Ahmet Ağaoğlu: “Eğer bu kendi işim olsaydı…”

Haber61 – Spor Servisi - Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu 74. Olağan Kongrede oyunu kullandı.

4. sandıkta oyunu kullanan Ağaoğlu haber61’e açıklamalarda bulundu.

Başkan Ağaoğlu şunları söyledi;

“Lisansla alakalı sorunları son gün hallettiğimiz, o gün bence kara cumaydı. Maalesef Ersun Yanal ve Aykut Demir’e yapılan ödemeler Euro’ydu. Kötü bir tokat yedik. Camiadan bize destek veren herkesle çok ciddi bir mücadele verdik. Bu mücadele çok büyük bir sevgi için verilebilir. Katlanılabilir bir şey değil. Bunu insan çok nadir yaşar hayatında. Bırakıp gidebilir de. Açık söyleyeyim ben kendi iş hayatımda bu sıkıntıları yaşasaydım kapıya kilit vurabilirdim. Burada insanlar sizden bir şey bekliyorlar. Durup bir kere daha düşünüyorsunuz. Motivasyonunuzu artırıp devam ediyorsunuz. İş bitmedi. 8 aylık bu süreç antrenman dönemiydi. 3 yıl aynı ciddiyetle devam edeceğiz. Bu 3 senenin sonunda ekonomik açıdan baktığımızda inşallah daha iyi bir Trabzonspor olacak”

Bu tür şeyler yönetim kurulu kararıdır. Yönetimin verilmiş bir kararı var. Uygulanan bir karar var. Yönetimin vereceği kararları başkanın telaffuz etmesi yönetimi yönlendirmedir. Bizde böyle bir şey yok. Yönetime böyle bir şey gelmedi. Trabzonspor ciddi bir kulüptür ve kurumdur. Sportif disipline spor etik ve ahlakına sadık bir kulüptür. Bunun içinde kulübün başkanı da vardır, malzemeci de vardır. Yönetim kurulu kararı verdiği zaman herkesin haberi olur. Ahmet Ağaoğlu yönlendirilemez. Ahmet Ağaoğlu kulübün doğruları doğrultusunda çalışır. Trabzonspor gerçeği vardır. Herkesin bu gerçeği analiz etmesi lazım. Kulübün prensipleri ve doğrultuları doğrultusunda hareket ederiz.

Ciddi takip edilmesi gereken ve kurumsal olarak ciddiyetle takip ettiğimiz bir konuda klavye delikanlılığı yapanlara gelin burada konuşun dedim. Trabzonspor kulüp olarak bu davayı savunamıyor da 2-3 kişi mi bunu yapıyor.  Hassas bir nokta var. Resmi gayri resmi kulüp bu işe 3 Milyon Frang para harcamış. Hesaplara baktığımda burada bir sıkıntı var dedim. Utanmadan kendilerinin şövalye olduğunu kulüp başkanının hırsız olduğunu söylüyorlar. Camia adamı her istediğini her yerde konuşamaz. Burada konuşacak. Kimse bize demedi. O zaman susacaklar. O konuşmaların yapılacağı yer Gele kuruldur. Camianın bireyinin duruşu bunu gerektirir. Sosyal medya yoktu herkes bu kulübe ihanet mi ediyordu da kimse farkında olmuyordu. Ona sinirlendim. Davayı sattığımızı açıklayacaktınız. Ben buradayım siz neredesiniz.

Yeni isimlerin camiaya girmesi lazım. Aynı isimler içerisinde dönüp dolaşmak doğru değil. Hayrettin abi 2-3 ay önce yorulduğunu kırıldığını, hassas bir insan. Bunu bize belirtti. Kıdem olarak ta sırayla gidiyoruz. Asbaşkan Mehmet Yiğitalp olacak. Herhalde Trabzon kulübünün başkanı Trabzon’da ikamet etsin dedikleri benim için dediler herhalde. Basın sözcüsü olmayacak. Medya birimi bu görevi devam ettirecek.

Skor önemli. Alınan 3 puan çok önemli. Bundan daha önemlisi annesini kaybeden bri futbolcumuz. Salı günü annesini kaybediyor. Perşembe günü gelmek istiyorum diyor. Cuma günü geliyor ve Kayseri’ye gidiyor. Oynamak istediğini söylüyor. Aslında üzerinde durulması gereken konu bu. Yabancı oyuncuların takımı sahiplenmeleri. Bu kolay bir şey değil. Yurt dışından bir oyuncu gelir takımdaki havaya bakar, kendisini oraya ait hissetmezse ben oynarım paramı alırım der. Faroz’da imza atmasının alakası yok. Takım içinde aidiyet duygusunu hissetmezse olmaz. 11 Ayrı milletten oyuncusunu baba gibi benimseyen bir hoca, Takımdaki oyunculara aynı bakan bir yönetim ve onlara bunun garantisini veren bir yönetim. Bu sorumluluğu alan bir takım kaptanı ve saha içinde bütünleşme. Farklı şeyler yapmak zorundasınız. Çünkü Trabzonspor’da 11 milletten insan var. Bunu yönetmek çok kolay değil. Trabzonspor’un şuan itibari ile bunu çok iyi başardığını değil de iyi olduğunu söylersek doğru olur. Oyuncular birbirlerini ve kenti kabullendiler. Camianın büyüklüğünün farkına vardılar. Bunun sorumluluğunu hissetmeye başladılar ve bir şeyler değişti.

İyi bir teklif gelirse başkanınızı da satın diyorum: iyi teklif her zaman değerlendirilir. Ocak ayını bekleyelim. Bu konuda hocanın raporunun gelmesi lazım. Altyapıda bir kaynama olduğu kesin. U21, 1461’in maçlarını seyrediyorum. A takımın kadrosuna çıkmayı hak eden, böyle bir gerçeğin de Trabzonspor’da patladığını hisseden futbolculara ayrı bir motivasyon geldi. Şimdi o oyuncu ben performansımı artırırsam Trabzonspor At takımında yer var diyor. Acayip para kazanacağız bu işten. Trabzonspor’un seneden bu işte 20-30 Milyon Euro kazanması lazım. Çok rahat kazanır da. Sonra bizde oturacağız keyifle seyredeceğiz.

Yönetimin başarısı değil yapılması gereken buydu. Borç çıkmışsa bunun bir sebebi vardır. B un sebebi ortadan kaldırırsan sorun çözülür. Hastanın ateşi 40’a çıkmış bun un için doktora gitmeye gerek yok. Annen teyzende görüyor bunu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar