Zonguldak'ta Trabzon etkinlikleri

1. Trabzon Zonguldak Kültür Günleri hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.Zonguldak Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, 11-15 Şubat tarihlerindeki etkinliklerin coşkulu geçmesi için gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyledi.Eski kömür yıkama tesi

Zonguldak'ta Trabzon etkinlikleri

1. Trabzon Zonguldak Kültür Günleri hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.

Zonguldak Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, 11-15 Şubat tarihlerindeki etkinliklerin coşkulu geçmesi için gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Eski kömür yıkama tesisi alınında gerçekleştirecek etkinliklere geniş katılım beklediklerini anlatan Bayrak, "Etkinliklerimiz kapsamında yöresel ürünlerin satışı içi stantlar açılacak. Yerel sanatçılarımız Zonguldak ve Trabzon yöresine ait türkülerin seslendirileceği konserler düzenleyecek. Ayrıca halk oyunları ekipleri de gösteriler sunacak" dedi.

Bayrak, benzer etkinliği ilk kez Trabzonlular'ın İstanbul'da yaptığını hatırlatarak şunları kaydetti:

"Türkiye’nin çeşitli illerinde bu organizasyon geleneksel hale getirildi. Bu etkinlik için Zonguldak’a 160 kişi gelecek ve 10 gün Zonguldak’ı tanıyacak. Biz Trabzonluyuz ama Zonguldak’ta yaşıyoruz. Trabzon ve Zonguldak'ın kardeşliğini pekiştireceğiz. Bu etkinliğimizi gelenekselleştireceğiz. Bize bu konuda katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Davetiyelerimizi bastırarak dağıtmaya başladık. Geniş katılım bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler