Ahmet Ağaoğlu’ndan flaş hakem açıklaması: En önemli sorun torpil

Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu özel açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu’ndan flaş hakem açıklaması: En önemli sorun torpil

Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kızılyıldız maçı, Hakemler ve Stat sponsorluğu konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Ağaoğlu’nun açıklamasının satır başları şu şekilde;

COVİD HARİÇ MAÇ KAÇIRMADIM

Bugüne kadar gribal enfeksiyon veya covid dışında maç kaçırmadım.

Belgrad’a gideceğim, puanlara baktığımız zaman dengeli grup ama beklenmeyen sonuçların alındığı grup. 2 maçtan 6 puan alınca gruptan çıkıyoruz.

 Maçtan 1 puanla ayrıldığımız takdirde diğer maçların sonuçları belirleyici olarak. Çok şanssız maçlar oynadık, Kopenhag maçı şanssızdı, Ferencvaros maçında Yusuf’un golü VAR’dan döndü.

İNŞALLAH LİDER ÇIKARIZ

VAR’ın müdahil olduğu 3 kırmızı kart ve iptal edilen golün olduğu grup yaşadık. Monaco ve Ferencvaros maçı şanssız maçlarımızdı. Bir ölçüde şansımızın döndüğüne de inanıyorum. Topun rakip oyuncuya çarpıp girmesi sonrası aldığımız en farklı skordu. Monaco maçıyla şansın döndüğüne inanıyorum. Belgrad seyircisi önemli bir faktör değil. Bizim takımda öyle oyuncular var ki rakip seyirciden besleniyor. Bazı oyuncularımızda bu baskı pozitif etki yapıyor. İnşallah lider olarak çıkarız, 2. olmak biraz riskli. Şampiyonlar Ligi’nde 3. Olan takımlarla oynayan takımlarla karşılaşacağız.”

EN ÖNEMLİ SORUN TORPİL

1 sene önce bir karar aldık, hakemlerle alakalı ben veya bir yönetimiz hiçbir şekilde konuşmayacağız. Gündemimizden çıkardık, 1. Kulüpler başkanlığı döneminde yaptığımız bir çalışma var.

Görev yapan bütün MHK Başkanlarıyla görüştük. Çulcu gelmedi, anlayışla karşıladık. Yoğun bir çalışma yaptık, nereden kaynaklanıyor çözümü nedir?

35 senedir yönetici olarak spor aleminin içerisindeyim. 10-5 sene önceki tartışmalar neyse aynısını yaşıyoruz. TFF gidiyor yenisi geliyor, sorunlar aynı sorunlar ve hepsi masada, Hurma ile yaptığımız tespitlerde öne çıkan sorunlar vardı. Bir tanesi ciddi bir eğitim sorunu, bir diğeri yoğun eleştiri aldıkları yerde hakemlerin güven sorunu ve psikolojileri üzerinde yaptığı etki, maçtan önce maçtan sonra konuşuyor eleştiriyorsunuz. Bir başkasının hakkını ihlal edebileceğiniz düşüncesini aklından çıkarması gerekiyor.

Tespit edilen sorunlarından önemlilerinden bir tanesi torpil. Adam kayırma durumunun söz konusu olduğu. Aday hakemsiniz, hakem kurulu ile aranız iyi değilse adaylıktan bölge hakemliğe gidiliyor. Hakemlerin yetenekleri becerileri göz ardı ediliyor. Klasman hakemliğine kadar bu silsile devam ediyor. İyi eğitildiği takdirde, yapabiliyor. Monaco maçını Gürcü hakem idare etti. Bana göre 2. Lig’de maç yönetebilecek hakemler değillerdi. Hakemlerimizin %80 eğitildikleri takdirde, güvenecekleri tek organın TFF Yönetim Kurulu olduğu takdirde, falan kulübün yöneticisi filan kulübün başkanı değil, MHK ve TFF olmalı. Yapı bu şekilde olmalı.

Hakemler üzerinde etki ettiğiniz takdirde, yıllardır yapılıyor. TFF seçimi oluyor, bütün kulüpler kendi düşünceleri doğrultusunda olan insanların o yapı içinde yer almaları için aşırı bir gayret gösteriyor. Trabzonspor Kulübü olarak susuyoruz, hakemlerle alakalı eleştirisel bir beyanatta bulunmuyoruz.

Trabzon’a geldiğiniz zaman üzerinizde kulüpten veya oyuncudan kaynaklanan, taraftar baskısı hariç tabi, onlar protesto eder her yerde böyle, sahadaki maçı yönetin herhangi bir baskı altında kalmadan sahadaki maçı yönetin.

Sadece maçın sonucuna değil kümeden düşen takımların sıralamasına ve şampiyonluğu getiren maçlardaki fütursuzca hakem hatalarına tanık olduk. Federasyon başkanı Yönetim Kurulu MHK’ya düşen görev ve sorumlulukların yanı sıra, bizim devam eden suskunluğumuzun hakem konusunun gündemimizde yer almasının sebebi, Trabzonspor kulübünün hakemlerin üzerinde baskı oluşturmak istemeyişidir. Bu eleştirilebilir. Bu bir politikadır. Trabzonspor’un hassasiyetle uyguladığı bir politikadır.

STAT SPONSORLUĞU

Stadyum isim sponsorluğu konusunda ciddi çalışmalarımız var. Ülkenin ekonomik koşulları göz önünde bulundurulduğunda, en önemli gelir getirecek bir kalem olduğunu düşündüğümüzde çok kolay çözüme kavuşacak bir konu değil. Uzun zamandır devam eden görüşmeler var. Ciddi ve hemen hemen bitme noktasına geldik. Neticelendirdiğimizde kamyonu bilgilendireceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler