İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Adı Lazım Değil - Kaçıncı Yıldayız?

Özellikle Trabzonspor başkanı Muharrem Usta’nın geliştirdiği ve belki de seçim kazandığı bir “50’yılda şampiyonluk” söylemi var!!! Şuana kadar benim dışımda bu söze itiraz eden tek kişi duymadım, görmedim!

Efendim itirazım “şampiyonluk” sözüne değil, “50’nci yıl” söylemine!... Bu söz söyleneli neredeyse bir buçuk yıl oldu… Ve söylendiği zaman da kastedilen, yaşadığımız ve 3 hafta sonra bitecek olan 2016 – 2017 sezonu idi!!! Kısaca mevcut sezondan söz ediliyordu! Elbette evdeki hesap çarşıya uymayınca “Nasıl olsa içinde 2017 var. 2017’yi de katar ve 50’ncı yıl söylemine devam ederiz” diye düşünülmüş olacaklar ki, öyle de yaptılar!

Ama ortada bir gerçek var ki Trabzonspor 2 Ağustos 1967 tarihinde kuruldu! Bir ilkokul çocuğunun bile hesaplayacağı bu tarihi gerçeği Trabzonspor kulübünün son derece zeki, çevik ve akıllı  başkanının bilmemesi mümkün mü? O zaman neden hep 50’yılda takılı kaldığını bir izah etse de anlasak… Değil mi sevgili başkan?  50’yılda değil de, 51’nci yılda şampiyon olun! Buna da razıyız!

TRABZONSPOR’UN HEDEFİ VAR MI?

Trabzonspor ligin ikinci yarısında 4 hafta öncesine kadar yaptığı olağanüstü çıkıştan sonra birden hedefsiz kaldı!!! Bunu nereden anlıyoruz?: Trabzonspor kulübü başkanı Muharrem Usta’nın Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’ne katılmasının çok da önemli olmadığı şeklindeki  ifadesinden…

Kısaca Trabzonspor taraftarları ve özellikle yerel basının ısrarla diretmelerine ve desteklerine rağmen son 3 maçta 7 puan yitiren Trabzonspor kağıt üzerinde zaten bu hedefinden sapmış durumda... Artık Avrupa Ligi’ne gidebilmesi için Türkiye Kupası’nı Fenerbahçe ya da Başakşehir’in almasına bağlı… Tek başına bu da yetmiyor! Trabzonspor’un da ligi en kötü ihtimalle 5’inci sırada bitirmesi gerekiyor! Ama sahadaki futbol, teknik direktör Yanal’ın tercihleri ve de başkan Usta’nın ifadesi ile bu hedefin tutturulması da çok zor artık… Çünkü bordo mavili ekibin kalan 3 maçını da kazanması lazım ki bu düşünce ile imkansız gibi görünüyor! Bu Trabzonspor’un Başakşehir ve Fenerbahçe’yi yenmesi hayal ötesidir! Haa Antalyaspor da tüm maçlarını yitirirse o zaman başka!!!

Demek ki Trabzonspor’un hedefi yok! O hedefin neden ortadan kalktığını da daha sonra irdeleriz! Ama UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde edilirse şu ligi 15 gün erken açma fikri beynimi hayli yoruyor! Bilesiniz!

ÖZEL İTFAİYE KURULAMAZ MI?

Organize Sanayi Sitesi’nde geçen hafta meydana gelen büyük yangın faciasın kocaman bir tesis yandı… Hem milli servetimiz gitti, hem yüzlerce çalışan ile işveren perişan oldu. Çok geçmiş olsun… Aynı sitede daha önce de büyük çaplı bir yangın çıkmıştı. Yine Trabzon’un en büyük turizm merkezlerinden Uzungöl’de de büyük bir yangınla İnan Kardeşler’e ait tesis tamamen yandı! İnan Kardeşler ki Uzungöl’ün bugünkü konumuna gelmesi için büyük uğraş verdiler…

Bu iki tesiste de itfaiye yok! İşi savsaklamak için hep yan yollara saparız. Mevzuattı, yönetmelikti, yok şu kanundu, yok bu yasa idi diyerek işin “Esasa taalluk etmemesi için” ne gerekirse yaparız!
Yasaları bilmem ama, sadece beni idare eden aklım der ki Arsin Organize Sanayi Sitesi kendi itfaiyesini kuramaz mı? Koskoca  site ve büyük işverenleri var… Artvin’den, Giresun’dan, Ordu’dan, Rize’den itfaiye ekibi bekleyip her şeyin yanıp kül olmasını seyretmektense böyle bir işlem yapılamaz mı?

Aynı iş Uzungöl’de de yapılabilir… Özel itfaiye… Şimdi yetkililer “Ama mevzuat, ama şu, ama bu…” diyerek iş çıkarabilirler! Fakat bence eğer Organize Sanayi Sitesi ve Uzugöl işletmecileri isterse bu iş yapılır… Ne dersiniz? Ayrıca Uzungöl için sağlık ocağı talebi de unutulmamalı…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR