Zorlu hayata ilk adım!

Bugüne kadar 25 binden fazla öğretmen yetiştiren Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi, bu yıl 985 öğrencisini mezun etti.  Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen mezuniyet törenine Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Eğitim Fakültesi D

Zorlu hayata ilk adım!
Bugüne kadar 25 binden fazla öğretmen yetiştiren Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi, bu yıl 985 öğrencisini mezun etti. 
 
Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen mezuniyet törenine Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akbaş, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Fakülte birincisi Hatun Karakaya öğrenciler adına konuşurken, Dekan Prof. Dr. Turan Akbaş öğrencilere tavsiyelerde bulunarak güçlü ve önemli bir üniversiteden mezun olduklarını hatırlattı. 
 
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise 6 bin 500 öğrenciye hizmet veren Eğitim Fakültesi’nin bu yıl 985 öğretmen adayını fakülteden uğurladığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar konuşmasına şöyle devam etti; “1982 yılında kurulan ve bu güne kadar Türkiye’nin dört bir köşesinde büyük şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar görev yapmaları için 25 binden fazla çağdaş öğretmen yetiştiren, 9 bölüm, 17 anabilim dalı, 98’i alanında doktoralı 142 öğretim elemanı ve 43 idari personeliyle, 2013- 2014 eğitim öğretim yılında 5 bin 398’i lisans, 606’si lisans üstü ve 340 pedagojik formasyon olmak üzere toplam 6 bin 500’e yakın öğrenciye hizmet veren fakültemizden bu yıl 985 öğrencimiz mezun olmuştur. Sevgili öğrenciler mezun olduğunuz bu günden sonra da öğrenmekten asla vazgeçmemenizi sürekli kendinizi yenilemeye ve geliştirmeye çalışmanızı öneriyorum.”
 
Açılış konuşmalarının ardından Öğretim Görevlisi Ömer Aslantaş öğrencilere öğretmen andını okuttu. Fakültede dereceye giren öğrencilerin açıklanmasının ardından fakülte birincisi Hatun Karakaya, ikinci Ayhan Turan ve üçüncü Ayşe Kaya’ya diploma ve hediyeleri Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından takdim edildi. Fakülte birincisi Hatun Karakaya 10. Yıl marşı eşliğinde fakülte yaş kütüğüne plaketini çakerken, öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından, tören kep fırlata ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler