Yeni transfer tarihe geçti!

Yeni sezon öncesi flaş transferlere imza atan Trabzonspor bugüne kadar 99 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirirken, 100'ncü yıldızın kim olacağı ise merakla bekleniyordu.Dün 3 bomba transfere daha imza atan Karadeniz ekibinde ilk imzayı atan isim ise 6

Yeni transfer tarihe geçti!

Yeni sezon öncesi flaş transferlere imza atan Trabzonspor bugüne kadar 99 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirirken, 100'ncü yıldızın kim olacağı ise merakla bekleniyordu.

Dün 3 bomba transfere daha imza atan Karadeniz ekibinde ilk imzayı atan isim ise 6 Milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Ganalı forvet oyuncusu Waris Madjeed Trabzonspor'un 100'ncü yabancı transferi oldu. Yunan Papadopoulos ile Malili Mustapha Yatabare söz konusu ülkelerden transfer edilen ilk oyuncular oldu.

Bu sezon yaptığı flaş transferlerle yeni sezonun transfer şampiyonu olan Trabzonspor bugüne kadar 45 ülkeden transfer gerçekleştirirken, 4 ülkeden ise ilk kez oyuncu transferi gerçekleştirdi. Cardozo ilk Paraguaylı olurken, Medjani ve Belkalem ise bordo-mavililerin ilk Cezayirli oyuncuları olarak tarihdeki yerlerini aldılar. Komşu Yunanistan'dan ilk kez oyuncu transfer eden bordo-mavililer'de Mustapha Yatabare'de Karadeniz ekibinin ilk Malili oyuncusu oldu.

ŞAMPİYONLUKLAR YERLİNİN YERLİSİYLE GELDİ

İdmanocağı, İdmangücü, Karadenizgücü ve Martıspor'un birleşmesi ile ortaya çıkan Trabzonspor 1. lige çıkmadan önceki ilk yabancı oyuncusu Romen Reculen Koska'dır. Bordo-mavililer 1. lige çıktıktan sonra şampiyonluklara amborgo koyduğu yıllarda ise yabancı oyuncuları bünyesinde barındırmaz. Elde ettiği 6 şampiyonlukta tamamen yerli ve öz evlatlarının imzası bulunuyor. Trabzonspor, 1. lige çıktıktan sonraki ilk yabancı oyuncusu 1985-86 sezonunda o zaman ki adıyla Batı Almanya’dan transfer edilen Jürgen Groh oldu.

İHO BUGÜNE KADAR 10 YABANCI TRANSFERE İMZA ATTI

İHO yabancı transferlerinde bu sezon ilke imza attı. Cardozo, bordo-mavili takımın ilk Paraguaylı oyuncusu oldu. İHO, forvet oyuncusu Cardozo'yu transfer ederek son yılların en önemli transferine de imza atmış oldu.

Medjani ve Belkalem'da Karadeniz ekibinin transfer ettiği ilk Cezayirli oyuncular olarak tarihteki yerlerini aldı. Yunanistan'dan transfer edilen Papadopoulos ve Malili Mustapha Yatabare bordo-mavililerin söz konusu ülkelerden transfer ettiği ilk yabancıları oldu. Geçtiğimiz sezon transfer edilen Bosingwa'da Karadeniz ekibine transfer edilen ilk Portekizli oyuncuydu.

İHO, göreve gelmesiyle birlikte 10 yabancı oyuncu transfer etti. Malouda, Bosingwa, Bourceanu, Cardozo, Belkalem, Medjani, Constant, Waris Madjeed, Avraam Papadopoulos ve Mustapha Yatabare Hacıosmanoğlu'nun transfer ettiği yabancı isimler oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler