Yunanistan göçmenlerden yana dertli

Yunanistan'da son üç günde Avrupa ülkelerine yasa dışı yollardan gitmek isteyen 910 kaçak göçmen yakalandığı bildirildi.Avrupa’ya Yunanistan üzerinden yasa dışı göç akınında büyük artış kaydedilmesi üzerine Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın (HCG) toplu göç ola

Yunanistan göçmenlerden yana dertli

Yunanistan'da son üç günde Avrupa ülkelerine yasa dışı yollardan gitmek isteyen 910 kaçak göçmen yakalandığı bildirildi.

Avrupa’ya Yunanistan üzerinden yasa dışı göç akınında büyük artış kaydedilmesi üzerine Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın (HCG) toplu göç olaylarına karşı teyakkuza geçirildiği bildirildi.

HCG, Ege Denizi'nde ağustos ayında yasa dışı yollardan Yunanistan’a girmeye çalışan göçmen sayısında geçen yıla oranla yüzde 400 artış kaydedildiğini belirtti ve sadece son üç günde yakalanan kaçak göçmen sayısının 910 olduğunu açıkladı.

Yunan medyasındaki haberlerde, Suriye ve Irak’taki şiddet olaylarının Yunanistan’a gelen kaçak göçmen sayısını ciddi şekilde artırdığı ifade edildi. Kaçakların büyük bölümünün doğu ve güney Ege bölgelerinde yakalandığı belirtildi.

- "Avrupa bizi kendi başımıza bıraktı" -

Yunanistan Ege ve Denizcilik Bakanı Miltiadis Varviçiotis, Avrupa’nın yasa dışı göçle mücadelede yeterince katkı sağlamadığını belirterek, AB’nin güney ülkelerini bu konuda kendi başlarına bıraktığını söyledi.

 AB’nin kararlılık içinde ortak bir tutum ortaya koyarak maddi desteğini artırması gerektiğini ifade eden Varviçiotis, "Avrupa şu anda yasa dışı göçle ilgili meseleleri görmezden geliyor. İtalya, Malta ve Yunanistan gibi güney ülkeleri büyük bir maliyetle bu konuda yalnız bırakmış durumda. AB’nin yasa dışı göçle mücadeleye tüm araçlarıyla daha kararlı ve aktif bir şekilde katkı sağlaması için ortak bir tutuma ihtiyaç var" dedi.

Varviçiotis, Yunanistan’ın, Deniz Sınırlarının Korunması yönetmeliğiyle ilgili bazı itirazları bulunduğunu ifade etti. Varviçiotis, AB'nin dış sınırlarının kontrolünden sorumlu kuruluş Frontex’in finanse edilmesi, Dublin II anlaşmasının yeniden gözden geçirilmesi ve Avrupa’nın maddi desteğiyle AB’nin tüm sınırlarının korunması konusunda geniş çapta planlama yapılması gibi konularının Atina’nın talepleri arasında yer aldığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya