Yönetim kongreye gitmemek için direniyor!

 Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, hukukun izin verdiği tarihe kadar yönetim kurulu olarak göreve devam edeceklerini söyledi. Aslan, muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtayın, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görev süresinin

Yönetim kongreye gitmemek için direniyor!
 Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, hukukun izin verdiği tarihe kadar yönetim kurulu olarak göreve devam edeceklerini söyledi.
 
Aslan, muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtayın, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararını onamasıyla ilgili hukuki sürecin sonuna kadar gideceklerini söyledi.
 
Aslan, "Koltuğa yapıştılar, gitmek istemiyorlar" şeklinde söylemlerin olduğuna işaret ederek, böyle bir tavırlarının olmadığını kaydetti.
 
Gerekli itirazları yapacaklarını dile getiren Aslan, "Gerekçesi de sezon bitmeden seçim kararı alırsak futbolcularımız, teknik heyetimiz, bütün personelimiz, ekibimiz demotive olacak. Dolayısıyla bu riski göze alamayız. Birileri istiyor diye hukuki haklarımızdan vazgeçecek değiliz" dedi.
 
Aslan, genel kurulda, görev süresinin uzatılmasının kendilerinin seçiminden önce olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
 
"Şimdi bir seçim yapılsa 6 ay sonra tekrar olacak. Bu, Trabzonspor'a bir yarar sağlamaz. Görev süremiz uzatıldığında da bu faktör göze alınmış, 6 aylık süre 2,5 yıla çıkarılmıştı. 9 hafta kalmışken futbolcularımızı, teknik heyetimizi yüz üstü bırakmak, onları belirsizliğe sürüklemek kulübe haksızlıktır. Hukuki haklarımızı kulübün lehine kullanacağız. Hukuk nereye kadar izin verirse o tarihe kadar yönetim kurulu olarak devam edeceğiz. Bize 6-8 ay tahammül edemeyen insanlar, kulübün geleceğini yok sayarak hareket ediyorlar. Merak etmesinler zamanı geldi mi seçim olacak o seçimde biz gerek görürsek talip oluruz, değilsek olmayız. Gelecek olan kişiler her kimse yönetime devam eder. Kulüp kimsenin babasının malı değil."
 
- Teknik direktör Yanal'a destek
 
 
- Teknik direktör Yanal'a destek
 
 Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Gaziantepspor maçı sonrası yönetim içinden futbola yönelik eleştiriler sonrasında teknik heyet ile aralarında problem bulunduğuna dair yapılan yorumların doğru olmadığını belirtti.
 
Ersun Yanal'la aralarında hiçbir sorun bulunmadığını ifade eden Aslan, "Yönetim kurulu, başkan dahil hepsi hocanın arkasındadır. Her küçük söylentinin arkasındaki büyük olaylar aramak Trabzon'daki birtakım bize muhalif güçlerin Trabzonspor'u değil de kendini düşünen güçlerin oyunundan başka bir şey değil. Avrupa kupası hedefi yolunda çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.
 
Aslan, teknik direktör Yanal'ın yurt dışında oyuncu izlediğini anlatarak, "Transferde geç kaldığınız zaman istediğiniz futbolcuyu alamazsınız. Biz göreve devam etsek de etmesek de kulüp devam ediyor. Nasıl biz Sadri Bey'in bıraktığı futbolcuları değerlendirdik, bir kısmını sattık. Bizden sonrakiler de gerekli değerlendirmeleri yapacaklardır" ifadesini kullandı.
 
-"Cardozo'yu satmayız"
 
 
-"Cardozo'yu satmayız"
 
 
 Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Trabzonspor'da ilk sezonunda 15 gole ulaşan Cardozo'yu satmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.
 
Paraguaylı futbolcu konusunda net bir teklif gelmediğini belirten Aslan, şöyle devam etti:
 
"Söylenti tarzı teklifler var. Bizim hedefimiz para temin etmek için elimizdeki değerleri satmak değil. Mehmet Ekici, Waris için de aynı şeyleri söylediler. Gerçekten çok ultra bir fiyat olur da kulübün büyük menfaati  varsa her futbolcu satılabilir. Şu anda öyle bir düşüncemiz yok, değişik nedenlerden dolayı şampiyonluk iddiamızı kaybetmiş gözüküyoruz. Gelecek sezon şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olmak için bırakın satmayı, üstüne oyuncu katmayı düşünüyoruz. Şu aşamada Cardozo'nun satılması gibi bir durum söz konusu değil."
 
Bu sezon çok sayıda sakatlık yaşadıklarını ve bunun olumsuzluklarını yaşadıklarını vurgulayan Aslan, "Sadece sakatlanan futbolcuları göz önünde bulundurduğunuz zaman neler olduğunu anlarsınız. Aytaç'ın ayağı kırıldı, faul bile verilmedi. Deniz, ilk maçta ayağından sakatlandı. Yeni yeni oynamaya başladı, performansını herkes görüyor. İnşallah milli takımın ana oyuncularından olacak. Yusuf da rakibin darbesine bağlı sakatlandı. Waris, Belkalem ile  7-8 oyuncumuz sahada sakatlandı. Onur'un da sakatlığını hesaba  kattığınız zaman çok daha iyi yerlerde olabilirdik" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler