Ajanda (18.10.2014)

MUHALEFETİN TRABZON’DA 2015 HESABI!Son yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük hayal kırıklığı yaşayan CHP ve MHP’de hedef 2015 Genel seçimlerinde başarılı olmak.Muhalefetin Trabzon cephesinde oldukça sıkıntılı bir süreç yaşanıyor.Hem merkez de hem d

Ajanda (18.10.2014)

MUHALEFETİN TRABZON’DA 2015 HESABI!

Son yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük hayal kırıklığı yaşayan CHP ve MHP’de hedef 2015 Genel seçimlerinde başarılı olmak.Muhalefetin Trabzon cephesinde oldukça sıkıntılı bir süreç yaşanıyor.Hem merkez de hem de ilçelerde sıkıntılar devam ediyor. MHP’de kongre süreci henüz netleşmezken,CHP mevcut teşkilatlarla Genel seçimlere girecek. Fakat 2015 Genel seçimde milletvekili adayı olmayan hedefleyen CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan’ın il başkanlığından istifası söz konusu.Bu durumda Genel Merkezin yeni başkan ataması da gündemde.Hem CHP’de hem de MHP’de yeni isimler milletvekilliği sıralamasında ilk sırada yer almak istiyor. MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ile CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun önümüzdeki dönem yeniden aday gösterilmesi bekleniyor.Bakalım nu süreç nasıl atlatılacak. Her iki partinin teşkilatları da ön seçimden yana.CHP ve MHP 2015 Genel seçimde zor bir sınav verecek.

TRABZONLU KAYIP ÇOCUKLAR NEREDE?

Türkiye’de şu anda kayıp çocuk sayısı 27 bin. İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat Hareket ve Bilgi Toplama Daire Başkanlığı’na göre 1995- 2014 yılları arasında Türkiye’de 5530’u çocuk olmak üzere toplam 16 bin 133 kişi kayboldu. Türkiye İstatistik Kurumu’na göre (TÜİK) kayıp çocuk sayısı 27 bin kişiyi buluyor. Kayıp çoçuklar arasında yer alan Trabzonlu Mustafa ve Yusuf’tan da yıllardır haber alınamıyor. Sürmene’de Mustafa Demir 10, Of’ta ise Yusuf Kazdal 5 yıldır kayıp.Trabzon’un Sürmene İlçesi Çiftesu Köyü’nde 3 Temmuz 2004 yılında kaybolan Mustafa Demir kaybolduğunda 3 yaşındaydı. Eğer Mustafa yaşıyorsa bugün 13 yaşında..Yine Trabzon’un Of İlçesi’nde 29 Mart 2009 tarihinde kaybolan Yusuf Kazdal’dan ise tam beş yıldır haber yok. Yusuf kaybolduğunda 9 yaşındaydı, eğer yaşıyorsa 14 yaşına girdi.

KAYIP ÇOCUKLAR İÇİN TELEFON KİLİTLENECEK!

Kayıp çocuklar için telefon kilitlenecek.Kaybolan çocuklar cep telefonu kullanıcılarına gönderilecek fotoğraflı mesajla aranacak. SMS veya MMS'de, çocuğun eşkâl bilgileriyle birlikte fotoğrafı da yer alacak. Anlık mesaj, telefonu kısa süre kilitleyecek ve vatandaş zorunlu olarak mesajla ilgilenmek durumunda kalacak. ABD'de kaybolan çocuğun annesinin verdiği mücadele nedeniyle 'Amber Alarmı' olarak alan sistemin bir benzeri Türkiye'de hayata geçiriliyor. Buna göre bir bölgede kaybolan çocukların görüntü ve eşkâl bilgileri o bölgedeki bütün telefon kullanıcılarına gönderilecek. Vatandaşın anında desteği sağlanacak ve çalışmalarda sonuç alınacak.Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği Başkanı Zafer Özbilici kayıp çocuk vakalarının arttığını belirtip, "Çocuk bakanlığı kurulsun" diyor.

OVİT TÜNELİ’NDE FAALİYET SÜREMEYECEK

Çalışma  hayatında milyonlarca insanı yakından ilgilendiren yeni paketin detayları netleşmeye başladı. Paket taraflarla görüşülerek son şekli verilecek pakette, iş güvenliğine ikazlara rağmen uymayan işçinin tazminatsız işten çıkarılma yolunun açılmasından, iş güvenliği uzmanlarının ücretlerinin ödenmesi için bir fon kurulmasına, kamuda asıl işi yapan işçilerin kadroya alınmasına kadar birçok düzenleme var. Paketle ilgili olarak başbakanla iki toplantı yaptıklarını ve öncelikli konuları içeren bir çalışma paketinin TBMM’ye geleceğini kaydeden Çelik, “İş güvenliği ihmallerine ceza artırımı, sertifikalı işçi çalıştırma zorunluluğu, kapatma ve faaliyeti durdurma cezalarına uymayıp mühür kıran işletme sahiplerine verilecek para cezasının hapis cezasına çevrilmesi gibi ciddi düzenlemeler olacak. Örneğin Ovit Tüneli’nde şu anda faaliyet sürüyor, böyle olamayacak” dedi. 

GAZETECİ GÖZÜYLE BİR İLÇENİN YOK OLMASI TARTIŞILACAK

Çoruh Nehri ile Barhal Çayı'nın birleştiği bir vadide 150 yıl önce kurulan Artvin’in Yusufeli ilçesi topraklarına veda etmeye hazırlanıyor.Yusufeli barajı ve ilçenin yeni yerleşim yeri ile ilgili sempozyumlar devam ediyor. 18 Ekim 2014 Cumartesi (bugün) ise “Gazeteci Gözüyle Yusufeli’ne bakış” konulu sempozyum var. Yusufeli Belediyesi Kültür evinde gerçekleşecek sempozyum saat 15.00’te başlayacak ve 18.00’de sona erecek.Kaçkar TV’den canlı yayınlanacak Panelde haber61.net yazarı  Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi’de konuşma yapacak.Yusufeli barajı ile birlikte 10 köy ve bir ilçe merkezi sular altına gömülecek. İlçede yaşayan 22 bin 234 kişi topraklarını, işyerlerini bırakarak ilçeye veda edecek. 2008 yılında 'Yusufeli ilçe merkezinin değiştirilmesi' hakkındaki kanunun TBMM'den çıkmasıyla birlikte en hızlı akan nehirlerden Çoruh nehri üzerine kurulacak Yusufeli Barajı ve Hidro Elektrik Santralı için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

GAZETECİ TOPAL’IN ACI GÜNÜ

Trabzon basını son haftalarda acılı haberlerle sarsıldı.Bir başka acılı haber Akçaabat’tan geldi.TGC üyesi Gazeteci Orhan Topal’ın kayınvalidesi yaşamını kaybetti.Merhumenin cenazesi bugün öğlen Akçaabat Mezarlık Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.Topal ailesine başsağlığı diliyoruz

GÜNDE 5 MİLYON ÇÖPE GİDİYOR!

Türkiye'de her gün 4,9 milyon adet ekmeğin çöpe atılıyor.Ekmeğin yüzde 51,4’ünün fırınlarda, yüzde 37,9’unun hanelerde, yüzde 10,7’sininse yemekhaneler, lokantalar ve otellerde israf ediliyor.TESOB Başkanı Metin Kara Buna göre “Günlük 5 milyon lirayı bulan bir serveti çöpe atıyoruz” diyerek israf konusunda gereken duyarlılığın ne yazık ki sağlanamadığını dile getirdi.Kara şunları söyledi: “ Biz Trabzon’da esnafımızı ekmek israfı konusunda sürekli uyarıyor ve eğitimler veriyoruz.Şehir olarak bu noktada seferberlik başlatmalıyız.Çöpe atılan ekmeğin bu ülkenin alın teri ve emeği olduğunu unutmamak gerek”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler