Süs havuzunda serinleyip asfaltta güneşlendiler!

Adana’da yüksek nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu bugün, çocuklar süs havuzuna, gençler göle, kadınlar ise havuzlara akın etti.

Süs havuzunda serinleyip asfaltta güneşlendiler!

İstanbul yaz ortasında iki kez sel felaketiyle sarsılırken, Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana’da ise vatandaşlar sıcakla mücadele ediyor. Bugün hava sıcaklığının 38 derece nemin ise yüzde 48 olduğu Adana’da hissedilen sıcaklığın 50 dereceye kadar çıkması nedeniyle şehirde kalanlar nefes almakta güçlük çekti.
 

"Süs havuzunda serinleyip asfaltta güneşlendiler"

Sıcaktan bunalan çocuklar, kendilerini Atatürk Caddesi’nde dönerli kavşakta bulunan süs havuzuna attı. Çocuklar tehlikeli ve yasak olduğunu belirten tabela olmasına aldırmadan serinlemek için havuza girdi. Caddelerde kimsenin olmamasını fırsat bilen çocuklar, zaman zaman havuzdan çıkıp Adana’nın en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’nde asfalta yatıp bir de güneşlendi.

"Kadınlar havuza, gençler göl ve sulama kanallarına akın etti"

Sıcaktan bunalan kimi kadınlar ise evlerinin önündeki havuzda serinlemeye çalıştı. Havuzlu sitelerde oturan ailelerin çocukları da bu imkandan faydalandı. Bu vatandaşlar kadar şanslı olmayan bazı gençler ise serinlemek için Seyhan Baraj Gölü’nü ve sulama kanallarını tercih etti. Sıcaktan bunalıp göl ve sulama kanalına gelen gençler, suya atlayarak serinliğin tadını çıkardı. Yayla ya da denize gidemeyip Adana’da kalan vatandaşlar ise zorunlu olmadıkça dışarı çıkmadı. Sokağa çıkan vatandaşların da şemsiye ile çıktığı görüldü.

Meteorolojinin verilerine göre pazartesi ve salı günü de Adana’da hava sıcaklığı 38 derece nem ise yüzde 50 civarında olacak. Salıdan sonra sıcaklık 34 dereceye kadar düşerken, nemin yüzde 55’lere kadar artacağı öngörülüyor.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler