Yaz meyveleriyle sağlığınızı koruyun

Yaz mevsimiyle birlikte birbirinden güzel meyveler rafları süslüyor. Canlı renkleri ile dikkat çeken bu meyvelerin sağlığa olan faydaları da saymakla bitmiyor. Genel özelliği yüksek oranda antioksidan içermeleri ve kansere karşı koruyucu olan özellikleri

Yaz meyveleriyle sağlığınızı koruyun

Yaz mevsimiyle birlikte birbirinden güzel meyveler rafları süslüyor. Canlı renkleri ile dikkat çeken bu meyvelerin sağlığa olan faydaları da saymakla bitmiyor. 

Genel özelliği yüksek oranda antioksidan içermeleri ve kansere karşı koruyucu olan özellikleri ise şöyle sıralanıyor;

Yeşil erik

Sindirimin düzenli ve yeterli çalışmasını sağlıyor. Mide gazı, kabızlık ve gaz problemlerini önlüyor. Diş etlerini güçlendiriyor. Vücut içi hasarı önlüyor. 

Çilek

Düzenli çilek yemek LDL (kötü) kolesterol seviyesinin düşürüyor. Hastalıklara karşı vücudun direncini artırıyor. Kansere karşı koruma sağlıyor. Alzheimer riskini azaltıp, kalp ve damar sağlığını koruyor. 

Kiraz

Beyin sağlığını koruyor. Beyinde uyku döngüsünün düzenlenmesi için kullanılan "melatonin" içeriyor. Bu şekilde uykusuzluğu gideriyor. Kirazda bulunan "antosiyanin"nin iltihap arttırıcı bazı enzimleri baskılıyor. Bu özelliği ile gut artriti, ağrılı kas rahatsızlıkları hafifletiyor. 

Kayısı

Kalp sağlığını koruyor. Gözün korunmasına yardımcı oluyor. Yaşla birlikte ortaya çıkan göz hastalıklarının riskini düşürüyor. Vücutta sıvı dengesinin sağlanmasına, kalp ritminin korunmasına, kasların hareket etmesine, sinir sisteminin doğru çalışmasına yardımcı oluyor. 

Dut

Kanseri önlüyor. Kan pıhtılaşmasına engel oluyor. Kanı temizliyor. Karaciğeri temizliyor. Böbrekleri güçlendiriyor. Soğuk algınlığını ve gribi önlüyor. Kan şekerini düzenliyor. Kalp sağlığını koruyor. Kötü kolesterole karşı fayda veriyor. İştah açıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler