Yüzlerce öğretmen ve öğrenci hastanelik oldu!

Olayla ilgili soruşturma başlatıldıNevşehir, Niğde ve Aksaray'ın çeşitli ilçelerindeki okullarda eğitim gören çok sayıda öğrenci ve öğretmen yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastanelere başvurdu. Dün akşam saatlerinde mide bulantısı, karın ağ

Yüzlerce öğretmen ve öğrenci hastanelik oldu!

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Nevşehir, Niğde ve Aksaray'ın çeşitli ilçelerindeki okullarda eğitim gören çok sayıda öğrenci ve öğretmen yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastanelere başvurdu. Dün akşam saatlerinde mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere müracaat eden öğrencilerin okullarında yedikleri öğle yemeğinden zehirlendiği öne sürüldü.

Niğde'nin Ulukışla ve Çiftçilik İlçeleri'nde taşımalı eğitim veren okullarda dağıtılan yemekten yiyen, yaklaşık 160 öğrenci ile 1 öğretmen, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hatanelerde tedavi altına alınırken her iki ilçedeki okullara dağıtılan yemekleri aynı firmanın verdiği belirtildi.

Öte yandan Nevşehir'de yaklaşık 100 öğrenci, Aksaray'da ise 47'si öğrenci 2'si öğretmen 49 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınırken geç saatlerde Niğde'de zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısı 248'e ulaştı. Her üç ilde de çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan öğrenci ve öğretmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de incelemek üzere öğrencilerin yedikleri yemekten numune aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

NEVŞEHİR 100 ÖĞRENCİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ
Nevşehir'de yaklaşık 100 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu. Nevşehir'in Gülşehir, Derinkuyu ve Acıgöl ilçelerindeki okullarda eğitim gören yaklaşık 100 öğrenci, öğle yemeğinin ardından mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere müracaat etti.

Öğrencilerin, bir yemek firmasının dağıttığı öğle yemeğinden zehirlendiği öne sürüldü. Özel bir hastanede tedavi gören Derinkuyu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mine Yıldız’ın babası Yusuf Yıldız, çocuğunun okulda yediği bezelye, ayran ve makarnadan oluşan yemek sonrasında karın ağrısı ve kusma yaşadığını söyledi.

Bunun üzerine Nevşehir’deki özel hastaneye getirdiğini ve tedavisine başlandığını belirten Yıldız, "Burada doktorlar 3 saat boyunca müşaade altında tutulması gerektiğini söyledi. Kızımın durumu iyi. Aynı okulda yemek yiyen diğer arkadaşlarında da aynı sıkıntı olmuş. Onlarda hastaneye kaldırıldı. Durumlarının iyi olduğu söylendi" dedi.

47'Sİ ÖĞRENCİ, 49 KİŞİ GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİYLE HASTANEYE KALDIRILDI
Aksaray'da Güzelyurt İlçesi'nde 47'si öğrenci 2'si öğretmen 49 kişi yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Güzelyurt İlçesi'ndeki Güzelyurt İmam Hatip Ortaokulu'nda taşımalı sistemle eğitim gören 110 öğrenci bugün okulda makarna, etli bezelye ve ayrandan oluşan öğle yemeği yedi.

Akşam saatlerinde mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri baş göstermesi üzerine 47'si öğrenci, 2'si öğretmen, yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle önce ilçe devlet hastanesi ardından da Aksaray'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Tedavi altına alınan öğrenci ve öğretmenlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

NİĞDE'DE 160 ÖĞRENCİ VE 1 ÖĞRETMEN YEMEKTEN ZEHİRLENDİ
Niğde'de taşımalı eğitim veren okullardan dağıtılan yemekten yiyen, yaşları 8 ile 13 arasında değişen yaklaşık 160 öğrenci ile 1 öğretmen zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvurdu.

Niğde'nin Ulukışla ve Çiftçilik İlçeleri'nde taşımalı eğitim veren ilk ve ortaokullarda okuyan öğrenciler, öğlen yemekte makarna ve bezelyeli tavuk yiyip ayran içti. İddiaya göre okul çıkışı eve dönen öğrenciler, bir süre sonra mide bulantısı şikayetiyle hastanelere başvurdu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fatih Balcı, Çiftlik'te 100, Ulukışla'da ise 60 civarında öğrencinin mide bulantısı şikayetiyle hastanelere başvurduğunu ve bunlardan bazılarının Niğde Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi. Ayrıca yemekten yiyen bir öğretmenin de mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurduğu bildirildi. Öğrenciler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hatanelerde tedavi altına alınırken, her iki ilçedeki okullara dağıtılan yemekleri aynı firmanın verdiği belirtildi.

NİĞDE'DE SAYI 248'E ÇIKTI
Niğde'nin Ulukışla ve Çiftlik İlçeleri'nde yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısı 248'e ulaştı. Çiftlik Devlet Hastanesi'ne 165, Ulukışla Devlet Hastanesi'ne ise 83 olmak üzere 248 kişinin öğlen yedikleri yemekten sonra mide bulantısı şikayetiyle hastanelere başvurdukları belirtildi. 247'si öğrenci 1'i öğretmen olan 248 kişiden 25'inin Niğde Devlet Hastanesi'ne, 4'ünün de Bor Devlet Hastanesi'ne sevk edildikleri ve sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

NUMUNE ALINDI
Öte yandan Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de incelemek üzere öğrencilerin yedikleri yemekten numune aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler