Yılmaz: Bir oyun kurgulandı ve oynandı

Trabzonspor’un bugün 19 Mayıs spor salonunda yapılan olaylı Olağan Genel Kurul’un ardından haber61.net’e açıklamalarda bulundu.Avukat Nusret Yılmaz, bugün yapılan Trabzonspor’un Olağan Genel Kurul’un tamamen hukuk dışı olduğunu belirterek, “Genel Kurulun

Yılmaz: Bir oyun kurgulandı ve oynandı

Trabzonspor’un bugün 19 Mayıs spor salonunda yapılan olaylı Olağan Genel Kurul’un ardından haber61.net’e açıklamalarda bulundu.

Avukat Nusret Yılmaz, bugün yapılan Trabzonspor’un Olağan Genel Kurul’un tamamen hukuk dışı olduğunu belirterek, “Genel Kurulun başlangıcı zaten hukuka uygun değil. Görevlendirilen yönetim Kurulu üyesi kendisine divan oluşumu ile ilgili sunulan listeleri Genel Kurul oyuna sunar. Genel Kurul’da oylamanın ne şekilde yapılacağı hem tüzüğümüzde hem medeni ve dernekler kanununda bellidir. Orada herhangi bir şekilde oy sayılmadan Divan için önerilen listelerden bir tanesinin oy çokluğu ile seçildiğini ilan etmek abesle iştigaldir. Bu hukuk dışıdır, böyle bir usul yok. Salondaki yansıyan görüntü itibari ile diğer liste zaten çok büyük bir farkla seçilmiştir. Bunu hiçe sayacaksınız sonra oldubittiye getirerek Genel Kurulu başlatacaksınız. Bu kurguya zaten insanlar orada tepki gösterdi. Her zaman hukuka yönelik olarak hukuk bekliyorsanız adalet peşinde koşuyorsanız kendi kongrenize hukuksuzlukla başlıyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi?” şeklinde konuştu.

BİR OYUN KURGULANDI VE OYNANDI

19 Mayıs spor salonunda delege olmadığı halde bulunan bazı kişilerle ilgili olarak açıklamada bulunan Yılmaz, “Tüzükte belirtilen mevzuatta Genel Kurul’un ne şekilde yapılacağı açıkça belirtilmiş. Divan başkanlığına sağlıklı bir şekilde genel Kurul yapılabilmesi için yetkiler sağlanmış. Kalkıp gerektiğinde dinleyicileri ayrı bir kısma almak dâhil olmak üzere yetkiler vermiş. Oranın amiri, yöneticisi Divan Başkanıdır. Divan Başkanlığı buna yönelik hiçbir şey yapmadı. Zaten yapma iradeleri, niyetleri de yoktu. Şuanda orada bugün bir oyun kurgulandı ve sahnelendi. Başka bir şey değil. Trabzonspor’a yakışan bu mudur?” dedi.

SÖYLEDİKLERİM BİRE BİR GERÇEKTİR

Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacısomanoğlu’nun mali tablo ibra edilmeden önce kürsüde yaptığı konuşmada kendisi ile ilgili söylediği sözlere de cevap veren Avukat Nusret Yılmaz “Başkanı ciddiye almıyorum. Benim kürsüde yaptığım konuşmamda kendisine sorduğum sorularıma cevap versin. Söylediğim hususlar birebir yaşanmış, gerçektir. Bu söylediğim hususların şahitleri de Trabzonspor Hukuk Kurulu’nun diğer üyeleridir” ifadelerini kullandı.

İŞTE NUSRAT YILMAZ’IN YAPTIĞI O KONUŞMA

“Hukuksuz başlayan, hukuksuz devam eden ve bundan sonra hukuksuz devam edeceğini gördüğüm kongrede konuşuyor olmanın ıztırabını yaşıyorum. Ve yarın bugüne kadar mücadele eden birisi olarak çocuklarımın bu hukuksuzluğa neden sessiz kaldın söylemine maruz kalmamak için burada konuşma yapıyorum. Bizim yerimiz kulübümüzün yanıdır, kişilerin değil. Ama hiçbir zaman mensubu bulunduğumuz kurum kuruluş teşkilat adına taşın altına elimizi koymaktan imtina etmedik.

Sayın yönetimin burada yapılan eleştirileri, bu çerçevede değerlendirerek yaptıkları yanlıştan dönmesini umuyorum. 3 Temmuz’dan bu yana şike süreci yaşanmış ve hala da yaşanmaktadır. Trabzonspor, bu sürecin olumsuz etkilerini en fazla bünyesinde taşıyan kulüptür. Şike mücadelesi dediğimiz mücadele öyle klişe sözlerle 3-5 cümle ile yapılacak mücadele değildir. Eğer eylemleriniz ile söylemleriniz uyuşmuyorsa, eğer dik duramıyorsanız, birlik ve bütünlük tesis edilemiyorsa başlangıçtan itibaren bu sürecin mağlubu konumundasınız.

Sayın kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, basın açıklamasında “hukuk kurulunda ki arkadaşlara bu işin sonu nereye giderse gitsin ne adım atılıyorsa atılsın dedi” ama ilk günden itibaren bu işin içinde yer almış biri olarak şunları söylemem gerek. 25 Haziran 2013 tarihinde CAS kararına kadar sayın başkana “Size belli sözler verilmişti. Söz gider yazı kalır. Size verilen sözler tutulmadığı için eleştiriyorsunuz. Lütfen bu sürece müdahil olalım” dedim. Anlaşılmaz şekilde sayın başkan bu oluşuma duyarsız kaldı. Buna birçok kişi şahittir. Avrupa’da hukukçularla görüşmeye gittiğinde CAS’a niye müdahil olmadınız dendi. Sayın Başkan, bu sürece müdahil olmamamızın etkisi olmuş mudur, vicdanı anlamda sorumluluğunuzu taşıyor musunuz?

Hukuk kurulu yeni oluşturulmuş bir kurum değil. Evveliyatında var. Hiçbir kurum sınırsız yetkiye sahip değildir. Sayın Başkan yetkisini aldı. Bu yetkiyi başka kurumlara devredemez. Trabzonspor’un resmi sitesinde Hukuk Kuruluna sınırsız yetki ifadesi kullanıldı. Bu nasıl sınırsız yetki? Umutsuzluğa kapıldığınız şike sürecinde adresi başka tarafa yönlendirme midir?

Sayın başkan göreviniz birlik ve beraberlik tesis etmektir. Size düşen sizden önce ki yöneticileri taraftarın önüne atmak değildir. Siz kırdınız döktünüz. Tarumar ettiniz. Kimisine maaşlı eleman, kimisine hırsız dediniz. Trabzonspor şike mücadelesi yaparken, Trabzonspor kulübünün nerdeyse şike yaptığını ima ettiniz. Neyi savunacaksınız?”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor