Yetkililerden uyarı! Haberiniz olmadan yapıyorlar!

İstanbul’da telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak para isteyen telefon dolandırıcılarının kullandıkları “Kayıtsız” cep telefonu hatlarının peşine düşen polis, 8 telefon bayisine operasyon yaptı. Baskınlarda üzerlerine o

Yetkililerden uyarı! Haberiniz olmadan yapıyorlar!

İstanbul’da telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak para isteyen telefon dolandırıcılarının kullandıkları “Kayıtsız” cep telefonu hatlarının peşine düşen polis, 8 telefon bayisine operasyon yaptı. Baskınlarda üzerlerine onlarca telefon hattı çıkartılmış çok sayıda kimlik ve pasaport fotokopisi ele geçirildi. Gözaltına alınan 11 kişiden, daha önceden benzer suçlardan polise geliş kaydı bulunan Hayrettin A., tutuklandı.

Yetkililer operasyonların önümüzdeki günlerde süreceğini söylediler. Bu arada yetkililer, vatandaşların üzerlerine telefon hattı açılıp açılmadığını GSM şirketleri üzerinden ya da e-devlet sitesinden kontrol etmelerini istediler. Cep telefonlarından rastgele aradıkları kişilere polis veya savcı olduklarını söyleyerek bugüne kadar milyonlarca liralık dolandırıcılık yapan çetelerle mücadele eden polis suçluların kullandıkları "kayıtsız" cep telefonu hatlarının peşine düştü. Bakırköy Cumhuriyet savcılığına müracaat ederek adına kendisinin haberi olmadan telefon hattı çıkarıldığını söyleyen bir kişinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

KİMLİK VE PASAPORT FOTOKOPİLERİ BULUNDU 

Yapılan incelemenin ardından polis, hattın çıkarıldığı Zeytinburnu Telsiz mahallesinde bulunan bir telefon bayisine baskın yaptı. Baskında işyerinde çok sayıda kimlik ve pasaport fotokopisi ele geçirildi. Bu belgelerin incelemesinde kimlik fotokopilerinin çeşitli tarihlerde kaybolan kimliklere ait olduğu, pasaportların ise yurt dışına çıkmış ya da Türkiye’ye hiç gelmemiş yabancı uyruklu kişilere ait olduğu belirledi. Bu kişilerin kimlik belgeleri ile açılan hatların halen faal olarak kullandığı ortaya çıktı. İşyeri sahibi Hayrettin A. polis tarafından gözaltına alınırken daha önceden Haberleşme kanununa muhalefet ve sahtecilik suçlarından 18 kez polise geliş kaydı olduğu belirlendi. Şüpheli Hayrettin A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

7 TELEFON BAYİSİNE DAHA BASKIN YAPILDI 

Soruşturma kapsamında polis bir hafta sonra Esenler, Zeytinburnu ve Bakırköy’de 7 telefon bayisine daha baskın yaptı. Baskınlarda yine kimlik ve pasaport fotokopileri ele geçirildi. Baskınlarda 10 kişi gözaltına alındı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler çıkarıldıkları adliyede serbest bırakıldılar.

ADINIZA TELEFON HATTI VAR MI? TAKİP EDİN 

Yetkililer benzer operasyonların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirterek, vatandaşların üzerlerine telefon hattı açılıp açılmadığını GSM şirketleri üzerinden ya da e-devlet sitesinden kontrol etmelerini istediler. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler