Başkan Soner Çetin yeniden camiyi açtı

Başkan Çetin, fırtınadan zarar gören camiyi yeniden ibadete açtı

Başkan Soner Çetin yeniden camiyi açtı
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karataş’ın Helvacı Köyü’nde fırtınadan zarar gören caminin bakım ve onarımını yaptırdıktan sonra açılışını yaptı, köylülerle iftarını açtı. 
Başkan Çetin, geçen yıl eylül ayında Karataş Ovası’nda meydana gelen şiddetli fırtınada cami minaresi yıkılan ve büyük hasar gören caminin onarılması ve minarenin inşa edilmesi için talimat vermişti. Onarılan caminin açılışını halkın katılımıyla gerçekleştirildi.
Helvacı Köyü’nün camisine kavuşmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Çetin, “Muhtarımızın ricasıyla buraya geldiğimizde, çok üzülmüştüm. Bir caminin minaresinin yıkılmış olması hoş bir görüntü değildi. Bu iş için bir yasal prosedür vardı, onu tamamladık ve meclisimizden süratle bir karar aldık. Camimizin yapım ve onarımı Ramazan ayına yetişmiş oldu. Biz sadece üzerimize düşeni yaptık. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince Karataş’ımızın da yanında olmaya devam edeceğiz. Sonsuza kadar bu milletin bayrağı inmez, ezanı da dinmez. İbadetleriniz kabul olsun. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal da “Çukurova gibi bir yerde Belediye Başkanlığı yapacaksınız, bu kadar omzunuzda yük olacak ve siz Karataş’a gelip yaramıza merhem olacaksınız. Karataş adına size çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Karataş Kaymakamı Durmuş Gençer ve Helvacı Köyü Muhtarı Turan Barut ise Çetin’e plaket takdim ederek, teşekkür ettiler. Açılışın ardından Başkan Çetin, köylülerde birlikte orucunu açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler