Levent Ustabaşı

Levent Ustabaşı

315’e 80

Son yıllarda AK Parti’nin Trabzon’da nasıl erozyona uğradını, uğratıldığını çoğu yazımda kaleme aldım. Almaya çalıştım. Bazen taşı gediğine oturttum. Bazen baltayı taşa vurdum! Ama bir şekilde iktidar partisinin hatalarını gücüm, kalemim elverdiğince anlatmaya çalıştım.

Menfaat çekişmeleri..

Makam savaşları..

‘Yeterki ben olayım’ kavgaları..

Hepsine şahit oldum.

Nasıl ki diğer partilerdeki eksileri, artıları yazmaya çalıştıysam Trabzon gündeminin nabzını, siyasi gündemi tutmaya ve sizlerle paylaşmaya gayret gösterdim.

Yine geçtiğimiz günlerde AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi için ’lastik patlattı’ demiştim.

Nedeni de verdiği bir soruya cevabıydı.

Mevcut belediye başkanı AK Partili iken ‘başkan adayı olacak mısınız?’ sorusuna, ‘Genel merkezimiz uygun görürse olurum’ demişti. Bende bu cevabı siyaseten ‘lastik patlattı’ diye yorumladım. Kendi partisinin bir belediye başkanı makamdayken böyle bir cevap ancak ve ancak, ‘kendi partisinden bir belediye başkanını kötü yönetiyor demekle eş değerdir’ yorumunu getirdim.

Şunu diyebilirdi; “Mevcut belediye başkanımız partimizin belediye başkanıdır. Şu anda süreç başlamadı. Süreç başladıktan sonra görüşmelerimizi yapar, kararımızı veririz”

Net ve kısa.

Ben aslında şunu belirtmek istemiştim;

Bu şekilde dediği an bir il başkanı, partisini boşluğa atar.

İl yöneticisi il başkanına başkan adayı diye bakar.

İktidar partisinin il başkanlığı makamı bürokrat gözünde bir anda esner.

Sivil Toplum Örgütleri’nin bakış açısı da bu yönde olur.

Dediğim gibi…

Bugüne kadar Haydar Revi’nin, ‘Kimseyi kırma..’ politikası zaten başkan adayı olmak için çabasını ortaya koyuyordu. Bunu anlıyorduk. Bakıldığında AK Parti’nin projelerini sahiplenenleri, sanki kendileri ortaya koymuş gibi ortaya çıkanları da gördük. Kimsenin sesi soluğu çıkmadığından böyle oluyor. Ak Parti’yi Trabzon’da temsil edenlerin bu bir zaafı..

Baro Seçimlerinde oluğu gibi…

AK Parti Baro’da güçlü isimleri bünyesinde taşıdığı halde, her nedense kendi adayıyla önceki seçimleri kaybetmesine rağmen, baro seçimlerinde aday çıkarmadı. Üstüne birkaç isimde karşı tarafa verdi.

‘Sivil Toplum Örgütleri’ne müdahale etmiyor işte ne var bunda’ diyenleriniz çıkabilir.

Bu müdahale etmek değildir. Trabzon’un en güçlü sivil toplum örgütü seçimlerinde iktidar partisinin tavrını ortaya koyamamasından, doğru isim üzerinde duramamasından, dursa da kendi ismine sahip çıkamamasından, sorumluluğu gereği gerekli reaksiyonu verme yetisini kaybetmesinden bahsediyorum.

İşte bu nedenle son yıllarda herkese şirin gözükme çabasında olan ‘kişiler’ tarafından AK Parti Trabzon’da erozyona uğradı, uğramaya devam ediyor.

İktidarda AK Parti değilde başka bir parti de olsa bunları görsem, aynısını yazacağımdan eminim.

Böyle yönetilen AK Parti yaşadığı kente vizyon çizemez!

Geleceğini şekillendirmek için doğru mekanizmayı çalıştıramaz!

Böylece hem kendine hemde şehrine zarar verir.

En ufacık birşeyde kendine siyasi çıkar sağlamaya çalışanların oyuncağı olur!

Son olarak;

‘lastik patlattı’ yazıma atıfta bulunup, ‘kaç numara?’ diye soranlar olmuştu.

Cevap vereyim; ‘315’e 80’

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR