Ziraat Odası Başkanı 'Rekolte düşebilir'

Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, fındıkta dökülme oranının bazı bahçelerde yüzde 30 olduğunu belirterek, rekoltenin düşebileceğini söyledi. Kibar, yaptığı açıklamada, Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin açıkladığı 590 bin rekoltenin fındıklar

Ziraat Odası Başkanı 'Rekolte düşebilir'
Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, fındıkta dökülme oranının bazı bahçelerde yüzde 30 olduğunu belirterek, rekoltenin düşebileceğini söyledi.
 
Kibar, yaptığı açıklamada, Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin açıkladığı 590 bin rekoltenin fındıkların yanmasına bağlı olarak 500 bin tona düşeceğini savundu.
 
Kibar, 15 gün boyunca 16 il ve 130 ilçede rekolte çalışmasını yaptıklarını anımsatarak, "Türkiye Ziraat Odaları Birliğimizin yaptırmış olduğu rekolte tespit çalışmasında görev alarak 15 günde 8 bin 500 kilometre yol kat ettik. 16 ilimiz ve 130 ilçemizi kapsayan bölgede fındık bahçelerimizde titiz bir çalışmanın sonucunda yaklaşık 590 bin 394 ton tahmini rekolte tespitinde bulunduk" dedi.
 
Dökülmelerin ardından ortaya çıkacak olan gerçek rekoltenin 500 bin ton olacağını söyleyen Kibar, şöyle konuştu:
 
"Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak açıklamış olduğumuz bu yılki tahmini fındık rekoltesi 590 bin tondur. Bu rekoltede dökülmeler hesaba katılmamıştır. Her rekolte çalışmasından sonra fındık bahçelerimizde oluşacak meyve dökülmeleri yüzde 10 olarak hesaplanır ve toplam rekolteden bu rakam düşülür. Son 10 gündür fındık bahçelerimizi sürekli gezerek kontrol ediyoruz, fındıkta dökülme oranı bazı bahçelerimizde yüzde 30'a dayanıyor. Bu yılki hesaplanması gereken döküm oranı in üzerinde olmalı, minimum dökülme hesaba katıldığı zaman rekoltenin iyimser olarak 500 bin ton civarında olacağını tahmin ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber