GDO'lu ekmek analizinde son gün

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ekmek katkı maddesinde GDO'lu soya çıkması nedeniyle piyasadan alınan numune sonuçlarının yarın çıkacağını belirterek, ayrıntılı açıklama yapılacağını söyledi.

GDO'lu ekmek analizinde son gün

Adana'da üretilen ve fırınlara satılan ekmek katmı maddesinde GDO'lu soya çıkması Türkiye'de büyük yangı uyandırırken Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin katkı maddeleri ve fırınlardaki ürünlerden aldığı numene sonuçları bekleniyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün bir etkinliğine katılan Vali Mahmut Demirtaş, numune sonuçların en geç yarın çıkmasının beklendiğini açıklarken, "İnşallah belki bugün akşama doğru veya en geç yarın numune sonuçları açıklanacak. Sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız. Bu konuyla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Numune sonuçları belli olmadığı müddetçe önceden bir değerlendirme yapma imkanımız yok. Onun için önce numune sonuçlarını bir alalım, inşallah hep beraber değerlendireceğiz" dedi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturmada sürerken, bu konuda deliller toplanmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler