Adres bildirmeyenlere ceza

Rize Nüfus Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yerleşim yeri değişikliği yapan vatandaşların bu değişiklikleri taşınmalarından itibaren 20 gün içinde nüfus müdürlüklerine iletmekle yükümlü oldukları bildirildi. Kişinin tek bir adresi yerleşim yeri olarak g

Adres bildirmeyenlere ceza
Rize Nüfus Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yerleşim yeri değişikliği yapan vatandaşların bu değişiklikleri taşınmalarından itibaren 20 gün içinde nüfus müdürlüklerine iletmekle yükümlü oldukları bildirildi. Kişinin tek bir adresi yerleşim yeri olarak gösterebileceği vurgulanan açıklamada vatandaşların sağlık hizmeti, silah ruhsatı, okula kayıt ve seçimler gibi konularda farklı adresler gösterdiklerinin tespit edildiğine dikkat çekildi. Bu gibi durumlarda gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar hakkında 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 60. maddisi uyarınca altı aydan dört yıla kadar hapis cezası, adres bildirmeyenler hakkında 250 YTL para cezası ve gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar hakkında 500 YTL idari para cezası kesileceği bildirildi. Yapılan açıklamada, "İlçe Nüfus Müdürlüklerince 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 51. maddesi uyarınca Yerleşim Yeri Adresi beyanında bulunan vatandaşların, beyan etmiş olduğu adresin doğruluğunun teyit edilmesi için gerekli araştırma ve inceleme yapılmaktadır. Araştırma sonucunda beyan edilen adresin gerçeği yansıtmadığının anlaşılması halinde; 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 67. maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılıkları'na suç duyurusunda bulunulacaktır. Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için ikamet bilgilerini doğru ve zamanında bildirmeleri gerekmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam