Zigana'da ölen 10 dağcı unutulmadı

GÜMÜŞHANE'nin Torul İlçesi'nde Zigana Dağı'nda 6 yıl önce meydana gelen çığ felaketinde yaşamını yitiren 10 dağcı için Trabzon'da anma yürüyüşü düzenlendi.Öğle saatlerinde 19 Mayıs Spor Salonu önünde toplanan Türkiye Dağcılık Federasyonu Trabzon İl Temsil

Zigana'da ölen 10 dağcı unutulmadı

GÜMÜŞHANE'nin Torul İlçesi'nde Zigana Dağı'nda 6 yıl önce meydana gelen çığ felaketinde yaşamını yitiren 10 dağcı için Trabzon'da anma yürüyüşü düzenlendi.

Öğle saatlerinde 19 Mayıs Spor Salonu önünde toplanan Türkiye Dağcılık Federasyonu Trabzon İl Temsilciliği, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü ile Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü üyeleri, çığda ölen 10 kişi anısına Toklu Mahallesi sahilinde yaptırılan anıta kadar yürüdü. Etkinliğe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ile ölen dağcıların yakınları da katıldı. Büyükşehir Belediyesi bando ekibi eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıta çelenk bırakıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, yaşanan olaydan ders alınması gerektiğini vurgulayarak, “ Anmakta olduğumuz arkadaşlarımız Trabzon’un yaylasını, dağını, deresini tanıtmak uğruna yaptıkları yürüyüşte aramızdan ayrıldılar. Bize düşen görev bu arkadaşlarımızı unutmamak, unutturmamak. Federasyon olarak bu gayretimiz sürüyor. Şunu unutmamalıyız; bu olaydan ders çıkartmamız gerek. Doğadan güçlü hiç kimse yok. Buna dikkat etmeliyiz” dedi. Vali Abdil Celil Öz de, duyduğu üzüntüyü dile getirdi, ölenlere rahmet diledi.

Konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar, 10 dağcı anısına yapılan anıtın önünde Türk bayrağı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Olay, Gümüşhane'nin Torul İlçesi sınırlarındaki Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009 tarihinde meydana geldi. Çığ felaketinde Hüsniye Sarıbıyık, Hasan Ali İsaoğlu, Burçak Sevim, Hüseyin Karaosmanoğlu, Erhan Terzi, Dursun İnan, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Davut Akdeniz yaşamını yitirdi; Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz ve Emel Şimşek yaralandı. Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar ve Hasan Çiftçi ise olaydan yara almadan kurtuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel