Yetersiz ama olumlu görüyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye'nin "BBB-" olan "yatırım yapılabilir notunu" ve "durağan" not görünümünü teyit etmesine ilişkin, "Türkiye, daha yüksek bir kredi notunu kesinlik

Yetersiz ama olumlu görüyoruz
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye'nin "BBB-" olan "yatırım yapılabilir notunu" ve "durağan" not görünümünü teyit etmesine ilişkin, "Türkiye, daha yüksek bir kredi notunu kesinlikle hak ediyor" dedi.
 
Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fitch Ratings'in aldığı kararın hakkın teslimi olduğunu belirterek, dün yapılan açıklamanın lütuf olmadığını söyledi.
 
"Türkiye, daha yüksek bir kredi notunu kesinlikle hak ediyor" diyen Işık, ülkede ekonominin sağlam temeller üzerine oturtulduğunu vurguladı.
 
Işık, 2008 krizinde Türkiye'nin performansının ekonominin ne kadar sağlam olduğunu gösterdiğini dile getirerek, "Türkiye, bu krizi teğet geçti. Dünkü Fitch'in bu noktadaki değerlendirmesini aslında yetersiz ama olumlu görüyoruz. Biz zaten Türkiye ekonomisi için alınması gereken tedbirleri en hızlı ve etkili şekilde alıyoruz. Cari açığın sorun olma riskine karşı kendimiz iç tüketimi kısma pahasına büyüme de hafif bir frene basma pahasına bazı kararları art arda yürürlüğe koyduk. Bundan sonra da ekonominin gerektirdiği şeyleri yapmak için her türlü tedbiri alacağız" diye konuştu.
 
Sanayinin gayri safi yurtiçi hasıladaki (GSYH) payını arttırmak istediklerine dikkati çeken Işık, bununla ilgili 62. hükümetin programında son derece önemli eylemlere yer verildiğini anımsattı.
 
Işık, kendilerinin de bu eylemlerin hayata geçirilmesi için gayret gösterdiğini anlatarak, Türkiye'nin sanayiye daha fazla yatırım ve üretim yapmasını, istihdam ve nitelikli istihdam oluşturmasını arzu ettiklerini söyledi.
 
- Eylül ayı enflasyon rakamları
 
Dövizdeki dalgalanmanın enflasyona yük olduğuna değinen Işık, "Bu yılki gıda fiyatlarının enflasyonun üzerinde olumsuz etki yaptığını biliyoruz. Enflasyon bu ay biraz daha olumlu gerçekleşti. Bu olumlu seyrin devam edeceğini düşünüyoruz. İnşallah Türkiye'de enflasyonun daha aşağı düştüğü günleri göreceğiz. Gıda fiyatlarının enflasyon üzerindeki etkisini ihmal etmemek gerekiyor. İnşallah önümüzdeki süreçte enflasyonun daha da düştüğünü göreceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler