Bakan Soylu kendisine hakaret eden kişi ile uzlaştı

Bakan Süleyman Soylu kendisine hakaret eden kişi ile uzlaştı.

Bakan Soylu kendisine hakaret eden kişi ile uzlaştı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, inşaat işçiliği yapan Ahmet Erişgin hakkında sosyal medya üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı.


Soruşturma kapsamında ‘kamu görevlisine karşı hakaret’ suçunun uzlaştırma kapsamında olması nedeniyle dosya, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu’nca uzlaştırmacı Nesrin İlkbahar’a verildi. Olayla ilgili uzlaştırmacı Nesrin İlkbahar’ın görüştüğü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca, Bakan’ın, şüpheli Ahmet Erişgin’in yaşının küçük olması nedeniyle özür dilemesi karşılığında kendisini affedeceğini ve şikayetçi olmayarak uzlaşacağını söylediğini bildirdi.

Bunun üzerine şüpheli Erişgin de, hakaret kastının olmadığını belirterek, Bakan Soylu’dan özür dileyip kendisini affetmesini istedi. Soylu’nun şikayetten vazgeçmesi üzerine iki taraf uzlaştı. Böylece Bakan tarafından affedilen Ahmet Erişgin, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan 1 yıldan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaktan kurtuldu.

Bakan Süleyman Soylu’nun uzlaşma sonucu kendisini affettiği için çok mutlu olduğunu belirten Ahmet Erişgin, “Sayın İçişleri Bakanımızdan özür diliyorum. Bilgisizliğimden ve cahilliğimden dolayı yaptım. Her zaman vatanımızın ve milletimizin yanındayız. Bakanımızın affetmesi beni çok mutlu etti. Devletimize karşı sevgi ve saygımızı daha da pekiştirdi. Her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler