YAŞ’tan Rusya kararı çıktı

Genelkurmay Başkanlığı, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Olağan toplantısı sonrasında açıklama yaptı.TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Yüksek Askeri Şura Olağan Toplantısı, 26 Kasım 2015 tarihinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı

YAŞ’tan Rusya kararı çıktı

Genelkurmay Başkanlığı, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Olağan toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Yüksek Askeri Şura Olağan Toplantısı, 26 Kasım 2015 tarihinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahında yapılmıştır. Toplantıda; TSK'nın Ana Program ve Hedefleri, Harekata Hazırlık Durumu, Teröristle Mücadele, Karadeniz ve Doğu Akdeniz Deniz Alanlarına Yönelik Güvenlik Değerlendirmesi ve Hudut Güvenliği konularında yapılan faaliyetler ile alınan tedbirler görüşülmüş, personel ve lojistik konuları ile TSK-2033 Yeniden Yapılanma Faaliyetleri hakkında bilgi sunulmuştur.

Ayrıca, son dönemde Suriye hududunda yaşanan gelişmeler ele alınmış; bu bağlamda, komşumuz Rusya Federasyonu ile diplomatik ve askeri diyalog kanallarının açık tutularak, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında arzu edilmeyen yeni durumların yaşanmasına engel olacak tedbirlerin alınmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset