37 kişi adliyeye sevk edildi

Edinilen bilgiye göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından çıkar amaçlı suç örgütü kuran ve fuhuş amaçlı yurt dışından yurda insan sokmak suretiyle kadın ticareti yapanlara yönelik Çömlekçi Mahallesi'ndeki otel ve evlere eş zamanlı o

37 kişi adliyeye sevk edildi
Edinilen bilgiye göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından çıkar amaçlı suç örgütü kuran ve fuhuş amaçlı yurt dışından yurda insan sokmak suretiyle kadın ticareti yapanlara yönelik Çömlekçi Mahallesi'ndeki otel ve evlere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Otellerde fuhuş amaçlı getirilen bayanların saklanması için gizli bölmeler tespit edilirken, 'Çetele' olarak tabir edilen çeşitli belgeler, fuhuştan elde edildiği tahmin edilen 18 bin 400 dolar ile bir miktar fişek ve uyuşturucu ele geçirildi.

Operasyonlarda 3'ü yabancı uyruklu kadın, 34'ü ise Türk vatandaşı erkek olmak üzere toplam 37 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde yaklaşık 3 gün süren sorgularının ardından akşam saatlerinde yoğun güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi.

Otel ve evlerde yapılan aramalarda yakalanan 59 yabancı uyruklu kadın da, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen bayanlardan bazılarının hamile olduğu belirlendi. Temizlik ve hasta bakıcılık gibi işlerde çalıştırılacakları vaadiyle Türkiye'ye getirilen 59 kadının büyük kısmı, yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler