8 yeni cemevi açılacak

İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortaklaşa çalışmaları üzerine 8 yeni cemevi açılacak.

8 yeni cemevi açılacak

Hükümetin alevi toplumunun taleplerinin karşılanması için başlattığı çalışmalar sürüyor. Cemevlerinin fiziksel ihtiyaçlarına dair bir dizi adım atılırken, yapılan görüşmelerde gelen talepler üzerine bu yıl 8 yeni cemevi için hükümet adım atacak. Hangi illerde adım atılacak, detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alevi toplumunun sorunlarının tespit edilip giderilmesine yönelik talimatı üzerine İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortaklaşa çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda 8 yeni cemevi açılacak.

8 BİNİ AŞKIN TALEP ALINDI, 6 BİNE YAKINI ÇÖZÜLDÜ

Alevilerin sorunlarının tespiti için yürütülen çalışmalar kapsamında 58 ildeki 1586 cemevi ziyaret edildi, talepler oluşturuldu. Cemevlerinin bina, ısınma, kütüphane, çevre düzenlemesi gibi ihtiyaçları giderildi. Ayrıca görüşmelerde gündeme gelen köylerin su sorunlarının giderilmesi ve yeni yol yapılması talepleriyle ilgili çalışmalar yürütüldü. Toplanan 8 bin 750 talepten bugüne kadar 5 bin 600'ü yerine getirildi, diğer talepler için de çalışmalar sürüyor. Aksaray, Aydın, Elazığ, Hatay, Kırklareli, Osmaniye ve Uşak'taki cemevleri için Alevi Bektaşi toplumunun tüm talepleri karşılanırken, diğer şehirlerde yer alan cemevlerinde taleplerin tamamının karşılanması için çalışmalar devam ediyor.

5 CEMEVİ TEMELİ ATILACAK, BİTEN 3'Ü HİZMETE ALINACAK

Gelen talepler çerçevesinde yeni cemevlerinin açılmasına yönelik adımlar da planlanıyor...
Bu yıl Kütahya, Burdur, Denizli, Bilecik ve Kayseri'de yeni cemevlerinin temeli atılacak. Yapımı tamamlanan Elazığ, Erzurum ve Ankara'nın Altındağ ilçesi Aydıncık cemevleri de bu yıl hizmete alınacak. Böylece bu sene 8 yeni cemevi açılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem