Askeri aracın geçişi sırasında patlama! Ölü ya da yaralı yok - 30 Ağustos 2017

Askeri aracın geçişi sırasında EYP infilak ettirildi.

Askeri aracın geçişi sırasında patlama! Ölü ya da yaralı yok - 30 Ağustos 2017

Adıyaman-Malatya karayolu üzerinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen mayın uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.


Edinilen bilgiye göre, Adıyaman- Malatya karayolu 15’inci kilometresi, Ormaniçi köyü mevkiinde kirpi tipi askeri aracın geçişi esnasında terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Olayda ölü ve yaralı bulunmazken, askeri araçta herhangi bir hasar olmadı.

Olay sonrası bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Arama sırasında terör örgütü tarafından kullandığı tahmin edilen bazı yaşam malzemeleri bulundu. Bölgede arazi tarama ve operasyon devam ediyor.

EYP’NİN ERKEN PATLATILMASI CAN KAYBINI ÖNLEDİ

Adıyaman-Malatya karayolu üzerinde terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen patlayıcının erken patlatılması olası can kaybının önüne geçti.

Adıyaman- Malatya karayolu Ormaniçi köyü yakınlarında bulunan Birik Kuze Deresi mevkiinde arazi arama tarama faaliyeti için göreve giden Kirpi tipi askeri aracın geçişi esnasında terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı (EYP) infilak ettirildi. EYP’nin saniyeler önce patlatılması olası can kaybının önüne geçti. Bombalı saldırıda ölü ve yaralı bulunmazken, askeri araçta herhangi bir hasar meydana gelmedi. Bölgede 2 metre derinliğinde çukur oluştu.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda asker ve güvenlik korucusu sevk edildi. Patlamanın olduğu bölgeye hakim kayalık bölgede terör örgütü mensuplarının kullandığı sığınak bulunurken içerisinde yaşam malzemesi olduğu ifade edildi.

Patlama sonrasında uzun süre Adıyaman-Malatya karayolu trafiğe kapatılırken, olay yerine İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy gelerek incelemede bulundu. Jandarma ekipleri teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Bir süre sonra karayolunda kontrollü olarak trafik akışı sağlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler