AFAD yeni bilançoyu açıkladı! Hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

AFAD, Kahramanmaraş depreminde 3 Bin 419 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

AFAD yeni bilançoyu açıkladı! Hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

AFAD, Kahramanmaraş depreminde 3 Bin 419 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. 

AFAD Deprem Risk azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar şunları söyledi:

"Şu ana kadar yaşamını yitirenlerin sayısı 3 Bin 419, yaralı sayısı 20 Bin 534, yıkılan bina sayısı 5 Bin 775, yıkıldığı ihbarı olan bina satısı 11 Bin 302.

BAKAN KURUM: VATANDAŞLARIMIZ D-400 KARAYOLUNA ÇIKMASIN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremde 13 buçuk milyon vatandaşın etkilendiğini belirterek şunları söyledi: "Yaşadığımız süreç son 1 asırda yaşadığımız en büyük felakettir. Ocaklarımıza ateş düştü, bu acı tarif edilemez. Tabi buradaki depremin özelinde baktığımızda otoyolda meydana gelen çökmeler nedeniyle ulaşımımız D-400 karayolundan kontrollü şekilde sağladık. Çağrımız, mümkün olduğunca vatandaşımızın D-400 karayolunda trafiğe çıkmaması. Zorunluluk halinde ise yardım ekiplerimize öncelik vermelerini rica ediyoruz. Bu yolun açılmasıyla birlikte tüm bölgede hem Maraş hem Kilis hem Urfa bölgesine yardım sürecini de hızlandırmış olacağız. Biz yolu otobandan vermeye başlayacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler