Ağaoğlu vurdu, Fenerbahçe'den ses geldi

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu'nun 2011'de şike yapılmıştır sözlerine Fenerbahçe'den yanıt geldi.

Ağaoğlu vurdu, Fenerbahçe'den ses geldi

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, dün gerçekleşen Divan Kurulu Toplantısında 2011 yılında şikenin yapımlış olduğunun kesin olduğunu vurgulayarak anlamayanlar için detaylı şekilde anlatmıştı.

Sportif ceza ile mahkemelerin verdiği cezanın farklı olduğunu anlatan Ağaoğlu UEFA'nın şikenin var olduğuna dair kararını işaret ederek " 2010-11 sezonuyla ilgili , ülkede insanların anlamak istemediği bir şey var. Sportif ceza farklıdır, mahkemelerin verdiği ceza farkldıır. Sert girersiniz maçta rakibin ayağını kırarsınız 3-5 maç ceza alırsınız bu sportif cezadır. Sokakta birinin ayağını kırarsınız belki 3-5 yıl ceza alırsınız. 2010-11 yılında sportif suç işlenmiştir. Cezası da UEFA tarafından verilmiştir. Halen merak ediyorlarsa UEFA’nın 2017’de yayınladıkları bültene baksınlar. Hala bulamıyorlarsa bende var ben kendilerine veririm. Bu konuda Trabzonspor’un tartışacak bir şeyi yoktur. Kesinleşmiş bir şike vardır. Cezası UEFA tarafından verilmiştir, CAS tarafından onaylanmıştır, İsviçre Federal mahkemesi tarafından onaylanmıştır. Bunun ceza kısmını konuşuyorlarsa bu farklı birşey." ifadelerini kullanımıştı.

Bu açıklamalar Fenerbahçe cephesinde rahatsızlığa sebep oldu. Sarı lacivertliler bir açıklama yayınlayarak yine "FETÖ kumpas kurdu" bahanesine saklandı. Fenerbahçe UEFA'nın sahte delillerle ceza verdirilmeye zorlandığını iddia etti. Halbuki hatırlanacağı üzere aynı dosyadaki kayıtlara dayanarak Fenerbahçe de Trabzonspor aleyhine UEFA'ya giderek şikayetlerde bulunmuştu. Sarı lacivertli kulüp 18 Haziran 2014'te UEFA'ya başvurarak, Trabzonspor'un 3 maçta teşvik girişiminde bulunduğunu ve bu gerekçeyle bordo-mavili kulübün cezalandırılması gerektiğini iddia etmişti. Başvuruyu inceleyen UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu ise ortaya sunulan delillere göre Trabzonspor'un ceza almasını gerektirecek bir suç tespit edilemediğine kanaat getirerek, 14 Aralık 2014'te Fenerbahçe'nin başvurusunu reddetmişti. Sarı lacivertliler bunun üzerine UEFA Temyiz Kurulu'na başvurmuştu. UEFA Temyiz Kurulu, Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye yönelik şikayet başvurusunu da geri çevirmişti.

İşte Fenerbahçe'nin Ağaoğlu'nun dünkü yaptığı açıklamaya cevabı;

Ağaoğlu vurdu, Fenerbahçe'den ses geldi

Ağaoğlu vurdu, Fenerbahçe'den ses geldi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler