Ailesinin evinde öldürmüştü! Yargılanması devam ediyor

Giresun'da 16 yaşındaki S.Ş.'yi öldüren Hüseyin Can Gökçek'in "tasarlayarak ve canavarca hisle çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Ailesinin evinde öldürmüştü! Yargılanması devam ediyor

Giresun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına, sanık Hüseyin Can Gökçek tutuklu bulunduğu Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden katıldı.

S.Ş.'nin annesi A.Ş. ve babası B.Ş.'nin de hazır bulunduğu duruşmada, sanık Hüseyin Can Gökçek hakkında Adli Tıp Kurumu üst kurulunca akıl sağlığının yerinde, zeka geriliğinin saptanmadığı ve cezai sorumluluğunun tam olduğuna dair verilen raporlar dosyaya eklendi.

Kurumun raporuna itiraz eden sanık Gökçek'in, tam teşekküllü ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden yeniden rapor alınmasına yönelik talebi ise mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve savcılık mütalaası için 29 Aralık'a ertelendi.

İddianame
Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık Gökçek'in ifadeleri ile Giresun Adli Tıp Şube Müdürlüğü ve Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesinin otopsi raporlarına yer veriliyor.

Sanık için Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesince verilen "akıl sağlığı tam" raporunun da yer aldığı iddianamede, Gökçek hakkında "tasarlayarak ve canavarca hisle çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, sanığın eylemi öncesinde "Uçakta bıçak gider mi?" şeklinde internetten arama yaptığının belirlendiği kaydediliyor.

Sanığın, cinayet öncesi ve sonrası işlemiş olduğu suçu gizlemeye dönük eylemlerine işaret edilen iddianamede, sürekli araç değiştiren sanığın, kamera ve benzeri kayıt cihazlarının görüntü almasından kaçındığı belirtiliyor.

Olay
Ankara'dan Giresun'a gelerek, S.Ş.'yi ailesiyle yaşadığı Yalı Mahallesi'ndeki evinde 16 Şubat'ta bıçaklayarak öldüren Hüseyin Can Gökçek, Ordu-Giresun Havalimanı yakınlarında yakalanmıştı.

Hüseyin Can Gökçek, mağdura yönelik "cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlamasıyla bir davadan daha yargılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel