Arif Çetin

Arif Çetin

ADRİAN’IN GECESİ

 

 

                Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün vefatının 74. Yılını hüzünle anmaya hazırlanırken Siirt Pervari’den gelen haber yüreklerimizi dağladı. 17 vatan evladı şahadet mertebesine erişerek Hakk’a yürüdü. Milletimizin başı sağ olsun.

                Ligin en az gol yiyen takımı ile en az gol atan takımının müsabakası öncesinde Trabzonspor kadrosunun kimlerden oluşacağı merak edilirken, kadro açıklandıktan sonra oyun formatı merak konusu oldu. Gustavo Colman haftalar sonra sahada yerini aldı. Maç eksikliği hissedilmesine rağmen, sahadaki varlığıyla hem takım arkadaşlarına hem de izleyenlere güven verdi.

                YENİ ORTA SAHA KURGUSU

                Trabzonspor’un hücum bölgesinde Janko ve Halil’in olması, orta sahasının Colman, Sapara, Zokora ve Adrian’dan oluşması kenarlardan gelmesi muhtemel toplar konusunda soru işaretleri yaratıyordu. Bu kurguda savunmanın her iki kenar oyuncusu Serkan ve Emerson’a büyük iş düşüyordu.

                2. dakikada Adrian ve 6. dakikada Emerson ile gelen goller bir anda her şeyi değiştirdi. Sonrasında oyunu rakibine bıraktı ev sahibi ekip. Akhisar Belediyespor 10. dakikadan itibaren daha etkin oynamaya başladı. Generallerden oluşan bordo mavili orta saha, topa sahip olma üzerine kurgulansa da 90 dakikanın çoğunluğunda topa daha çok sahip olan rakipti. Özellikle ikinci yarıda dönen topların tamamına yakınına sahip oldular.

                EMRAH EREN’İ KISKANDIM.

                Eski Trabzonsporlu Emrah Eren ilerlemiş yaşına rağmen Trabzonspor’un sol tarafını ablukaya aldı. O kadar çok orta yaptı ki, kıskanmadık desek yalan olur. Zaten Emrah’dan sonra da bordo mavili takımın etkili ve istikrarlı bir sağ beki olmadı.

                Halil Altıntop, oyunda kaldığı süre içerisinde bekleneni veremedi. Bizce hak ettiğinden daha fazla sahada kaldı.

                POLONYALI COŞTU.

                Gecenin yıldızı ise kuşkusuz Polanyalı Adrian Mierjevski’ydi. Şenol Güneş ile yaklaşık bir ay önce yaptığımız bir görüşmede Polonyalıyı konuşmuştuk. Şenol Hoca, futbol hayatında gördüğü nadir yeteneklerden birisi olduğunu ancak mental olarak çok kırılgan olduğunu, antremanda bile çabuk küstüğünü belirtmişti. İyi bir Adrian’a fazlaca ihtiyaç var. Umarız başarılı çizgisi istikrarlı olarak devam eder. Attığı iki golde usta işiydi. Hele ikincisi…

                Trabzonspor bu sezon ilk defa üç gol birden buldu. Unutmamak gerekir ki her rakip Akhisar Belediye ya da Sanica Boru Elazığspor olmayacaktır.

                MAÇ SONU GÜZELDİ

                Üç hafta sonra gelen galibiyetle birlikte maç sonunda takım seyirci bütünleşmesini gördük. Giray’ın taraftarı coşturması bize iki yıl öncesini hatırlattı. Şu andaki atmosfer iki yıl öncesi değil. Egemen’in üçlü çektirmesi, Yattara ve Cale’nin kolbastı coşkusu akıllarda kaldı. Trabzonspor camiasının bu tür kaynaşma etkinliklerine ihtiyacı var.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR