Ağaoğlu: Yerli oyuncu için top Avcı'da

Trabzonspro Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Örem Haber61'e konuştu

Ağaoğlu: Yerli oyuncu için top Avcı'da

Trabzonspor Divan Kurulu sonrasında Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Örem Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Örem açıklamalarda bulunarak yeniden yapılandırma sürecinin kulüpleri rahatlattığını söyledi. Örem “Kulüpler ödemeleri rahatlıkla yapabilmektedir. İki yıl ödemesiz olunca en erken 2022’nin ağustos ayında ilk ödeme sonrasında 6 ay da bir olunca 2023’ün şubat ayında ödeme yapılacak. Bu arada gelirler kullanılabilir olduğundan transfer açısından daha rahatlar.” dedi.

Seçimli genel kurulun mayıs ayında yapılması yönündeki önerilere yanıt veren Örem “Hiç düşünüyorlar mı bu Trabzonspor 1966’da kuruldu, 1967’de bir daha kuruldu. Bu tarihten 1980’in şubatına kadar mayıs haziran aylarında yapılan kongreler vardı. 1982 şubatında değişen tüzükle birlikte ocak şubat aralığına çekildi. Daha sonra önce ocak sonra Aralık’a alındı. Son olarak 20 Kasım 20 Aralıka alındı. Bunu geçmiş kurucular dahil olmak üzere, eski yöneticiler tecrübelerini kullanarak oraya alındığını hiç düşünüyorlar mı?  Sıkıntı yaşamış insanların değiştiğini sıkıntı yaşamamış olanlar değişmesini hiç düşündüler mi? Trabzonspor neden mayısta yaptığı kongreleri 20 kasım 20 aralığa çektiler hiç düşündüler mi?” dedi.

Konuyla ilgili olarak söze giren Başkan Ahmet Ağaoğlu da “ Mahmut bey bu konuda tecrübelidir. Ben de mayıs ayında yapılsa daha iyi olur mu diye düşünürken bir kulübümüzde bunun sonucunu gördüm. Tek yönetim girecekse seçime sıkıntı yok. Sistem devam ediyor çünkü. Birden fazla başkan adayının olduğu yerde insanlar farklı yerlerde pozisyon alıyor. Şu başkan gelirse şu hocayla çalışır vs. böylece önünüzdeki bütün sezonu kaçırıyorsunuz. Benim tüzük tecrübem yok. İdari konularda para pul konusunda iyiyim.” İfadelerini kullandı.

BU LİGİN YARARI OLMAYACAK

TFF’nin yenilediği rezerv lig konusunda konuşan Ağaoğlu  “Ben zaten Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş altyapısındaki oyuncularla aynı ligde mücadele ettikten sonra niye gireyim zaten U19’da oynuyorum.  Ve yeterli değil diyorum. A takımda oynayabilecek bu oyuncular aralarında geçiş yapabilsin. Bu U19 buçuk gibi bir şey hiçbir şekilde yararı olmayacak.  Onlar ısrarla 2. Ve 3  Lig takımlarına oyuncularınızı kiraya verin diyorlar. Verdik kaç tanesini oynattılar. Sorduğumuzda nedenlerini de genelde antrenör tercih etmiyor diyorlar. Trabzonspor’un oyuncusunu 3. Lig’in takımının hocası takımına layık görmüyor. Burada bir tezat var. Benim verdiğim imkanların hiçbirini veremezler. Tesisleri görüyorsunuz.  Bir dünya bilgisayar programı satın aldık, her oyuncuyu saç teline kadar inceliyoruz değerlendiriyoruz. Oyuncuyu benim takip etmem lazım. Mücadele etmesi lazım. Mücadele tecrübesini kora kor maçlarda kazanacak. Geçen hafta Başakşehir’i yendik, Fenerbahçe’yi yendik 2. Sırada yer alıyoruz. Ama bu bir şey ifade etmiyor oyuncuları geliştirmiyor.” dedi.

VERİN YETİŞTİRİP DAHA FAZLA KAZANDIRALIM

Yerli futbolcular için kulüplerin yüksek bonservis bedeli taleplerine değinen Ahmet Ağaoğlu  “Bir oyuncudan yüksek bedel bekleyebilirsiniz. O zaman verirsiniz Trabzonspor kulübüne. En iyi parayı kazandıracak olan Trabzonspor’dur. Yetiştiririz, parlatırız satarız belki sizin 3 kazanacağınız yerde 5 kazanırsınız bir dahaki satışta.  Belki 10 sene sonra Trabzonspor’un bütün borçları biter, Real Madrid Barcelona gibi oymayacak 18-19 yaşındaki futbolcuya büyük paralar veririz. Böyle bir para hiçbir kulüpte yok.” şeklinde konuştu.

UĞURCAN’I ELEŞTİRENLER SPOR YORUMCUSU DEĞİL

EURO 2020’de Türkiye’nin İtalya’ya 3-0 yenildiği maç sonrasında bazı çevrelerin Uğurcan Çakır’ı hedef alması ile ilgili soruya yanıt veren Ağaoğlu  “Uğurcan Çakır konusunda eleştirenlerin sayısı fazla değil. Diğer taraftan o insanlar spor yorumcusu falan da değil. Farklı sıfatlarda bulabilirim onlara. Ama ne diyelim ki Trabzonspor başkanıyım o nedenle müsaade etmiyor kullanmama. Amaçları farklı, yapılar farklı, beklentileri farklı. Bunlar asla futbolun ilerlemesi Milli takımın farklı noktaya gelmesi gibi hedefleri olan insanlar değiller. Bunların sayısı 3-5’i geçmiyor. Ama bunların algısıyla hareket eden futbol sevdalıları var onları tenzih ediyorum. Benim gözünde hiçbir değeri olmayanların Uğurcan’ın futbol yeteneğini kapasitesini anlayabilmeleri için dünyaya yeniden gelmeleri lazım. Önlerindeki süre buna yetmez, gidip tekrar gelmeleri lazım kendilerini yetiştirip öyle bakmaları lazım.” dedi.

YERLİ OYUNCU İÇİN AVCI ÇALIŞIYOR
Son olarak transfer çalışmalarında teknik direktör Abdullah Avcı’nın çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Ağaoğlu  “Yerli futbolcu ile ilgili politikayı hoca belirliyor. Bize sadece isimler geliyor. Finansal şartlar içerisinde değerlendirip 3-4 isim üzerinden gidip 1’ini bitiriyoruz. 2 oyuncu da da sona geldiğimizde hocaya sorup birini bitiriyoruz. Hocanın ve ekibinin çok yoğun çalışması var yerli oyuncularla ilgili.” İfadelerini kullandı.

Trabzonspor Divan Kurulu Toplantısının tamamını izlemek için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor