Korkutan deprem! Okullar tatil edildi

5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Korkutan deprem! Okullar tatil edildi

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle bugün okullar tatil edildi.


Depremde 13 kişi yaralandı. Depremde yıkılan evin altında kalan 147 küçükbaş hayvan telef oldu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) resmi  internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.34'te merkez üssü Samsat olan  5,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının yerin 7 kilometre derinliğinde  oluştuğu belirlendi.

SARSINTILAR SABAHA KADAR DEVAM ETTİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı. 

Depremin ardından bölgede artçılar sabaha kadar devam etti. Saat 07.11'e kadar büyüklükleri 1.0 ile 3.4 arasında değişen 32 artçı sarsıntı daha meydana geldi. 

CANLARINI HİÇE SAYDILAR

Merkez üssü Adıyaman’ın Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar hasar gören binaların içerisine girerek, eşyalarını kurtarma telaşına girdi. 

Samsat ilçesine bağlı Kırmacık köyü merkez üssü olan ve gece saat 03.34’de meydana gelen deprem sonrasında vatandaşlar eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Vatandaşlar kısmen veya büyük kısmı yıkılan binalara girerek hayatlarını hiçe saydı. Vatandaşlar evlerinde bulunan eşyaları çıkartmanın telaşına düştü. 

5.1 büyüklüğündeki deprem ile birlikte büyük panik yaşayan, artçı sarsıntılara aldırış etmeyen vatandaşlar eşyaları tek tek çıkarttı. 

Korkutan deprem! Okullar tatil edildi

Korkutan deprem! Okullar tatil edildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler