Yok yok tatil değil, Terapi!

Trabzonspor MP Basketol takımı ikinci etap kamp çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.Erzurum’da yapılan çalışmalar sırasında günde 2 idman da yapan oyunculara, yoğun çalışmalarından ötürü şoklama yani sakatlıklara karşı cryo terapisi uygulanıyor.Soğuk hav

Yok yok tatil değil, Terapi!

Trabzonspor MP Basketol takımı ikinci etap kamp çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Erzurum’da yapılan çalışmalar sırasında günde 2 idman da yapan oyunculara, yoğun çalışmalarından ötürü şoklama yani sakatlıklara karşı cryo terapisi uygulanıyor.

Soğuk havuz tedavisi denilen yöntemle havuza giren oyuncuların keyfi de yerinde. 12 bordo amvi deva dam bu sene yorucu ama renkli bir yıl bekliyor.

CRYO TERAPİ (SOĞUK HAVUZ TEDAVİSİ)

Yoğun ve yorucu geçen antrenmanlar futbolcularda yüksek seviyede fiziksel ve psikolojik yorgunluğun oluşmasına neden olur. Özellikle sıcak yaz günlerinde çift antrenmanlar yapılmaktadır.

Arka arkaya antrenman veya maç yapmak sporcular üzerinde biriken yorgunluğa ve dolayısı ile performansta azalmaya yol açmaktadır. Toparlanamayan futbolcunun antrenman veya maç performansı düşecek, hastalık veya sakatlık riski artacaktır.

Bunun için toparlanma programlarını çok iyi düzenlemek, futbolcuların bir sonraki antrenmana veya maça dinlenmiş çıkmasını ve performanslarının yükselmesini sağlayacaktır. Maç veya antrenman sırasında kas hasarına ve yorgunluğa neden olan bir takım metabolik artıklar meydana gelmektedir.

Bu artıklar kas ağrısına, kas kasılmasına, mikro düzeyde kas hasarına ve yorgunluğa neden olur. Yorgunluğun neden olduğu kas ağrıları koordinasyonda azalma, kuvvet, sıçrama, çabukluk, esneklik ve performansta bozulma gibi sporcu için önemli olan kayıplardır. Antrenman veya maç sonrası girilen soğuk havuzlar maçtan sonra meydana gelen hasarı en aza indirmeye, yorgunluğu azaltmaya, laktik asit atımını hızlandırmaya ve enerji kaynaklarını yenilemeye faydalıdır.

Toparlanmada cryo terapi (soğuk suya girme); buz veya soğuk uygulama değil, soğuk suya girme aktivitesidir. Bu tedavi sayesinde sürat, kuvvet, sıçrama, ödem, kas sertliği, mikro hasarlar, yorgunluk hissi azalır. Soğuk suya girme tedavisinde su sıcaklığı 15 derece civarında, suda kalma süresi 10-20 dakika arası olmalıdır ve bu işlem 5-10 defa tekrarlanabilir. Suya girme tedavisinde su seviyesi kalça hizasında olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler