Zorla gebelik testine şaşırtan karar!

İstanbul’da bir ilköğretim okulunda 13 yaşındaki E.K.’ya izinsiz yapılan hamilelik testi genital muayeneden sayılmadı. Okul müdürü ve hademe için beraat kararı verildi.İstanbul’da, Büyükçekmece Güzelce Cevdet Zebure Kotan İlköğretim Okulu’nda, 7’nci sınıf

Zorla gebelik testine şaşırtan karar!

İstanbul’da bir ilköğretim okulunda 13 yaşındaki E.K.’ya izinsiz yapılan hamilelik testi genital muayeneden sayılmadı. Okul müdürü ve hademe için beraat kararı verildi.

İstanbul’da, Büyükçekmece Güzelce Cevdet Zebure Kotan İlköğretim Okulu’nda, 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki E.K.’ya, iddiaya göre 10 Aralık 2010’da okulmüdürünün talimatıyla gebelik testi yapıldı. Okul Müdürü Y.K., hademe H.Ü.’yü görevlendirip genç kızdan idrar alarak hamilelik testi yapmasını istedi. Dersten alınıp tuvalete götürülen kız çocuğuna hademenin zoruyla gebelik testi uygulandı.

‘SUÇ UNSURU YOK’ DENİLDİ

E.K.’nın olayı ailesine anlatması üzerine savcılık soruşturma başlattı. Savcılık, okulmüdürü hakkında ‘13 yaşındaki kıza izni dışında genitalmuayene’ suçlamasıyla 1 yıldan 5 yıla, hizmetli hakkındaysa ‘zorla hamilelik testi yapmak’tan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Büyükçekmece 2. Sulh CezaMahkemesi’nde devam eden davanın 8’inci duruşmasında karar çıktı. HâkimİsmailMalay, genitalmuayene suçundan açılan davada suçun yasal unsurlarının oluşmadığı, yani hamilelik testinin genitalmuayene olmaması ve suçun işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraat kararı verdi. Kızın avukatıMehmet Tav ise “Aile ve özellikle küçük kız karar sonrası perişan oldu. 3 yıldır bu davayla uğraşıyorlardı. Temyiz haklarından vazgeçip ağlayarak evlerine gittiler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler