi erkenden havaya girildi bile. Adaylıklarını açıklayanlar,kulisler,ince hesaplar,ziyaretler ve projeler sanki bugün seçim olacak gibi taze ve sıcak tutuluyor. T

Haber61 Ajandası- 02.03.2016

TGC’DE SEÇİM HEYECANI!

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde 7 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimler öncesi erkenden havaya girildi bile. Adaylıklarını açıklayanlar,kulisler,ince hesaplar,ziyaretler ve projeler sanki bugün seçim olacak gibi taze ve sıcak tutuluyor.

TGC seçimlerinin bir öncekilerine göre daha heyecanlı geçmesi bekleniyor. Şu aşamada üç aday kesinleşti. Yusuf Turgut-Nevzat Yılmaz ve Tahir Orhan resmen aday.Başkan adayları listelerini şekillendirip ziyaretlere devam edecek gözüküyor.Bu üç adayın dışında muhtemel bir dördüncü aday çıkar mı bekleyip-görmek gerek.Başta Murat Taşkın ve Ergun Ata olmak üzere cemiyetin eski başkanları ise tek bir liste ile seçimlere gidilmesinden yana.Cemiyet içinde dağınık bir görüntü verilmesinin doğru olmadığını birlik ve beraberlik içinde sorunların daha somut çözüleceğine inandığını belirten eski TGC Başkanı Murat Taşkın başkan adaylarını bir-araya getirip bu konuyu tartışmak niyetinde. Tek liste üzerinde uzlaşma olması elbette en güzeli fakat şu aşamada bu zor gözüküyor. Bu arada bazı genç meslektaşlarımız telefon ve yüz-yüze görüşme istişaresi yaparak seçimlerin nabzını tutuyorlar.Bu grubun kendi içinden bir aday çıkarıp-çıkarmayacağı da henüz netlik kazanmadı.TGC’nin mevcut başkanı Turgut Özdemir ise daha önce yaptığı açıklamada yeniden aday olmayacağını açıklamıştı

BİNLERCE KİŞİYE SİGORTA MÜJDESİ!

BİNLERCE KİŞİYE SİGORTA MÜJDESİ!

Haber61.net siyaset ajandasının gündeme taşıdığı yüksek trafik sigortası primlerine yönelik çalışma ile ilgili bilgi TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, birtakım yasal boşluklardan yararlanılarak sigorta kapsamındaki hasarların miktarının artırıldığını söyledi.

Yıldırım, "Sigorta şirketleri de buna dayanarak -tabii bu bir havuz- oradan primlerini artırdılar ama bugünlerde yapacağımız bir düzenlemeyle belki de alternatiflerden bir tanesi, kasko ile trafik sigortasının içeriğini bir arada göz önünde bulundurup tek bir poliçeye dönüştürerek ve bu yasal boşluktan kaynaklanan istismarın da önüne geçerek yeni bir sigorta sistemini devreye sokacağız" diye konuştu.Hükümetin üzerinde çalıştığı tasarıyla Yargıtay tarafından 2011 yılında kaldırılan “kusur indirimi” uygulaması yeniden hayata geçirilecek.Kasko ile trafik sigortasının tek bir poliçede toplanması da gündemde.Ayrıca, Hazine Müsteşarlığı, sektörün uyguladığı prim oranlarını takip edecek

KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALMAK BU OLSA GEREK!

KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALMAK BU OLSA GEREK!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, asgari ücrette düşüşe neden olan vergi dilimlerinde değişikliğin söz konusu olmadığını söyledi.

Ağbal’ın açıklaması, ‘Asgari ücret Ekim ayında 1.230 liraya düşecek’ şeklinde yorumlandı. Ağbal’a, “Asgari ücret yılsonuna kadar 1.300 TL olarak kalacak mı yoksa vergi dilimiyle düşüş olur mu?” sorusu yöneltildi. Ağbal, net asgari ücretin bekar bir çalışan için 1.300 lira, evli 3 çocuklu bir kişi için net 1.384 lira olduğunu hatırlattı. Vergi tarifesinin herkesi ilgilendirdiğine dikkati çeken Ağbal, açıklamasına şöyle devam etti:.” Bu durumda bin 300 liralık net asgari ücret, vergi dilimi yüzünden sadece 9 ay uygulanabilecek. Ekim’den sonra asgari ücretli yüzde 20’lik vergi dilimine yakalanacak. Asgari ücretten alınan aylık Gelir Vergisi 86.40 TL’den 156.36 TL’ye yükselecek, maaşta yaklaşık 70 lira erime olacak”

KAYIP-KAÇAK BEDELİ FATURLARA YANSIYOR!

KAYIP-KAÇAK BEDELİ FATURLARA YANSIYOR!

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), dağıtım sistemi gelirlerine ilişkin düzenlemeyle dağıtım şirketlerinin, mahkeme kararıyla ödedikleri tazminat ve benzeri giderleri dağıtım tarifesine eklemelerinin yolunun açıldığını iddia ederek, “Şirketler iade ettikleri kayıp-kaçak bedellerini, tüm kullanıcılara yayarak, elektrik abonelerinden geri tahsil edecekler” dedi.

Ancak EPDK, vatandaşa yansıtılan böyle bir düzenleme olmadığını kaydetti.Kayıp-kaçak konusunda şu süreç yaşandı.2011 Ocak ayından itibaren kayıp-kaçak bedeli faturada ayrı bir kalem olarak belirtilmeye başladı.* Bu konuda ilk başvurular aynı yıl içinde yapılmaya başlandı ve tüketici lehine ilk kararlar Kahramanmaraş Tüketici Hakem Heyeti ve Zonguldak/Devrek Tüketici Heyetlerinden geldi.* Kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine faturada kayıp-kaçak bedeli kalemi 2011 yılı sonunda kaldırıldı ve tüketim kaleminin içine alındı.* Ardından mahkeme önüne giden kayıp-kaçak bedeli davasında Sakarya/Karasu ve Adana/Kozan Tüketici Mahkemesi 2012 yılında kayıp-kaçak bedelinin haksız olduğuna karar verdi.* Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 21.05.2014 tarihinde kayıp-kaçak bedelinin haksız olduğuna karar verdi. Karar 17.12.2014 tarihinde kesinleşti.* 28.01.2015 tarihinde kayıp-kaçak bedelini yasal hale getirecek yasa taslağı TBMM’ye gönderildi.* Yasa tasarısı TBMM Komisyonlarında görüşülmekte iken, TBMM’nin 03.04.2015 tarihinde yasama süresinin bitmesi nedeniyle kadük hale geldi.

HASTİKOZ’DA BİR ZAMANLAR!

HASTİKOZ’DA BİR ZAMANLAR!

Trabzon’un Of İlçesinde yaşayan köylülerin bir-araya gelerek uzun zamandır üzerinde çalıştıkları “Hastikoz’da Bir Zamanlar” adlı filmin galası 6 Mart Pazar günü saat 17.00’de İstanbul  Üsküdar-Bağlarbaşı Kültür Merkezinde yapılacak.Yapım-senaryo-yönetmen ve oyunculuğunu köylülerin yaptığı “Hastikoz’da Bir Zamanlar”  filminin fikri ise Trabzon Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Ayaz’a ait. Memleket sevdalısı Ayaz her fırsatta yaşadığı köyünü ve yıllar öncesine dayanan örf-adet ve gelenekleri bu filme taşıdı.Film baştan aşağı doğallığını koruyor.

Köyde  olu-bitenler,çocuk oyunları, atasözler ,köylüler arasında yaşanan tatlı söz atışmaları, ve daha bir çok konu filme taşınmış.Doğrusu çok anlamlı ve çok güzel bir sanat hizmeti olarak arşivlere kayıt olacak.Filmi izleyenler hem geçmişi hatırlayacak hem de geleceğe anlamlı bir eser bırakacak.TDF Başkan Vekili Hüseyin Ayaz başta olmak üzere filme emek veren,görev alan bütün herkese teşekkür ediyoruz.Filmin İstanbul’dan sonra Trabzon’da da galası yapılması planlanıyor

TESOB BU PROJEDE KARARLI!

TESOB BU PROJEDE KARARLI!

Trabzon Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği(TESOB)nin “Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Değiştirilmesi”  adlı projenin açılış toplantısı bugün Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde saat 11.00’de gerçekleşecek.Projenin amacına ulaşması noktasında büyük bir gayret göstereceklerini belirten TESOB Başkanı Metin Kara, şunları söyledi:

“Projenin amacı; sürücülerimizin barış ve düzen içerisinde daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde hizmet vermesini sağlamak, mevcut bilgi ve becerilerini geliştirmek, onlara yoğun çalışma temposunda öfke ve stresle nasıl başa çıkabileceğini aktarmak, olası kazalara karşı, savunma ve ilk yardım tekniklerini geliştirmek, temel trafik bilgilerini yenilemek, şoförlük mesleğinin toplumdaki yerini değerli kılmak, gelişen turizm sektöründe şoförlerimizin hizmet kalitesini arttırmak, mesleki eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırmak, nitelikli şoförler yetiştirmek, şoförlük mesleğinin standartlarını belirlemek, kayıt dışı istihdamı engellemek, şoför esnafının denetiminin yapılmasını sağlamak, şoför esnafıyla ilgili güncel bir veri tabanı oluşturmak amaçlanmaktadır”

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI HAYAL Mİ?

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI HAYAL Mİ?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, memleketi Rize’de oldukça önemli bir iddiayı gündeme taşıdı.

Rize-Artvin Havaalanı'nın iddia edilenin aksine başlama aşamasında değil de plan aşamasında olduğunu belirten Bekaroğlu “Havaalanı konusunda bakanlıktan bilgi istedim. Bana verilen bilgiye göre hava ulaşımı için tamamı deniz dolgusu üzerinde kurulacak bir havaalanı inşasının planlandığı bilgisine ulaştım. Rize-Artvin Havaalanı olarak deniz dolgusu üzerinde kurulacak, yeri ve şekli belli olmayan bir havaalanı planlanmaktadır. Bu plan aşamasındadır. 2016 yılı programına alınması için teklifte bulunulmuş ancak olmadı denildi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler