Zonguldak'ta termik santral protestosu

Zonguldak Valiliği binası önünde toplanan Kilimli Halk Evleri’ne üye 20 kişi, ‘Halkın yaşama hakkı var. Termik santrallere hayır’ yazılı pankart açarken, ‘Çatalağzı’na termik santrale hayır’ ve ‘Doğa katliamlarına hayır’ yazılı dövizler taşıdı. Kalabalık,

Zonguldak'ta termik santral protestosu

Zonguldak Valiliği binası önünde toplanan Kilimli Halk Evleri’ne üye 20 kişi, ‘Halkın yaşama hakkı var. Termik santrallere hayır’ yazılı pankart açarken, ‘Çatalağzı’na termik santrale hayır’ ve ‘Doğa katliamlarına hayır’ yazılı dövizler taşıdı. Kalabalık, valilik binasının girişindeki merdivenlere birisi ‘Elsan’ diğeri ise ‘Eren’ yazılı termik santral maketi bıraktı. Temsili olarak bu iki termik santralin açılışının yapılmasından sonra termik santrallerinin zararlarının anlatıldığı kısa bir skeç oynandı.

Oyunda 23 yaşındaki Buğra Kalender ile 27 yaşındaki Muzaffer Duysal, temsili firma yöneticilerinin taklitlerini yaptı.

Grup adına konuşan Muzaffer Duysal, bölgedeki halkın mevcut santrallerden rahatsız olduklarını belirterek, "Bugün temsili eylem yaptık. Artık Çatalağzı ve Muslu beldelerinde termik santral yapımına daha izin vermeyeceğiz. Mevcut santrallerin de iyileştirilmesi için mücadele edeceğiz. Şu anda o santraller çevreye zarar veriyor. Çok istiyorlarsa gelsinler valiliğin önüne kursunlar" dedi. Kalabalık, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler