Yılmazer'in İfadesi Başbakan Erdoğan'ı Zora Sokabilir

Gözaltına alınan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in Emniyet'te vermesi beklenen ifadesi Başbakan Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da yakından ilgilendiriyor. "BUNLAR DA BUGÜNÜN PİSLİĞİDİR ARKADAŞ" Gözaltına alınan Yılmazer, s

Yılmazer'in İfadesi Başbakan Erdoğan'ı Zora Sokabilir
Gözaltına alınan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in Emniyet'te vermesi beklenen ifadesi Başbakan Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da yakından ilgilendiriyor.
 
"BUNLAR DA BUGÜNÜN PİSLİĞİDİR ARKADAŞ"
 
Gözaltına alınan Yılmazer, sağlık kontrolünden geçirildiği Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çıkışında gazetecilere seslendi. Elindeki kelepçeleri "şeref madalyaları" olarak niteleyen Yılmazer, yanındaki polislere işaret ederek, "Görüyor musunuz, bunlar da bugünün polisliğidir kardeşim. Rezalara yapılmamış polisliğe maruz kalıyoruz. Türkiye görecek, tarihe geçecek bu şeref madalyaları. Devletimden aldığım şeref madalyaları" diye konuştu.
 
İFADEDE ERDOĞAN'I BEKLEYEN TEHLİKE
 
Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; Yılmazer görevinden ayrıldıktan sonraki süreçte yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Özellikle Twitter hesabınan ve katıldığı TV programlarında çarpıcı açıklamalarda bulunan Yılmazer; gerek Başkakan Erdoğan gerekse MİT Müsteşarı Hakan Fidan başta olmak üzere birçok bürokrat hakkında flaş iddialarda bulunmuştu. Yılmazer’in aynı iddiaları polisteki ve sevk edilmesi durumunda savcılıkta yapması durumunda iddialar tutanaklara girerek resmileşecek.
 
"TÜM OPERASYONLAR ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA YAPILDI"
 
Ergenekon, Balyoz, Oda TV, KCK, soruşturmalarının hepsinin Başbakan Tayyip Erdoğan’a arz edilerek sürdürüldüğünü ve tutuklamaların Başbakanın talimatıyla yapıldığını söyleyen Ali Fuat Yılmazer, “Ergenekon’da Başbakan’ın talimatı hep ‘aman ha tutuklansınlar’ olmuştur. Başbakan Erdoğan’a rağmen tutuklama olmamıştır. İlker Başbuğ ile ilgili dosya Başbakan’a arz edildi. Başbakanın talimatı ‘mutlaka tutuklansın’ olmuştur” demişti.
 
"BAŞBUĞ'U ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA ALDIK"
 
2008 yılından itibaren Başbakan Erdoğan ile sürekli irtibat halinde olduğunu savunan Yılmazer "2008’in başından itibaren tüm gelişmeleri arz ediyordum. Normal, usule ilişkin değil. Oradan aldığım talimatlara göre yönettim. Başbakanımız hep destekleyici olmuştur. Ergenekon sürecinde Başbakan’la bizzat görüşüyordum bütün soruşturma detaylarını Başbakan’a bizzat bildiriyordum. Ergenekon’da Başbakan’ın talimatı hep 'aman ha tutuklansınlar' olmuştur. Başbakan Erdoğan’a rağmen tutuklamamış olmamıştır. Hurşit Tolon, Mustafa Balbay’ın gözaltına alınmasını kesinlikle Başbakan’a arz etmiştim. İlker Başbuğ ile ilgili dosya Başbakan’a arz edildi. O günkü kadrolar arz etti. Adalet Bakanı, Başsavcıvekilini aldı Başbakana’a gitti. Başsavcıvekili döndüğünde bana aktardı. Başbakanın talimatı 'mutlaka tutuklansın' olmuştur. Başsavcıvekili telaşa düşmüş. Şu an görevde. O dönemin sorumlu başsavcıvekili. Başbakanımız tutuklanması talimatıyla başsavcıvekilini gönderiyor. O da benim yanıma gelmiştir. Ben de ona 'dosyanın gereği neyse onu yapın' dedim." demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem