Zorunluluk kalktı! LPG'de test yaptıran kalmadı

LPG ve CNG’li araçlar için ‘Gaz Sızdırmazlık Raporu’ zorunluluğunun kaldırılmasıyla, sızdırmazlık testi yaptıranların sayısı yüzde 70’ten yüzde 20’ye düştü.TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender, LPG ve CNG’

Zorunluluk kalktı! LPG'de test yaptıran kalmadı

LPG ve CNG’li araçlar için ‘Gaz Sızdırmazlık Raporu’ zorunluluğunun kaldırılmasıyla, sızdırmazlık testi yaptıranların sayısı yüzde 70’ten yüzde 20’ye düştü.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender, LPG ve CNG’li araçlar için 2011’de ‘Gaz Sızdırmazlık Raporu’ zorunluluğunun kaldırılmasıyla, rapor alanların sayısı yüzde 70’ten yüzde 20’ye düştüğünü söyledi.

Rapor bulundurmamanın ‘ağır kusur’dan ‘hafif kusur’a dönüştürüldüğünü hatırlatan Özkalender, “Genelge, LPG/CNG’li araç kullanıcılarının keyfiyetine yol açmış, 2012 yılı ocak ayı başından itibaren ‘gaz sızdırmazlık testi’ yaptırılan araç sayısında ciddi bir düşüş gerçekleşmiş, halkın can ve mal güvenliği ciddi bir şekilde tehdit edilmeye başlanmıştır” dedi.

Başkentte 450 bin LPG’li aracın sızdırmazlık raporu olmadan trafikte seyir halinde olduğunu aktaran Özkalender şunları söyledi:

TİCARİ ARAÇLAR UĞRAMIYOR

“Başkentte toplam otomobil sayısı 1 milyon 147 bin 113, LPG’li otomobil sayısı da 530 bin 561. Yani Ankara’daki otomobillerin neredeyse yüzde 50’si LPG’li. LPG kullanan ticari araçların yılda bir, özel araçların da iki yılda bir gaz sızdırmazlık denetimini yaptırması gerekiyor. 2011 yılında toplam bin 4 ticari araç şubemizden rapor alırken,; genelge sonrası 2012’de bu rakam 382’ye, 2013’te 289 ve 2014’te ise 245’e kadar düştü. Araç sahiplerini rapor almaya çağırıyoruz, yetkilileri de bir kez daha, büyük kayıplara yol açan, üzücü kaza ve patlamalarla karşılaşmadan, söz konusu genelgeyi geri çekmeye davet ediyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler