Yunanistan serbest iade etmedi serbest bıraktı

Haber61 – Haber Servisi – Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı (TEM) 81 ile uyarı bildirgesi geçerek DHKP-C’li iki teröristin Türkiye’de kanlı eylem planladıklarını duyurdu. Şahısların fotoğraflarını da yayınlayan TEM daire başkanlı

Yunanistan serbest iade etmedi serbest bıraktı

Haber61 – Haber Servisi – Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı (TEM) 81 ile uyarı bildirgesi geçerek DHKP-C’li iki teröristin Türkiye’de kanlı eylem planladıklarını duyurdu. Şahısların fotoğraflarını da yayınlayan TEM daire başkanlığı isimlerinin Şerif Turunç ile Bilgehan Karpat olan şahısların yakalanması için harekete geçti. İstihbarat birimleri; şahısların başta Ankara olmak üzere İstanbul ve diğer büyük kentlerde eylem hazırlığında olduğunu tespit etti.

İki şahsın muhtemel eylem yapacağı yerler arasında ise üst düzey devlet kurumları bulunduğu öne sürülürken şahsıların yetişmiş oldukları kamp ise kafalardaki soru işaretini bir kez daha derinleştirdi. Turunç ve Karpat’ın Yunanistan’da bulunan Lavrion Kampında bomba eğitimi aldığı ve buradan Türkiye’ye giriş yaptığı biliniyor. Bu kamp 2013 yılında Türkiye’nin baskısı ile kapanmıştı. Lavrion Kampından sonra DHKP – C militanlarının Selanik’te 5 katlı bir bina tutarak faaliyetlerine devam ettiği öğrenildi.

Yunanistan ile birlikte Türkiye geçtiğimiz günlerde bu iki isimin de içerisinde yer altığı  terörist listesi yüzünden krize girmişti. Şahıslardan Karpat’ın yaşamış olduğu 10 Şubat 2014’de Atina’nın Gizi semtindeki Genadiu sokağında 43 numaralı apartman dairesine yaptıkları baskında, 1 adet kalaşnikof tüfek ve 3 şarjör, 1 adet UZİ tipi ve 1 adet Scorpion tipi silah, 1 adet Browning tipi tabanca, 1 adet 7.65 mm’lik tabanca, 1 adet CZ tipi tabanca, 1 adet susturucu, 2 adet F1 tipi el bombası, 6.35 kg jelatin dinamit, mermi, 3 bilgisayar, Atina, Dedeğaç ve Türkiye haritaları ve bazı fotoğraflar ele geçirmişti.

Türkiye Karpat ile birlikte evde yakalanan 4 ismi daha iade edilmesini istemişti fakat Yunan adalet makamları buna olumlu cevap vermemişti. Sonrasında ise; Yunanistan’da serbest bırakılmıştı. Şimdi aynı isimlerin Türkiye’de eylem yapacağı bir kez daha gündeme geldi. Çte Yunanistan’ın daha öncede Türkiye’de eylem yapan bir çok DHKP-C’li teröristti yakaladıktan sonra serbest bıraktığı bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler