Zeytin üreticisi yağmurun yağmasını bekliyor

  Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytin sineği sayımı çalışmaları devam ederken, üreticiler yağmur beklemeye başladı. Yörede yaklaşık 4 aydan bu yana yağmur düşmediğini anlatan Üretici Kenan Çoban, bu

Zeytin üreticisi yağmurun yağmasını bekliyor

 

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytin sineği sayımı çalışmaları devam ederken, üreticiler yağmur beklemeye başladı.

Yörede yaklaşık 4 aydan bu yana yağmur düşmediğini anlatan Üretici Kenan Çoban, bu günlerde düşecek yağışın zeytinin irileşmesini sağlayacağını söyledi. Körfez yöresin de, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerince zeytin sineği zararlısına karşı sayım çalışmaları devam ederken, Büyükşehir belediyesinin uçakla mücadele de kullanılacak ilaçları göndermesi üreticileri sevindirdi.

ZEYTİNLER OLUMSUZ ETKİLENDİ

Yörede yaklaşık 4 aydan bu yana yağışın düşmemesi üreticileri endişelendirdi. Bu günler de düşecek yağışın zeytini irileştireceğini anlatan Burhaniye Tariş Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çoban, “ Geçtiğimiz kışın soğuk geçmesi nedeniyle taban yerlerdeki zeytinler olumsuz etkilendi. Ancak, yüksek kesimler de iyi zeytin var.

Zeytin sineğine karşı mücadele bu yıl da yapılacak. Bunun için ilaçlar geldi. Bu günlerde düşecek yağış zeytinin irileşmesini sağlayacaktır. Zeytinin irileşmesiyle de yörede yeşil çizik zeytinde de artış olacaktır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler