Mutlu Dervişoğlu

Mutlu Dervişoğlu

13 günde 4 galibiyet

23 Ocakta başlayıp sırasıyla Ankara’da Gençlerbirliği İstanbul’da Başakşeir ve Beşiktaş’la karşılaşan Trabzonspor 13.günde evinde ligin son sırasında bulunan Denizlispor’u ağırladı. İçinde bulunduğu yoğun takvimden bu güne kadar yüz akı sonuçlarla ayrılan Trabzonspor bu müsabakadan da kayıpsız ayrılmak istiyordu.

Parmak’ın yokluğunda yeni transfer Bakasetas’a şans veren Abdullah Hoca muhtemel sakatlık riskine karşı Serkan Asan’ı da dinlendirdi ve Kamil Ahmet’e şans verdi.

Müsabaka maç takviminin getirdiği yorgunluk nedeniyle düşük tempo başladı. Trabzonspor ilk devre boyunca pas trafiği kurmakta sıkıntılar yaşadı. Bunda Berat ve Baker’ın statik olmaları yanında forvet arkası pozisyonunda bulunan Bakasetas’ın forvete çok yakın olması diğer bir problemdi. Savunma ve forvet arasında bağlantı kuracak oyuncu bulmakta sıkıntılar yaşandı. Rakip Denizlispor ise oyun kurmada hep sağ tarafından denemeler yaptı. Burada Nwakaeme’nin sezgileri ve hızlıca Lopes’i kapatması nedeniyle başarılı olamadı. Bir süre sonra artık çizgi boyu uzun top denemelerine döndüler. Bunlarda da özellikle Hugo ile Trabzonspor başarılı oldu. Bu bölümde Marlon’un savunmadaki hatalarından rakip fırsatlar yakaladı ise de çok etkili olamadılar. Kazanılan toplarda bundan önceki haftalarda verimli olan Djaniny ve Ekuban iletişimi, ilk yarıda trazonspor’u 2 defa gole yaklaştırdı.

2. devre de benzer bir oyunla başladı. Yalnız Denizlispor savunma hattın kendi kalesine daha yakında kurmaya başladı. Ve bu düşünce Trabzonspor’un daha çok pas ve baskı yapmasına neden oldu. Dakika 61’de yapılan baskı sonucu kazanılan topta ceza sahası içinde kim şut atacak diye beklerken, topla en son buluşan Bakasetas bordo mavili forma altında ilk golünü atmış oldu. Golün ardından Denizlispor’un yaptığı oyuncu değişiklikleri onlara hücum anlamında çok katkısı olmadı. Trabzonspor’un değişiklikleri ise yorulan oyuncuların yerine diri oyuncularla oyunu tutma hamleleri idi.

Aslında çok fazla teknik analizin gerekli ve önemli olmadığı, oynanan oyundan çok kayıp yaşanmaması gereken bir müsabakaydı. Trabzonspor sezonun en çok şut attığı(25) ve rakip ceza sahasında en fazla topla buluştuğu (45) maçı 1-0 kazanmasını bildi. Başlangıçta da belirttiğim gibi 13 günde 4 galibiyet alan takımı tebrik etmek lazım. Her geçen maç artan verimliliği ile Djaniny’i beğendiğimi belirtmek isterim. Kamil Ahmet’in de savunma performansı beğendim ama hücum anlamında daha fazla üretken olabilirdi. Ayrıca savunmada Hugo’nun varlığı da ayrı bir güven veriyor. Yeni transferlere gelince; Bakasetas için Trabzonspor orta sahasında, uzaktan şut tehdidi olan, uzun pas becerisi olan oyuncu eksikliği vardı, transferi ile bu eksiklik kapatıldı. İyi oynamadığını ama yine de gol katkısı verdiğini söylemek lazım. Uyum sürecini atlattığında verimli olacağına inanıyorum. Yunus için yorum yapmanın erken olduğunu düşünüyorum. Maç ritmini yakalaması için biraz beklemek lazım.

Ligin bir bölümünde zirve ile çok gözüken puan farkı şimdiden azalmaya başladı bile.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR