Yeni vergiler geliyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Lüks tüketime yönelik belki ilave vergiler gündeme gelecek"Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, lüks tüketime yönelik ilave vergilerin gündeme gelebileceğini söyledi. TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarı

Yeni vergiler geliyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Lüks tüketime yönelik belki ilave vergiler gündeme gelecek"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, lüks tüketime yönelik ilave vergilerin gündeme gelebileceğini söyledi. TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Şimşek, “Biz vergiyi tabana yayarak, birtakım istisnaları ve imtiyazları kaldırarak vergilendirilmemiş bazı alanları mesela şehir rantları gibi vergilendirerek bu reformun uygulanmasıyla birlikte kamu gelirlerini artıracağız.ödedi.

Lüks tüketime yönelik belki ilave vergiler gündeme geleceğini belirten Şimşek, “Son yıllarda motor hacmi büyük olan, örneğin taşıtlara biz getirdik. Şimdi bunun benzeri diğer alanlarda da birtakım çalışmalar yapılacak yakın dönemde. Biliyorsunuz, değerli taşlar üzerinde daha önce ÖTV vardı ve çok sınırlı bir gelir elde ediliyordu. Ama şimdi KDV'yi getirdik. Dolayısıyla bu türden düzenlemeler diye bakmak lazım, o çerçevede görmek gerekiyor" dedi.

IMF ile ilgili sorulara Bakan Şimşek, “Geçen sene mayıs itibarıyla bizim IMF'e herhangi bir borcumuz kalmamıştır. Bildiğim kadarıyla, 2003 başı itibarıyla IMF'ye borç stokumuz yaklaşık 23,5 milyar dolar civarıydı. Onu da ödedik. IMF'ye henüz biz borç vermedik. G20 toplantılarından ben de vardım. IMF'nin bu yönde genel anlamda bir talebi oldu, biz de kendilerine olumlu yaklaşacağımızı bunun için 5 milyar dolarlık ayıracağımızı da söyledik ama henüz bizden o borcu almadılar ama verebiliriz" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler